Prisonela DX

thumbnail

Domweg levels uitspelen

Soms kunnen games aardig hersenloos zijn. Prisonela DX is zo’n game. Geen verhaal, geen character-building, geen moraal, gewoon domweg levels uitspelen. Wij gingen aan de gang met deze relatief goedkope game, maar goedkoop hoeft niet altijd slecht te zijn uiteraard.

Prisonela DX draait puur om het uitspelen van levels middels platforming. Je kunt jumpen, double jumpen en rennen, en daar blijft het ook bij. Meer dan dat is het niet. Je moet in mini-levels van punt A naar B, dat is vrijwel altijd van links naar rechts, of omgekeerd. Je moet hierbij allerlei objecten zien te ontwijken, waaronder pinnen, zagen, opponenten en kanonnen. Meer dan dat is het niet, en dat legt eigenlijk het gehele game-concept uit. De besturing hierbij is ogenschijnlijk eenvoudig want naast bewegen en springen doe je eigenlijk niets meer. Door muntjes te verzamelen kun je skins unlocken, waar je vervolgens helaas 0,0 aan hebt. Daarmee hebben we eigenlijk de gehele gameplay al besproken.

Schijt zijn doel voorbij…

Het spel bevat rond de 80 levels die je kunt uitspelen. Je begint eigenlijk elke keer een nieuwe sessie waarin willekeurig levels aangeboden worden. Ga je dood? Wat ontzettend veel zal gebeuren, dan wordt er gewoon weer een nieuw level aangeboden. Het gekke is dat je kunt zien welke levels je precies gehaald hebt, maar je kunt ze vervolgens niet zelf selecteren om uit te spelen. Daarmee moet je maar hopen dat deze weer ‘n keertje voorbij komt om dan te behalen. Het doel van het spel schiet daarbij nogal tekort wat dat betreft, want eigenlijk ben je vrij doelloos willekeurige levels aan het behalen. Een echte game mode is er dan ook niet te bekennen, en dat is een zwaar minpunt van het spel. Game modi zoals level-select of een retry-mogelijkheid van een level waar je vast zit zou dan ook welkom zijn. Of de mogelijkheid om van level 1, naar 2, naar 3 etc. te gaan zou ook leuk zijn geweest. Die mogelijkheden biedt het spel echter niet!

Komt bij dat de soundtrack van het spel zwaar irritant en overdreven druk is. Je kunt het volume ervan niet aanpassen, maar je kunt het wel uitzetten. Grafisch ziet het spel er wel aardig uit, maar je ziet een soort van strepen door het scherm knipperen. Het voelt als een beeldscherm dat op 30 hertz draait en een lage refresh-rate heeft. In het begin oogt het irritant, maar het went wel vrij snel en blijkt uiteindelijk niet zo nadelig als gedacht. Tot slot kan ik je vertellen dat het spel een platinum trophy aanbiedt die je binnen ‘n 20 minuten behaald hebt.

Prisonela DX is ontzettend uitdagend want er zitten levels bij die vrijwel onhaalbaar lijken. Echter, hoe behaal je die levels nu als je ze niet zelf kunt selecteren? Ze komen willekeurig voorbij en dan moet je maar hopen dat je ze behaalt. Het schiet z’n volledige doel voorbij en met wat game modi had men veel meer van dit spel kunnen maken. Nu voelt het echter als wat willekeurig vermaak zonder enig doel. Ik zou dan ook zeggen; Besteed er niet al te veel aandacht aan en zelfs voor die 5 Euro is dit een game die z’n geld niet waard is.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Platformer | Release: 09-02-2024 | Uitgever: Ratalaika Games | Ontwikkelaar: Ratalaika Games
  Graphics: 6.5 | Geluid: 5.0 | Gameplay: 6.0 | Besturing: 7.0 | Replay: 5.0
  5.0
  + Toegankelijke gameplay
  + Makkelijke besturing
  +
  - Geen level selectie mogelijk
  - Praktisch geen enkele game mode
  - Zwaar irritante muziek

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx