Toppers waar je in 2021 naar uit kunt kijken

thumbnail

Het jaar 2021 is nog lang. Er zijn veel games uitgesteld, maar sommigen komen nog steeds uit in 2021. We hebben enkele toppers voor je op een rij gezet, en wellicht kun je ze in je wishlist zetten voor dit jaar. De vraag is echter… komen er nog wel enkele toppers uit dit jaar na al het Corona-drama en uitstel?

Deathloop

Deathloop is de innovatieve first-person shooter van Arkane Lyon en komt exclusief voor de PlayStation 5 (PS5). De shooter zal vooral zeer actievol zijn. Moorden zien er bruut uit en het bloed vliegt je om de oren bij het executeren van tegenstanders. Ongetwijfeld zal Arkane er een mix van maken tussen games als Prey en Dishonored, en dat valt ook wel een beetje te zien aan de gameplay. Deathloop zal daarnaast optimaal gebruik gaan maken van de PlayStation 5 controller-features. Gameplay van het spel kun je hier bekijken. Het spel staat na veel uitstel gepland voor 14 september 2021.

Far Cry 6

In Far Cry 6 gaan spelers op Yara, een tropisch paradijs dat stil heeft gestaan in de tijd, een moderne guerrillarevolutie ervaren om een dictator ten val te brengen. President Anton Castillo, vertolkt door Giancarlo Esposito (The Mandalorian, Breaking Bad), belooft zijn land in haar oude glorie te herstellen terwijl hij zijn zoon Diego, vertolkt door Anthony Gonzalez (Coco), klaarstoomt om hem op te volgen. Het land is echter verdeeld en spelers gaan als een mannelijke of vrouwelijke Dani Rojas, een local, de strijd aan met Anton Castillo en zijn leger. Als Dani worden spelers langzaam een guerrillastrijder en moeten ze het eiland verkennen, van de uitgestrekte jungles tot de hoofdstad Esperanza, op zoek naar bondgenoten. Tijdens die reis maken spelers gebruik maken van een arsenaal aan nieuwe, unieke wapens, voertuigen en Fangs For Hire, zoals Chorizo, de schattigste hond op wielen. Het spel staat gepland voor het fiscale jaar van 2022, en kan dus ook ergens tussen januari en maart van 2022 verschijnen, maar verwacht wordt dat het spel ergens rond het einde van 2021 nog zal lanceren.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Als je het over de beste platformers ooit hebt, dan horen Ratchet & Clank daar zeker bij. Reis door dimensies als Ratchet en Clank het opnemen tegen een boosaardige keizer uit een andere realiteit. De intergalactische avonturiers drukken hun stempel op de PS5-console. Beweeg je met waanzinnige snelheden tussen werelden vol actie en daar voorbij, compleet met verbluffende beelden en waanzinnig wapentuig. Knal, spring, maak gebruik van alle PS5 DualSense-features en versla de eindbazen door al je platform-skills in te zetten. Met knotsgekken wapens en vele uren aan gameplay belooft dit weer een fantastische PS5-exclusive te worden.

Returnal

Buitenaards gespuis ala Dead Space zul je in deze game, Returnal, tegen gaan komen. De developer heeft gezegd dat de genoemde game op de PlayStation 5 een ‘ongelimiteerde herspeelbaarheid’ biedt. Housemarque laat weten dat men er naar streeft om een goed verhaal op de planken te leggen, en dat het spel zo ontworpen zal worden dat het avontuur constant boeiend en herspeelbaar zal zijn. De grimmige wereld waarin je speelt zal dan ook steeds zorgen voor nieuwe mogelijkheden en ontdekkingen. De titel staat gepland voor 30 april aanstaande.

Resident Evil Village

Resident Evil Village vervolgt het verhaal van Ethan Winters, dat begon in Resident Evil 7: Biohazard. Het volgende deel in de serie combineert de zenuwslopende actie met de kenmerkende survival horror-gameplay waar de Resident Evil-serie om bekendstaat. Tijdens de uitgebreide demonstratie van de gameplay, heeft het ontwikkelteam diverse nieuwe details onthuld, inclusief enkele features die teruggrijpen op populaire elementen uit eerdere Resident Evil-games. Hoofdrolspeler Ethan kan nu items kopen en verkopen, recepten kopen voor crafting, en wapens aanpassen bij een koopman genaamd “The Duke.” Met behulp van verzamelbare materialen kan Ethan kostbare consumables craften die hij goed kan gebruiken om de terreur van het stadje te overleven. Het gebruik van deze middelen vereist meer strategische planning en handig gebruik van een aangepast inventarissysteem met beperkte ruimte, zoals fans dat kennen uit eerdere delen. De release staat gepland voor 7 mei aanstaande.

Horizon Forbidden West

De aarde is stervende. Helse stormen en een niet te stoppen plaag richten een ravage aan onder de uiteengeslagen restanten van de mensheid, terwijl angstaanjagende nieuwe machines de grenzen onveilig maken. Het leven op aarde dreigt opnieuw uit te sterven en niemand weet waarom. Het is aan Aloy om de geheimen achter deze gevaren te ontrafelen en de orde en het evenwicht van de wereld te herstellen. Onderweg ontmoet ze oude vrienden, smeedt ze verbonden met strijdende nieuwe facties en legt ze de erfenis van het verre verleden bloot, terwijl ze een ogenschijnlijk onverslaanbare nieuwe vijand probeert voor te blijven. Na de eerste game van ons Nederlands trots mogen we uitkijken naar een vervolg, welke nog indrukwekkender moet worden. Niet alleen grafisch is dit een beest van een game, maar ook qua gameplay en storyline is dit een ware thriller. Of het spel daadwerkelijk 2021 zal halen is niet duidelijk, maar tot dusver is de kans groter dat deze game 2021 haalt, dan de nieuwe God of War.

Biomutant

Biomutant is een aanstormende actie-RPG, ontwikkeld door de Zweedse ontwikkelaar Experiment 101 en uitgegeven door THQ Nordic. De game wordt op 25 mei 2021 uitgebracht voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Opvallend genoeg dus een current-gen game, al zal het spel ongetwijfeld ook voor de next-gen console verbeteringen brengen. Biomutant speelt zich af in een fantasierijk post-apocalyptisch universum, vol fantastische wezens, gevaarlijke facties en kleurrijke werelden, die je vrij kan verkennen met behulp van mechs, paragliders, ballonnen, rijdieren, jetski’s en meer. Het unieke design geeft je de mogelijkheid om het uiterlijk en de vaardigheden van je personage te veranderen door gebruik te maken van krachtige mutaties, bionische protheses en wapens.

Halo Infinite

Met Forza misschien wel de belangrijkste exclusive van Microsoft voor de Xbox. Halo Infinite is een aankomende first-person shooter-game ontwikkeld door 343 Industries en uitgegeven door Xbox Game Studios voor Windows, Xbox One en Xbox Series X / S. De zesde game van de Halo-serie, en de veertiende Halo-game in het algemeen, gaat over het verhaal van de Master Chief, na Halo 5: Guardians. De shooter moet weer vooral online een meesterlijke game gaan worden. Echt veel details zijn er nog niet van het spel, en het is nog even afwachten wanneer het spel precies zal gaan verschijnen, maar laten we hopen dat we binnenkort weer wat goed nieuws krijgen over deze topper van Microsoft.

Kena: Bridge of Spirits

Het spel dat op 24 maart moest verschijnen maar nu naar 24 augustus is doorgeschoven is misschien wel één van de meest populaire games die gepland staat voor de PS5. De cinematics moeten oogstrelend zijn en de gameplay zeer innovatief. Het betreft hier een adventure met allerlei platform-elementen waarbij ook de nodige eindbazen verslagen moeten worden. Dat het spel zeer story-driven is mogen duidelijk zijn. Weer zo’n vette singleplayer game waar we dus naar uit mogen kijken.

Humankind

Het diplomatieke speelsysteem in HUMANKIND is bedoeld om interessante verhalen te creëren op basis van de speler interacties met de wereldkaart en tegenstanders. Gamers kunnen bestaande relaties met de andere rijken zo veranderen dat er redenen genoeg zijn om die te koesteren of juist te haten. Boos op de buurman die te dicht in de buurt zijn eigen huis of vestiging heeft gebouwd? Stuur een boze brief om te eisen dat hier onmiddellijk mee gestopt moeten worden. Verraden door een langdurige bondgenoot? Zij krijgen het moeilijk als er hierdoor een oorlog komt. Spelers kunnen gebruik maken van hulpmiddelen als verdragen, handel, beledigingen en eisen. Om zo relaties te manipuleren of zelfs af ​​te dwingen. Wil je alle conflicten uit de weg gaan en enkel vrienden maken om zo een wereldwijd handelsnetwerk op te bouwen? Of grijp je iedere gelegenheid aan om schadevergoedingen te eisen en oorlogen te ontketenen? Het spel is uitgesteld naar 17 augustus, maar verschijnt dus nog wel gewoon in 2021.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  4 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  loeder001
  Lid
  2105
  3 jaren geleden
  Reageer op  Z@3 Redrum

  Ik heb vroeger Far cry 2 gedaan dat was een echte top game.

  Kont
  Lid
  2240
  3 jaren geleden

  Kena en Horizon bovenaan, met Ratchet daar vlak achter. Biomutant moet ik nog maar zien, leek met de trailer toen leuk maar zo raar dat er zo weinig bekend over is

  loeder001
  Lid
  2105
  3 jaren geleden

  Ben benieuwd.


  Naar boven
  4
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx