Princess Peach: Showtime!, Paper Mario en meer aangekondigd tijdens Nintendo Direct

thumbnail

Nintendo heeft in de afgelopen Nintendo Direct-videopresentatie een breed scala aan games uit de doeken gedaan die dit jaar en volgend jaar in de schijnwerpers zullen staan op de Nintendo Switch. Zo was er onder andere informatie over de nieuwe game met prinses Peach in de hoofdrol, alsook over games van ontwikkel- en uitgeverpartners van Nintendo.

Haar eigen game werd in de zomer al kort getoond, maar prinses Peach stond in deze Nintendo Direct vol in de schijnwerpers met een nieuwe trailer voor Princess Peach: Showtime!, haar nieuwste optreden met diverse nieuwe transformaties en zure vijanden om te overwinnen, dat op 22 maart 2024 debuteert. De DLC Splatoon 3-uitbreidingspas – De Toren der Orde werd ook getoond, met verse info en een geplande release voor de lente van 2024. Daarnaast werd er een visueel verbeterde versie van de Nintendo GameCube-game Paper Mario: The Thousand-Year Door aangekondigd voor de Nintendo Switch, waar in de toekomst meer informatie over wordt gedeeld. Bovendien werd er een nieuwe game in de F-ZERO-serie aangekondigd in de vorm van F-ZERO 99, een multiplayer-racegame waarin 99 spelers strijden om de eerste plaats, dat vandaag exclusief beschikbaar komt voor leden van Nintendo Switch Online.

Ook werden er in de presentatie allerlei games van ontwikkel- en uitgeverpartner van Nintendo uitgelicht, waaronder Tomb Raider I-III Remastered Starring Lara Croft, een geremasterde collectie van klassieke Tomb Raider-games; Prince of Persia: The Lost Crown, een nieuw avontuur dat zich afspeelt in een mythologische, Perzische wereld; Unicorn Overlord, waarin spelers op een koninklijk avontuur gaan en vechten tegen het lot in de tijdloze RPG van de makers van 13 Sentinels: Aegis Rim; Trombone Champ, een ritmische muziekgame met Joy-Con-bewegingsbesturing en lokale multiplayer om een chaotisch kakofonisch koor te creëren; en DAVE THE DIVER, een diepzee- en restaurant-management-avontuur met bijzondere vrienden om te ontmoeten en onderwatermysteries om te ontdekken.

Ga naar het YouTube-kanaal van Nintendo Nederland om de gehele Nintendo Direct te bekijken.

Hieronder is meer informatie te vinden over de gepresenteerde games:

 • Princess Peach: Showtime!: De prinses is klaar om te schitteren op de Nintendo Switch. Wanneer prinses Peach en haar entourage van Toads naar het Sprankeltheater gaan om een voorstelling bij te wonen, verschijnen Grape en haar Zure Tros ten tonele om de show te stelen. Nu is het aan Peach en Stella, de beschermer van het theater, om de voorstelling en de hele boel te redden. Gelukkig heeft Peach enkele spectaculaire vaardigheden gekregen: ze kan nu de kracht van het strikje van Stella gebruiken en ze kan transformeren! Zo kan Peach bijvoorbeeld een zwaardvechter worden om de degens te kruisen met tegenstanders, of haar vechtkunsten vertonen als kungfu-Peach en zich zelfs van haar zoete kant laten zien als banketbakker. Daarnaast kan ze zaken oplossen als Detective Peach. Op dit avontuur verandert de gameplay op basis van Peach’ rol, en er worden in de game nog meer verrassende transformaties uit de doeken gedaan. Princess Peach: Showtime! debuteert op 22 maart 2024 op de Nintendo Switch. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.
 • Paper Mario: The Thousand-Year Door: De Nintendo GameCube-game keert terug met verbeterde graphics. Ga met Mario en zijn vrienden op een RPG-avontuur en ontdek de legendarische schat achter de Millenniumpoort. Kan Mario zijn papieren missie voltooien, of gaat alles helemaal vouwt? Ontdek het wanneer Paper Mario: The Thousand-Year Door in 2024 naar de Nintendo Switch komt. In de toekomst geven we meer informatie over deze game.
 • F-ZERO 99: Start de motoren en maak je klaar om over het circuit te suizen, want met 99 racers op de baan kan het kleinste foutje je al de overwinning kosten. F-ZERO 99 bevat circuits en voertuigen uit de oorspronkelijke Super NES-game. Je energiemeter is ontzettend belangrijk – deze neemt af wanneer je crasht, maar je kunt de energie ook gebruiken om een korte snelheidsboost te krijgen. Als de meter helemaal leeg is, ben je geëlimineerd. Je kunt zelfs de gloriedagen van F-ZERO herbeleven met de Super NES-controller, die exclusief verkrijgbaar is voor Nintendo Switch Online-leden. Tijdens het racen kun je bepaalde doelen voltooien om cosmetische opties voor je voertuig vrij te spelen, zodat je er ook nog eens flitsend uitziet op het circuit. Race naar de eerste plaats in F-ZERO 99, dat later vandaag exclusief voor leden van Nintendo Switch Online wordt uitgebracht.
 • Luigi’s Mansion 2 HD: Verken diverse griezelige landhuizen en maak schoon schip als de bangelijke Luigi in deze visueel verbeterde versie van Luigi’s Mansion 2. De Schaduwvallei zit vol griezelige locaties en slimme spoken. Gelukkig heeft Luigi het juiste gereedschap bij de hand om de klus te klaren, zoals de fantoomflitser om vijanden te verlammen en zijn vertrouwde Spookzuiger om spoken of voorwerpen mee op te zuigen. En dat is maar goed ook, want zijn paranormale uitstapjes brengen hem naar diverse locaties, zoals een voormalig plantenlaboratorium, een vervallen klokkenfabriek en een met sneeuw en ijs bedekte mijn, om maar een paar voorbeelden te noemen. Bovendien kun je online met maximaal vier spelers tegelijk op spokenjacht in diverse multiplayerstanden, of samen griezelen in de lokale multiplayerstand Tumulttoren. Luigi’s Mansion 2 HD kruipt in de zomer van 2024 naar de Nintendo Switch.
 • Detective Pikachu Returns: Het speurwerk van deze detective is nog niet volt-ooid! In dit cinematische avontuur onderzoeken detective Pikachu en zijn partner Tim Goodman diverse zaken in en rond Ryme City terwijl ze op zoek gaan naar Tims vermiste vader Harry. Ook werken ze samen met andere Pokémon om hun onderzoek uit te breiden. Zo kunnen ze geursporen volgen met Growlithe, rotsen breken met Darmanitan en door muren kijken met Luxray. Lukt het Tim en Pikachu om alle mysteries op te lossen en Tims vader te vinden? Ontdek het wanneer Detective Pikachu Returns op 6 oktober wordt uitgebracht op de Nintendo Switch. Pre-orders zijn nu mogelijk in de Nintendo eShop.
 • Splatoon 3-uitbreidingspas – De Toren der Orde: Stel je verse vaardigheden op de proef in deze nieuwe campagne voor één speler. Ontdek de Toren der Orde, waar je de vaardigheden van je personage verbetert terwijl je je keer op keer een weg baant door de verschillende verdiepingen. Splatoon 3-uitbreidingspas – De Toren der Orde staat gepland voor release in de lente van 2024.
 • Mario vs. Donkey Kong: De rivaliteit op de Game Boy Advance bereikt wederom een kookpunt op de Nintendo Switch. Donkey Kong heeft alle Mini-Mario’s gestolen en Mario is vastberaden om al dit speelgoed terug te halen. Gebruik je verstand en je kracht om je een weg te banen door een reeks steeds moeilijker wordende levels – en in deze bijgewerkte versie van de game kun je zelfs met een tweede speler spelen in de lokale coöpstand.. Verzamel sleutels, bereik platformen met een handstandsprong of een achterwaartse salto en breng de Mini-Mario’s in veiligheid. Maak je vervolgens klaar om het op te nemen tegen Donkey Kong! Mario vs. Donkey Kong wordt op 16 februari 2024 uitgebracht voor de Nintendo Switch. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.
 • Another Code: Recollection: De Nintendo DS-game Another Code: Two Memories en het vervolg dat op de Wii werd uitgebracht, Another Code: R – A Journey Into Lost Memories, komen samen volledig verbeterd naar de Nintendo Switch. De jonge Ashley ontvangt een brief van haar vader, van wie ze dacht dat hij dood was. Om antwoorden te vinden vertrekt ze naar een verlaten eiland, in de hoop om haar vader weer te zien. Eenmaal aan land stuit Ashley op puzzels en obstakels die haar onderzoek belemmeren. Ga op zoek naar de sporen van haar verleden en beleef het volledige verhaal in Another Code: Recollection, dat op 19 januari 2024 wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.
 • Super Mario RPG: De Super NES-game is terug met verbeterde graphics en nieuwe functies. Mario en Bowser vormen een onverwacht team in hun strijd tegen een gemeenschappelijke vijand en worden bijgestaan door prinses Peach, Mallow en Geno. Druk in gevechten op het juiste moment op de knoppen met gevechtsacties om meer schade toe te brengen of zelf minder schade op te lopen. Met een perfecte timing kun je zelfs alle vijanden tegelijk aanvallen. Met succesvolle gevechtsacties wordt de actiemeter gevuld waarmee je, als hij vol is, een triotechniek met drie personages kunt uitvoeren. De triotechniek verandert op basis van je huidige team, dus experimenteer met verschillende combinaties. Net als in de oorspronkelijke game kom je op je avontuur bazen met bijzondere persoonlijkheden tegen. Nu kun je, zodra je de game hebt uitgespeeld, sommige bazen opnieuw uitdagen voor een gevecht, maar dan zijn ze een stuk sterker. Super Mario RPG wordt op 17 november uitgebracht voor de Nintendo Switch. Pre-orders zijn nu mogelijk in de Nintendo eShop.
 • WarioWare: Move It!: Ga met Wario naar een tropisch resort, waar je in beweging komt in een hele reeks microgames! Maar er is geen tijd om te relaxen, want deze microgames komen achter elkaar op je af, dus maak je klaar om in beweging te komen! In de lokale stand ‘Feestje’ kun je bovendien met vier spelers tegelijk spelen. Met ruim 200 microgames en meer dan genoeg multiplayerstanden kan iedereen een geweldige tijd met Wario tegemoet zien. WarioWare: Move It! wordt op 3 november uitgebracht voor de Nintendo Switch. Pre-orders zijn nu mogelijk in de Nintendo eShop.
 • Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas set 6: De laatste set DLC voor Mario Kart 8 Deluxe verschijnt bijna aan de start. Drift en scheur onder een oranje-gele hemel in Daisy’s Circuit uit Mario Kart Wii, en race met meer terugkerende personages, waaronder Diddy Kong uit Mario Kart: Double Dash!!, Funky Kong uit Mario Kart Wii en Pauline en Peachette uit Mario Kart Tour. Set 6 van de Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas komt in de winter van 2023 naar de Nintendo Switch. Actieve leden van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket kunnen deze DLC zonder extra kosten spelen. De DLC kan ook los worden gekocht. Bovendien komt er op 6 oktober een verpakte versie van de DLC Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas gebundeld met extra goodies naar de winkel. In de toekomst geven we hierover meer informatie.
 • Er zijn nieuwe amiibo-figuuurtjes in aantocht. Zelda en Ganondorf uit The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom worden los uitgebracht op 3 november; Noah en Mio uit Xenoblade Chronicles 3 arriveren als set op 19 januari 2024; en in 2024 verschijnt de laatste DLC-vechter uit Super Smash Bros. Ultimate: Sora uit Kingdom Hearts. Zodra Sora is uitgebracht, hebben alle Super Smash Bros. Ultimate-vechters een eigen amiibo-figuurtje.
 • Tomb Raider I-III Remastered Starring Lara Croft: Ontdek schatten en mysteries van de oudheid met Lara Croft in twee klassieke Tomb Raider-avonturen – nu geremasterd en met de extra content voor beide games. Neem het op tegen dodelijke vijanden, ontrafel gevaarlijke mythen en los puzzels op met verbeterde graphics en de optie om wanneer je maar wilt te wisselen naar de oorspronkelijke polygoon-look. Tomb Raider I-III Remastered Starring Lara Croft is later vandaag beschikbaar als pre-order en verschijnt op 14 februari 2024 als downloadversie in de Nintendo eShop, precies op tijd voor de verjaardag van Lara Croft!
 • Prince of Persia: The Lost Crown: Prince of Persia keert terug in deze spectaculaire actie-platformgame. Ontmoet nieuwe personages, ontrafel mysteries en beleef een spannend verhaal dat zich afspeelt in een mythologische Perzische wereld in deze nieuwe game binnen de legendarische serie. Prince of Persia: The Lost Crown wordt op 18 januari 2024 uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Trombone Champ: Wie blast het hoogst van de toren?! Toeter je een weg door meer dan 45 songs in deze muzikale ritmegame. Hoe beter je speelt, hoe meer punten je vergaart. De Nintendo Switch-versie beschikt over lokale multiplayer, waardoor je met maximaal vier spelers tegelijk in relatief perfecte harmonie kunt spelen. Je kunt de game ook spelen met bewegingsbesturing, kaarten verzamelen en mysterieuze personages ontmoeten op je weg om de beste muzikant van het Trombiverse te worden. Trombone Champ wordt later vandaag uitgebracht in de Nintendo eShop.
 • DAVE THE DIVER: Overdag een duiker, ‘s avonds een ober! Verken de diepe zee en beheer een sushibar in deze avonturen-RPG voor één speler. Ga met Dave en zijn eigenaardige vrienden mee en ontdek de geheimen die schuilgaan in de diepten van de Blue Hole. Waan je in een oceaan vol mysteries, speel minigames, voltooi zijmissies en run een succesvolle sushibusiness in dit avontuur. DAVE THE DIVER plonst op 26 oktober op de Nintendo Switch. In de Nintendo eShop kun je later vandaag een pre-order plaatsen en kun je een gratis demo van de game downloaden.
 • Unicorn Overlord: Vecht tegen het lot en ga op een koninklijk avontuur om je macht te heroveren in de tijdloze RPG Unicorn Overlord. De game, van de makers van 13 Sentinels: Aegis Rim, combineert het verkennen van een bovenwereld met een innovatief gevechtssysteem in de iconische Vanillaware-stijl. Reis door de levendige wereld, stel een groot leger samen met 60 verschillende personages en werf bekendheid onder de vijf naties in dit epische fantasy-avontuur. Bevrijd je koninkrijk en herover je lot! Unicorn Overlord wordt op 8 maart 2024 uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • SaGa Emerald Beyond: Er staat je een diepgaande RPG vol verhalen te wachten in SaGa Emerald Beyond. Beleef de dramatische verhalen van zes helden met complete verschillende achtergronden, waaronder dat van een jonge man die vecht met levende poppen, een heks die haar identiteit maskeert, een detectiveduo, een robotzangeres die haar stem en lichaam is kwijtgeraakt en een duistere koning die onlangs uit zijn slaap is gewekt. Kies een held en ga op reis door 17 met elkaar verbonden werelden terwijl de helden hun eigen vertakkende verhalen vormen die zich ontvouwen op basis van jouw keuzes en acties. Gebruik je strategische inzicht in turn-based gevechten om vijandelijke acties te vertragen en zelf vernietigende United Attacks te ontketenen. Het ligt in jouw handen hoe het verhaal zich ontwikkeld. SaGa Emerald Beyond wordt volgend jaar uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Among Us Fungle Map: Trommel je team op en maak je klaar om een nieuwe gratis map te verkennen in Among Us, de populaire online multiplayergame over teamwork en verraad. Welcome to the Fungle, een mysterieus eiland vol paddenstoelen, verstopplekken, opdrachten en geheimen om te ontdekken – maar pas op voor de Impostors die eropuit zijn om iedereen te elimineren. De map Fungle komt in oktober naar Among Us.
 • Song of Nunu: A League of Legends Story: Dit verhaalgedreven avontuur voor één speler draait om de League of Legends-kampioenen, en tevens boezemvrienden, Nunu en Willump. Wees getuige van hun ijzersterke band terwijl ze op de ultieme tocht door de mysterieuze Freljord gaan en onderweg legendarische kampioenen ontmoeten. Song of Nunu: A League of Legends Story wordt op 1 november uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Bandle Tale: A League of Legends Story: Deze crafting-RPG speelt zich af in de magische wereld Bandle City – een regio waar de vrolijke en pluizige Yordles wonen. Speel als een verlegen Yordle wiens wereld in chaos wordt gestort wanneer de portalen die Bandle City verbinden, ineenstorten. Met behulp van breimagie, nieuwe vrienden en een ongekende motivatie kunnen spelers de Yordles helpen bij het herstellen van de portalen om Bandle City weer te herenigen. Bandle Tale: A League of Legends Story wordt volgend jaar uitgebracht op de Nintendo Switch.
 • BATTLE CRUSH: Beleef spectaculaire actie met simple, razendsnelle gameplay in een vechtgame voor 30 spelers! Meng je in een intense strijd tussen personages die vechten om de top te bereiken en voel de sensatie terwijl je over het slagveld springt, zwemt en suist om je rivalen te verpulveren. BATTLE CRUSH komt in de lente van 2024 naar de Nintendo Switch. In oktober wordt er een gesloten bètatest gehouden.
 • Contra: Operation Galuga: De legendarische Contra-serie is terug! Contra: Operation Galuga is een moderne en herziene versie van de klassieke run-‘n’-gun actiegame uit de jaren 80, met moderne graphics en sound. Ontdek nieuwe levels, nieuwe spelmechanieken, een bijgewerkt wapensysteem en explosieve coöpmogelijkheden voor twee spelers in de verhaalstand of vier spelers in de arcadestand. Contra: Operation Galuga wordt begin 2024 uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Eastward: Octopia: Betreed een parallelle wereld van Eastward in dit komende DLC-avontuur. Sam en John keren terug als agrariërs in een afgelegen bergdorpje om met een frisse start te beginnen. Werk op het land, zorg voor je vee en kook voor je bekende, maar toch vreemde, vrienden. Geniet van het leven in vredige pixelomgevingen in deze farmingsim. Eastward: Octopia wordt deze winter uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes: Leid meer dan 100 verschillende Helden en red het door oorlog verscheurde continent Allraan in deze moderne variant op een klassieke JRPG-ervaring. Ga de strijd aan met je vijanden in strategische duels en intense War Battles, rekruteer bondgenoten, manage je stad en stel het ideale team van zes personages samen op je missie tegen de machtsbeluste Galdean Empire. Geef je verhaal vorm met het zwaard wanneer Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes op 23 april 2024 wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Horizon Chase 2: Kruip achter het stuur voor arcade-actie op topsnelheid Horizon Chase 2, de volgende evolutie van de bekroonde race-franchise. Raas over de prachtige racetracks en zet je vaardigheden in om als eerste over de finish te scheuren. Speel met vrienden in lokale multiplayer of neem het online op tegen je rivalen. Bovendien kun je een Online Crew samenstellen en samen door de game racen in de stand World Tour of het tegen elkaar opnemen voor eigen glorie. Horizon Chase 2 geeft later vandaag plankgas op de Nintendo Switch.
 • SPYxANYA: Operation Memories: Anya Forger heeft een nieuwe schoolopdracht gekregen: creëer een fotodagboek! Breng op school, thuis, aan het strand, in musea en op andere plekken tijd door met Anya’s familie en vrienden en maak foto’s om het dagboek te vullen met bijzondere momenten. Naast het beleven van zulke uitstapjes kun je ook diverse minigames spelen om kostuums te ontgrendelen en Anya’s herinneringen wat meer flair te geven door iedereen in een mooie outfit te steken. SPYxANYA: Operation Memories wordt volgend jaar uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Super Crazy Rhythm Castle: Er komt een onvergetelijk, chaotisch, ritmisch avontuur naar de Nintendo Switch. Time het drukken op de knoppen met de muziek om puzzels op te lossen en bazen te verslaan en ga los op meer dan 30 spectaculaire nummers – inclusief songs uit populaire Konami-games. Kun jij “Bloody Tears” en “Vampire Killer” uit Castlevania perfect meespelen? Draai het volume open voor Super Crazy Rhythm Castle, dat op 14 november wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.
 • Wargroove 2: Ga naar het slagveld, de zee en de lucht en gebruik je verstand om turn-based gevechten te winnen in een nieuw avontuur vol onwaarschijnlijke vriendschappen en onbekende vijanden. Wargroove 2 bevat de kenmerkende pixelart en een meeslepend verhaal. Beleef drie campagnes, speel een nieuwe roguelike spelstand en maak gebruik van een nieuwe cast van Commanders, inclusief de pas onthulde muizenfactie, de Faahri. Wargroove 2 wordt op 5 oktober uitgebracht voor de Nintendo Switch. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.

Wartales: Leid een groep huurlingen op hun missie voor roem en rijkdom in een uitgestrekte, middeleeuwse wereld in Wartales. Pas je vaardigheden, uitrusting en het uiterlijk van je teamleden aan en bedenk vervolgens een perfecte strategie om je vijanden mee te verslaan in tactische turn-based gevechten. Bovendien kunnen tot wel vier spelers tegelijk het bevel voeren en vijanden verslaan als team in online multiplayer. Wartales wordt later vandaag uitgebracht voor de Nintendo Switch

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx