Arrog

thumbnail

Korter dan de review!

Soms kun je niet veel woorden vuil maken aan een game. Arrog is zo’n game die nu gelanceerd is voor de PlayStation 4. Wij speelden het spel op de PlayStation 5, en waren er zo klaar mee, zo ook met deze review. Misschien duurt het lezen van de review echter bijna net zo lang als de game zelf…

Arrog is een puzzel adventure game waarin hand-getekend artwork de rode draad vormt in de game. De zwart-wit ongekleurde wereld brengt hier en daar een kleuraccent, maar daarmee heb je ook al bijna alles wel verteld. In de onderstaande game-stream (we wilden niet te veel spoilen dus hebben niet het hele spel gestreamed), zie je hoe het spel wegspeelt. De puzzels zijn lekker simpel, en vooral geschikt voor kinderen die verbanden moeten leggen. Leg lijntjes correct om buizenstelsels compleet te maken, onthoud muzieknoten, zoek kleuren bij elkaar, en leg verbanden om zo de regen te laten verstoppen en de zon te laten schijnen. De puzzels zijn kort, en duren veelal ‘n minuutje de stuk, waarmee het spel in ieder geval verre van langdradig zal zijn. Het spel zelf duurt namelijk slechts ‘n half uur. Daar staan dan ook kosten tegenover van nog geen 5 Euro. De game begint niet met een uitleg, en kent enkel de credits en de start van de game. Geen moeilijke controls dus, geen uitleg, alles spreekt voor zich en zal totaal niet moeilijk zijn om uit te vinden.

Platinum trophy binnen ‘n half uur!

Toch is Arrog een game die wel lekker origineel aanvoelt. Het is een puzzel-adventure die je nooit eerder speelde, en waarbij het verhaal flinterdun is. De soundtrack en de grafische stijl geven echter een nostalgisch gevoel dat blijft hangen. De constant trillende objecten in het spel geven zelfs het gevoel van een aloude tekenfilm op TV. Zul je dit spel na een half uur nogmaals gaan spelen? Ongetwijfeld niet. Het spel is 100% lineair, en zal dan ook niet echt nieuwe mogelijkheden bieden na een tweede walkthrough. Wel zul je het verhaal in ieder geval een tweede maal moeten starten voor de platinum trophy. Je hoort het goed… Je kunt binnen ‘n half uur al een platinum trophy halen, en je krijgt er ook nog eens 10 gouden trophies bij. Ideaal dus voor de trophy-hunters onder ons. Daar hoef je dus praktisch niets voor te doen. Het is wat mij betreft dan ook de game waarmee je het makkelijkst een platinum-trophy kunt binnenhalen.

Arrog is een game die slechts 3 Euro kost, maar meer had het ook niet hoeven zijn. Veel gamers zullen het spel wellicht nu aanschaffen voor de platinum trophy die je binnen ‘n half uur kunt binnen hengelen, en dat lijkt ook wel een beetje de strategie te zijn geweest van de ontwikkelaar. De indie-game toont echter wel potentie. Zou dit spel 5 uurtjes in beslag nemen, dan had ik me best wel lekker bezig kunnen houden met de lekker toegankelijke puzzels. De controls zijn zeer simpel, waarbij je enkel het kruisje en de analoge stick hoeft te gebruiken. Het smaakt dan ook naar meer, en geeft je lekker ‘n half uurtje aan voldoening en vooral ontspanning. Kom dus even lekker tot rust met Arrog, en laat je hersenen even de vrije loop.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Puzzel | Release: 05-02-2020 | Uitgever: Indienova | Ontwikkelaar: LEAP Game Studios
  Graphics: 8.0 | Geluid: 7.0 | Gameplay: 6.0 | Besturing: 7.5 | Replay: 2.0
  6.0
  + Interessant en creatief design
  + Snelste en makkelijkste platinum trophy ooit!
  + Lekker ontspannend
  - Na half uurtje uitgespeeld
  - Makkelijke puzzels
  - Dit zul je nooit meermaals spelen

  0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Yellow13NL
  Lid
  280
  25 dagen geleden

  Dan moeten jullie The Language of Love ook maar zien te krijgen. Dat is ook zo’n goed voorbeeld van een game die meer op spammen lijkt naar de 100%, dan dat je echt van een game kunt spreken. Avatar flashbacks dit.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x