GamesCom 2011 – Impressie deel 5

thumbnail

Met onze vijfde impressie van de GamesCom willen we ook kort maar krachtig afsluiten. We hebben heel wat games gezien op het event, maar we kunnen ze helaas niet allemaal aan bod laten komen. Daarom een korte greep van enkele games die we nog niet besproken hebben maar die we nog wel even meepakken voor jullie. Vielen de onderstaande games ons mee, of juist tegen?

The Elder Scrolls: Skyrim

Slechts weinig games hebben we echt op de beursvloer zelf gezien maar bij Elder Scrolls: Skyrim was het toch echt op de beursvloer zelf te beleven. Daar werd gameplay van het spel getoond en ik kan je vertellen dat die er zeer goed uit zag. Gelijkwaardig aan Fallout moet Skyrim het nooit echt hebben van de graphics en dat zie je vaker bij open-wereld games, maar qua gameplay lijkt dit echt een genot te worden. Ik als persoonlijke Fallout-liefhebber kijk dan ook uit naar deze game die een beetje vergelijkbaar lijkt met Fallout 3, uiteraard met diverse toevoegingen als magie en de epische setting. Skyrim lijkt in ieder geval klaar voor de lancering en zal ongetwijfeld weer goed gaan scoren, Bethesda kennende.

Resistance 3

Hoewel deel 2 toch lichtelijk wat tegenviel belooft Resistance 3 weer een topper te worden. We kregen de singleplayer van het spel voor onze kiezen en deze konden we in 3D spelen en dat zag er moet ik zeggen goed uit. Hoewel ik persoonlijk niet zo’n liefhebber ben van gamen in 3D moet ik zeggen dat het in deze game wel uitstekend uitgewerkt was. Het spel ziet er zoals altijd weer erg grauw en grijs uit en dat is ook in dit deel dus weer zeer zeker het geval. Het spel doet helaas op het eerste gezicht weinig nieuws maar dat is nog even afwachten, aangezien we slechts ’n kwartier uit het spel mochten proeven. Of Resistance 3 dit jaar dan ook boven water kan blijven ten opzichte van alle andere toppers die komen gaan is de vraag.

BigBen hardware

We waren ook nog even langs geweest bij onze goede vrienden van BigBen. Zij toonde ons enkele nieuwe hardware, waarbij de meest opvallende hardware toch wel een fietsmachine bleek, je weet wel, zo’n ding die je ook in de fitnessruimtes tegen zult komen. Met deze fiets is het mogelijk om je conditie op pijl te houden, en dat in je eigen woonkamer. Hierbij krijg je een vijftal spellen waarmee je gedurende het fietsen aan de gang kunt. Met de games kun je highscores neerzetten, waardoor het fietsen des te meer motivatie biedt. Iedereen wil namelijk zijn of haar highscores keer op keer weer verbeteren. Er werd verteld dat we ook de bergen van de Tour de France op kunnen fietsen met het ding, maar of dat nu een grap was of toekomstige realiteit wordt is nog even de vraag.

Daarnaast werd ons nog 3D Pinball laten zien, welke helaas niet al te imponerend bleek en kregen we nog een fitness titel te zien van het concern, welke ook niet helemaal goed functioneerde op de PlayStation 3. Of we inmiddels dan ook niet al genoeg fitness/dans games hebben op dit moment is mij ’n beetje de vraag. In ieder geval kijk ik vooral uit naar het eerstgenoemde accessoire van BigBen.

Call of Duty: Modern Warfare 3

Met weinig verwachtingen gingen we de Call of Duty persroom binnen waar we zowel de multiplayer als de co-op van het spel konden gaan spelen. Wij kregen de co-op tot onze beschikking waarin we samen mochten spelen met een ontwikkelaar van het spel. De Spec Ops modus liet ons een missie spelen waarin we diverse pakketjes onschadelijk moesten maken, waarbij de tweede spelers dekking verzorgde middels de sniper en airsupport. Al snel werd je weer in de echte Call of Duty sfeer gezogen en komt die adrenaline terug die ook in Modern Warfare 2 geregeld te constateren viel. Echt veel is er daarmee helaas niet veranderd, het spel ziet er zowel grafisch als wat betreft gameplay vrijwel hetzelfde uit, maar de sfeer die men wederom opwekt is weer geweldig. Modern Warfare 3 zal dan ook vooral voortborduren op Modern Warfare 2, met nog meer en intensere actie dan ooit tevoren. En dat is ook hetgeen waar het spel het van zal moeten hebben.

Ghost Recon: Future Soldier

Met veel verwachtingen ging ik de ruimte van Ghost Recon: Future Soldier binnen. Vorig jaar zagen we het spel voor het eerst en destijds werd een singleplayer demo gedraaid van de shooter. Gruwelijk intens zag het er toen uit en vooral ontzettend realistisch. Dat realisme is er nog steeds en zagen we nog altijd in de demo die we ditmaal te zien kregen, welke een stuk actievoller was dan die van vorig jaar. De verwachtingen zijn een beetje bijgesteld naar beneden, aangezien het spel er grafisch iets op achteruit gegaan lijkt te zijn, maar nog altijd gruwelijk zal deze game zonder twijfel worden. Ghost Recon: Future Soldier wordt een tactische oorlogsshooter van kaliber, welke je zeker in de gaten moet houden.

Kort maar krachtig, een mee- of tegenvaller?

Beneden vind je een lijst met daarin de games die wij tevens hebben gespeeld, maar waarvan we (eventueel) later een impressie zullen samenstellen. Kort maar krachtig, was het wat, of was het een tegenvallende presentatie/speelsessie?

Anarchy Reigns – Meevaller
Battlefield 3 – Meevaller
Binary Domain – Meevaller
Catherine – Meevaller
Darksiders 2 – Meevaller
Diablo III – Meevaller
FIFA Street – Meevaller
GoldenEye 007 Reloaded – Tegenvaller
Mario & Sonic op de Olympische Spelen – Tegenvaller
Mass Effect 3 – Meevaller
Metro: Last Light – Meevaller
Prey 2 – Meevaller
Saints Row 3 – Tegenvaller
Secret Files 3 – Tegenvaller
Sesamstraat – Meevaller
Sonic Generations – Meevaller
Soul Calibur – Meevaller
The Darkness 2 – Meevaller
UFC3 – Meevaller


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: GamesCom 2011 | Release: 23-08-2011 | Uitgever: | Ontwikkelaar:
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x