Evil Diary

thumbnail

Chaos zonder veel uitdaging

In een post-apocalyptische wasteland is het je doel om jezelf naar een veilige zone te schieten. Echter komen er allerlei monsters op je pad. Je speelt als Eve die door tegenstanders neer te knallen probeert te overleven in 32 levels vol chaos. Is dat wat of laten we dat avontuur liever aan ons voorbij gaan?

Evil Diary is een relatief makkelijke game. Je kunt omhoog bewegen en van links naar rechts. Het schieten kan alleen naar links en naar rechts. Des te lastig is het soms dat tegenstanders vanuit een hoek op je af komen vliegen. Daarmee heb je eigenlijk ook wel redelijk de uitdagingspunten besproken, want Evil Diary is verre van Evil. Bovenin de HUD zie je een teller oplopen naar mate tijd verstrijkt of op basis van vijanden die je neer knalt. Heb je dat bereikt, dan is het level afgelopen en kun je naar de volgende uitdaging. Er zijn in totaal 32 levels beschikbaar, maar ze duren zo’n 30 seconden per stuk. Daarmee ben je dus na ruim ‘n kwartier al klaar met het spel en dat is misschien wel heel snel te noemen. Je hebt verder een health-hoeveelheid die de 0 niet mag raken en je kunt ongelimiteerd schieten met één enkele gun. Het enige wat die doet is schieten en automatisch reloaden. Daarnaast kun je ook melee-attacks uitvoeren met een zwaard. Verder zijn er skins die je kunt unlocken, al zijn het er barweinig (2). Tevens zijn er licht variërende levels in de game door een mix van verschillende vijanden en diverse verschillende mechanics, waaronder stroombalken en quick-time events. Verder zijn er power-ups, waaronder health en explosies die je kunt pakken om het net iets makkelijker te maken. Wil je een korte impressie zien van de gameplay? Bekijk dan snel onze gameplay-video op de PlayStation 5.

Het verhaal wordt tekstueel getoond maar is eigenlijk flinterdun en kent weinig boeiende elementen. De pixel-achtige graphics kennen we inmiddels wel en maken het spel een klein beetje klassiek. De heavy metal-muziek past daarnaast goed bij de extreme actie en de chaos die om je heen plaatsvindt. Het ene level is qua hoogte een stuk smaller dan het andere en in het ene level sta je in een lift en in weer een ander sta je in een winkelcentrum. Echter biedt de game verder erg weinig variatie en diepgang.

Evil Diary is daarmee eigenlijk al volledig besproken want veel meer dan dat is het niet. Je hebt de singleplayer campaign met de genoemde levels en dat is het; Geen extra game modi, roguelite, multiplayer of andere speelmogelijkheden… Na nog minder dan ‘n half uurtje was ik er doorheen en dat is wel heel snel voor zelfs een koopje als dit. Het spel moet nog uitkomen en zal natuurlijk niet veel meer dan 5 Euro kosten, maar heel veel meer is het ook zeker niet waard. De gameplay is super lineair, verveelt vrij snel en is daarnaast ook weinig uitdagend. De levels zijn veel te makkelijk, waardoor je vrijwel nooit dood gaat. Het concept heeft echter best wel potentieel, mits men wat gameplay-toevoegingen had toegevoegd, waaronder hogere moeilijkheidsgraden, skill-verbeteringen en meerdere wapens. Evil Diary ziet er op zich verder best wel grappig uit en speelt makkelijk weg door de super-simpele controls. Echter is het al met al ‘n beetje te karig, en te weinig in balans, om echt vermakelijk te zijn.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Actie | Release: 24-11-2023 | Uitgever: Ratalaika Games | Ontwikkelaar: 9Ratones, Agenlo Gamedev
  Graphics: 6.0 | Geluid: 6.0 | Gameplay: 5.0 | Besturing: 7.0 | Replay: 4.0
  5.0
  + Oppakken en gaan!
  + Concept heeft potentie
  +
  - Veel te makkelijk
  - Erg kort
  -

  5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx