Feature: Gameplay ‘07 – Part 1

thumbnail

Het grootste gamespektakel van de Benelux staat alweer bijna voor de deur. Gameplay ’07 zal wederom plaatsvinden in de jaarbeurshallen te Utrecht op de 23e, 24e en 25e van november. Iedereen die iets te maken heeft met het maken en uitgeven van games zal hier aanwezig zijn met de wreedste line-up ooit. Want nu de Playstation 3, Xbox 360 en de Nintendo Wii allemaal uit zijn en de ontwikkelaars de tijd hebben gekregen om te wennen te ontwikkelen op deze platformen resulteert dit in releases van vele toppers op elk van deze platformen. Haast elke game zal speelbaar zijn of in ieder geval geshowd worden. Maar doordat er zoveel geweldige games uitkomen is het voor de doorsnee gamer erg moeilijk kiezen en is dit het juiste moment om games uit te proberen en de laatste knopen door te hakken. Zeker als er ook nog eens een beperkt budget beschikbaar is, kunnen de keuzes erg moeilijk zijn. Maar helaas duurt dit evenement maar een paar dagen en zullen de meeste mensen er maar één dag heengaan. Daarom leek het ons bij Evilgamerz een goed moment om een gids in elkaar te zetten welke games je echt moet checken. We hebben een redelijk gedetailleerd overzicht gemaakt per platform en ook een overzicht voor een muliplatform bezitter. We proberen per platform 5 games te bespreken, die je echt moet bezoeken en dus ook haalbaar is op een dag. Want ervaring zegt dat zulke evenementen gepaard gaan met lange rijen en flinke wachttijden, waardoor er maar weinig games bekeken kunnen worden.

Nintendo Wii

Voor de Nintendo Wii bezitters is dit jaar helaas een karig jaar. Op de Wii komen er op dit moment gewoonweg erg weinig games uit en daarom zijn de keuzes ook erg makkelijk te maken.

1. Super Mario Galaxy
Dit is natuurlijk de topper die je dit jaar echt moet aanschaffen. Deze nieuwe Mario game zal de welbekende platformactie brengen, maar nu in de ruimte. Je zult van de ene planeet naar de andere planeet reizen om zo wederom de prinses te redden. De besturing, graphics en gameplay zullen uitstekend zijn, waarmee dit een game is die je zeker moet checken.

2. Mario & Sonic op de Olympische Spelen
Nog een Mario game die je zeker moet uitproberen. In deze game zal het mogelijk zijn om zowat alle Olympische Spelen te beleven met je lievelingsfiguren uit de wereld van Mario. Maar naast deze figuren zal het ook mogelijk zijn met de figuren uit de Sonic wereld te spelen. Wat je tien jaar geleden nooit had durven dromen is nu toch echt uitgekomen. Veel diverse Wiimote bewegingen en rare minigames maakt van deze Wii game een topper.

3. Link’s Crossbow Training
Deze game heeft niet zo heel veel met de Zelda games te maken, maar draait wel omtrent Link. Maar wat deze game eigenlijk zo bijzonder maakt is de besturing met de Zapper. Deze Zapper maakt het mogelijk om met je Wiimote zo realistisch mogelijk een wapen af te vuren met in dit geval een kruisboog, maar ook zeker in de toekomst gebruikt zal worden in andere games met andere wapens..

4. Metroid Prime 3 Corruption
Deze shooter is de eerste shooter waar de besturing op de Wii klopt en weer echt terug gaat naar de wortels van deze franchise. Hoewel deze game alweer een tijdje uit is, is dit zeker een topper om echt te checken. De gamedesign en actie is erg goed en zeker een aanrader als je hem nog niet hebt om er even langs te wippen.

5. Super Paper Mario
Deze RPG platform game in een wereld van papier met Mario maakt van deze game ook een erg interessante game om te bekijken. Zeker als je nagaat dat zijn voorganger erg succesvol was en meteen een klassieker werd. Er zullen nu nog meer mogelijkheden en betere gameplay elementen te vinden zijn dan ooit te voren.

Nintendo DS

Ook voor de Nintendo DS geldt dat er niet echt veel games uitkomen die ook speelbaar zijn op de gameplay. Maar we hebben toch nog een mooie top drie kunnen maken om jullie DS bezitters toch nog te kunnen adviseren

1. Advanced Wars 2
Advanced Wars was een geweldige game op de Nintendo DS en zeker een must-have. En we zijn daarom ook erg blij dat deze game een opvolger krijgt. Verwacht dus wederom lange tactische veldslagen met nog meer troepen en nog meer mogelijkheden dan wat het geval was in het vorige deel.

2. Mario Party DS
De partygame van de Gamecube en de Wii is nu ook op de DS te vinden en voor de meeste mensen die graag met andere mensen spelen zeker een geweldige game om langs te gaan. Hoewel er nog niet heel veel bekend is, is in ieder geval wel bekend dat de game erg veel op zijn broertjes zal lijken. Dus met meerdere mensen minigames spelen op een levensgroot bordspel.

3. The Legend of Zelda: Phantom Hourglas
Het vervolg op de Windwaker van de Gamecube. Deze Zelda game beloofd weer genoeg uren speelplezier met een originele besturing. Ook voor deze game geldt dat ie alweer een tijdje uit is, maar zeker een bezoekje waard is.

Xbox 360

Voor de Xbox 360 bezitters is de keuze een stuk moeilijker dan voor de Wii en DS bezitters. Dit komt gewoon door het feit dat er echt meerdere games uitkomen die gewoon echte toppers zijn. Daarom moet ik er ook meteen bij zeggen dat meningen kunnen verschillen en volgens Evilgamerz deze games zeker een bezoekje waard zijn. En niet hoeft te betekenen dat de andere games niks voorstellen.

1. Mass Effect
Deze gigantische RPG beloofd alles goed te gaan doen wat je maar kan verwachten van een RPG. De werelden zullen onwerkelijk groot zijn, de graphics onweerstaanbaar mooi, de actie zal spectaculair zijn en het verhaal één van de beste ooit verteld. Een game die je écht moet bekijken.

2. Assasin’s Creed
De meeste mensen zullen onderhand wel van deze game gehoord hebben. Deze game werd vanaf het begin af aan al de hemel in geprezen. Maar het wonderbaarlijke is dat deze game waarschijnlijk de hype compleet gaat waarmaken. Dus dit zegt al genoeg om gewoon in die rij te gaan staan voor deze game.

3. Call of Duty 4: Modern Warfare
Het nieuwe vervolg van de bekende oorlog franchise Call of Duty. Deze game zal voornamelijk op het gebied van graphics een enorme stap naar voren doen. Maar ook de actie en gameplay zal nog beter zijn dat ooit te voren. De game is al wel uit, maar alsnog een game om even lekker uit te proberen.

4. Guitar Hero III Legends of Rock
De muziekgame van Activision zal op de 23e van november voor het eerst in de winkel liggen met nieuwe tracks en ook een nieuwe gitaar. De game is op bepaalde punten verbeterd en nog leuker geworden dan zijn voorganger. Een game die zeker leuk is met meerdere mensen en nu met de online-functie een geweldige game is om op de Gameplay uit te proberen.

5. Army of Two
Deze shooter van EA zal samenwerking naar een compleet nieuw niveau brengen. Want het is namelijk de bedoeling om deze game volledig met zijn tweeën uit te spelen. Online of via splitscreen. Qua gameplay een game die we echt in de gaten moeten houden.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx