Met deze zes games behaal je een platinum trophy binnen een half uur

thumbnail

Voor sommige spelers is het behalen van een platinum-trophy een extra award. Het geeft net die extra voldoening waarnaar je verlangt, dat beetje extra virtuele status zullen we maar zeggen. In de ene game kost het 200 uren om de platinum-trophy te halen, in de andere kost het nog geen 10 minuten! De verschillen zijn dan ook groots, maar de reward is net zo groot. Wij hebben enkele games op een rij gezet die waarschijnlijk niet in de meeste lijstjes voorbij komen, maar wel de mogelijkheid bieden om goedkoop en snel een platinum in de wacht te slepen! Daarnaast zijn de games voor een zeer lage prijs (niet meer dan 5 Euro) verkrijgbaar, waarmee je dus je portemonnee lekker vol kunt houden.

Prisonela DX

Meest recent voorbeeld is wel Prisonela DX. Dit is een platformer waarin je de platinum binnen de 20 minuten al hebt behaald. De moeilijkste trophy is misschien nog wel het behalen van 500 coins. Elk level verzamel je tussen de 1 en 5 coins, maar als je ervan uit gaat dat een level zo’n 10 seconden duurt, dan kun je de rekensom zelf wel maken. Je krijgt zelfs gouden trophies wanneer je op verschillende manieren dood gaat! Het spel kost daarnaast nog geen 5 Euro, helaas valt het spel op zichzelf wel ‘n beetje tegen, waarmee het spelplezier waarschijnlijk een wat mindere factor zal zijn.

Witch Rise

Houd je van Wolfenstein 3D en van een snelle platinum trophy? Dan is Witch Rise ‘de game’ voor jou. Het spel biedt een Wolfenstein-achtige shooter-ervaring waarbij je binnen de 20 minuten al een platinum trophy aan elkaar kunt rijgen. Je hoeft het spel zelfs maar voor zo’n 20% uit te spelen. Is het spel dan moeilijk verder? Nee, dat valt wel mee. De game wordt pas echt uitdagend wanneer je de platinum-trophy al binnen hebt. Net als eerstgenoemde game is ook deze van Ratalaika Games. Het lijkt dan ook een uitgever/developer te zijn die platinums weg geeft als warme broodjes. De volledige review van de game vind je overigens op onze website.

Evil Diary

Als je lekker hersenloos zonder al te veel uitdaging aan de gang wilt gaan, dan is Evil Diary de ideale game voor je. Het spel is makkelijk en heb je al binnen het kwartier volledig uitgespeeld! Evil Diary is een relatief makkelijke game. Je kunt omhoog bewegen en van links naar rechts. Het schieten kan alleen naar links en naar rechts. Des te lastig is het soms dat tegenstanders vanuit een hoek op je af komen vliegen. Daarmee heb je eigenlijk ook wel redelijk de uitdagingspunten besproken, want Evil Diary is verre van Evil. Bovenin de HUD zie je een teller oplopen naar mate tijd verstrijkt of op basis van vijanden die je neer knalt. Heb je dat bereikt, dan is het level afgelopen en kun je naar de volgende uitdaging. Er zijn in totaal 32 levels beschikbaar, maar ze duren zo’n 30 seconden per stuk. De review van de game vind je hier.

Arrog

In Arrog volg je het verhaal van een naamloos personage dat op een spirituele queeste gaat, gepresenteerd in een reeks van dromerige en symbolische scènes. Als speler word je ondergedompeld in een wereld vol mysterie en symboliek, waarbij je uitdagingen moet overwinnen en puzzels moet oplossen om het verhaal te ontrafelen. Het spel duurt nog geen half uur om uit te spelen en vormt totaal geen enkele uitdaging. Een van de unieke aspecten van Arrog is de manier waarop het verhaal wordt verteld. Het spel maakt gebruik van visuele symboliek en sfeervolle geluiden om emoties over te brengen en de spelers te betrekken bij de reis van het personage. Dit zorgt voor een diepgaande en gedenkwaardige ervaring die lang na het spelen bijblijft.

Gastro Force

Het zijn wellicht allemaal games waar je nog nooit van hebt gehoord. De meeste van dit soort lijstjes baseren zich dan ook niet op de core-games, maar op de kleinere indie-games. Gastro Force is ook zo’n game. Het voelt een beetje aan als een DOOM-game uit de glorie-tijden van de franchise. Ruimtekolonies worden geconfronteerd met een enorme bedreiging voor hun voortbestaan: gigantische buitenaardse wezens uit een griezelige nevel vallen onze Melkweg binnen, en hun enige instinct is om hele ruimteschepen op te eten en te verteren. De speler neemt de rol aan van de laatste soldaat van de zeer gespecialiseerde “Gastro Force”, elitetroepen die zijn getraind om het enorme buitenaardse lef te infiltreren om ze van binnenuit te bestrijden. Als enige speler knal jij je een weg door de gangen, op weg naar het eindpunt. In totaal bevat de game 30 levels, in de wetenschap dat je zo’n 5 tot 10 minuten bezig bent per level. Genoeg content dus, maar de platinum heb je zo gehaald. Je hoeft namelijk maar de eerste paar levels te behalen en dan is die blauw-grijze beker weer binnen!

W.A.R.P.

W.A.R.P. is allereerst een game die de eenvoud zelve is. Het spel bestaat simpelweg uit een raketje waarmee je richting een portal of ook wel W.A.R.P.  (Where Are Rescue Portals) moet zien te vliegen. Klinkt makkelijk hoor ik je denken, maar dat is het zeker niet. Je rakket geeft namelijk flink wat gas wanneer je de straalmotor aanzet, en dat zorgt ervoor dat zeer accuraat vliegen lastig is. Je moet dan ook zeer subtiel richting je einddoel geraken, maar dat is niet lastig als je een klok rechtsboven ziet aftellen. Daarnaast heb je ook nog met ‘fuel’ te maken, welke kan op gaan. Verder zijn er asteroïden en allerlei andere ruimtewezens die je het leven zuur maken. Het bereiken van de portal is dus nog niet zo makkelijk. Je hebt echter een gun waarmee je kunt schieten, maar dat maakt het er niet makkelijker op! Het spel volledig uitspelen duurt wel wat langer, maar om de platinum trophy te behalen hoef je slechts ‘n derde van het spel ongeveer te voltooien. Waarom zou je de rest nog uitspelen hoor ik je denken? Tja, goede vraag eerlijk gezegd, want verder is de game niet al te boeiend wat dat betreft.

 • 5 2 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2665
  22 dagen geleden

  Goede tips,Als echt veel platinum trophy wilt hebben dan raad ik je ook schattige Japanse spellen te spellen.Je heb daar veel spellen zoals Kiss Ato waar je al een platinum trophy binnen 15 minuten kan scoren.Heb dankzij mijn liefde voor Japanse spellen veel op mijn naam staan.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx