Microsoft slaat grote slag en neemt Bethesda over

thumbnail

Microsoft heeft een flinke developer en uitgever overgenomen. Het concern neemt namelijk Bethesda over en al haar bijbehorende studio’s. Microsoft legt 7.5 Miljard Dollar neer voor de overname en krijgt daarmee franchises als DOOM, Wolfenstein, The Elder Scrolls, Fallout en Quake in eigen beheer. Bethesda heeft zo’n 2300 medewerkers en brengt veel games uit met studio’s als Arkane, MachineGames en ID Software achter zich. Microsoft brengt al haar games via de Game Pass uit voor de Xbox en Windows. De games van Bethesda worden daar onderdeel van. Hoe de exclusiviteit van games er uit zal gaan komen te zien is nog onduidelijk. De slag van Microsoft komt 1 dag voor de pre-order mogelijkheid van de Xbox Series S en X. In de afgelopen jaren kwam Bethesda onder andere met games als DOOM Eternal, Fallout 76 en The Evil Within 2.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  4 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Kont
  Lid
  1372
  1 jaar geleden
  Reageer op  Z@3 Redrum

  Nah geloof ik niks van. Die series zijn te groot om alleen voor Xbox te maken nu. Geloof eerder dat ze timed exclusive worden dan ze helemaal nooit op PlayStation komen. En die games komen ook op PC dus voor mij is het geen issue.

  Kwakman
  Lid
  32
  1 jaar geleden

  😮 wat een move.

  TommyNL
  Lid
  328
  1 jaar geleden

  Wel bizar dat Microsoft 7,5 miljard moet betalen om aan exclusives te komen.
  Denk dat het allemaal wel meevalt voor Sony.


  Naar boven
  4
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box