Witch Rise

thumbnail

Terug in de tijd

Als een PC-game succesvol is, dan port men die later vaak naar de console. Hetzelfde geldt voor Witch Rise, een game die voor de PC al verkrijgbaar is maar later deze maand ook voor de console beschikbaar zal komen. Simplistisch zijn dit soort spellen en de prijs is lekker toegankelijk. Je hoeft hier dan ook maar een handjevol Euro’s voor neer te leggen, maar wij zijn nooit te beroerd om deze games eens te proberen.

In Witch Rise wordt het verhaal verteld van een onschuldig meisje dat in een varken veranderd wordt door de jaloerse Fallen Witch. Je gaat op zoek naar de 4 magische staffen om de Fallen Witch te verslaan en om je oude, mooie lichaam weer terug te winnen. In een 3D wereld ga je aan de slag en zul je de strijd aangaan. De game oogt op het eerste gezicht ‘n beetje als Wolfenstein 3D, met ontzettend pixelachtige sprites. Het spel speelt ook ‘n beetje zoals die game, met vele gangen en deuren die je door kunt gaan. Met je zwaard kun je close-combat je gang gaan, maar dat werkt helaas vrij lastig. Het timen van het zwaard bij het hitten van de tegenstander is dan ook lastig, want je health is maar beperkt. Echter; dood ga je toch wel ‘n keer en dat hoort er ook wel bij. Naar mate je door de gangen heen loopt, zul je merken dat het voorbij lopen van tegenstanders vaak effectiever werkt, maar op een gegeven moment ontkom je niet meer aan ze.

Echter zul je nieuwe wapens krijgen en mana gebruiken om zo op afstand tegenstanders neer te knallen. Terwijl je bij merchants upgrades kunt kopen breidt je de health-capaciteit uit en kun je steeds weer verder komen in de game. Daarnaast kom je ook eindbazen tegen. Na ‘n dik half uur had ik al 2 sleutels gevonden en na anderhalf uur had ik het spel uitgespeeld. Je zult merken dat het spel vrij lineair aanvoelt en dat je op een gegeven moment wel door krijgt hoe je jezelf een weg baant door de levels. Je merkt dat er fases zijn in de game waarin vijanden zich variëren en steeds sterker en irritanter worden. Daarnaast kun je alternatieve wegen nemen, of dien je zelfs terug te keren naar gangen die je met een nieuw wapen pas kunt ontgrendelen.

Witch Rise is een simplistische game die toegankelijk is maar ook weinig echte uitdaging biedt. Het spel speelt lekker weg, maar kent ook z’n beperkingen, vooral close-combat. Daarnaast zul je na één keer uitspelen het wel gezien hebben, en dat kan dus al vrij snel zijn. Witch Rise is dan ook niet direct het pareltje waarop we hadden gehoopt. Grafisch oogt het spel lekker klassiek met z’n pixelated 3D-graphics, maar de overdreven grove sprites kunnen soms ook wat duizelingwekkend aanvoelen. Houd je van dit soort simpele shooters, dan zal het spel best wel de moeite waard zijn. Echter blinkt het spel nergens ook uit, waardoor het geen gedenkwaardig avontuur voor je zal zijn. Daarnaast kun je binnen het half uur een platinum trophy binnenslepen, wat ongetwijfeld bij de hunters wel weer een aantrekkingsfactor zal zijn.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Actie | Release: 18-01-2024 | Uitgever: Ratalaika Games | Ontwikkelaar: Ratalaika Games
  Graphics: 6.0 | Geluid: 6.0 | Gameplay: 5.5 | Besturing: 6.0 | Replay: 6.0
  6.0
  + Toegankelijke doolhof-game
  + Nuttige en interessante upgrades
  +
  - Melee-combat timing werkt niet
  - Veel van hetzelfde
  -

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx