Mario & Sonic op de Olympische Spelen sprint naar de DS begin 2008

thumbnail

SEGA Europe Ltd. en SEGA of America, Inc. hebben vandaag aangekondigd dat Mario & Sonic op de Olympische Spelen voor de Nintendo DS begin 2008 in Europa zal worden uitgebracht. Dit spannende spel maakt deel uit van een exclusief samenwerkingsverband tussen SEGA en Nintendo, dat zich ten doel heeft gesteld om één van de meest legendarische competities ooit – een epische confrontatie tussen Team Mario en Team Sonic – uit te brengen voor het immens succesvolle handheldsysteem van Nintendo. Mario & Sonic op de Olympische Spelen, dat met exclusieve nieuwe content voor de Nintendo DS wordt uitgebracht, wordt op 23 november 2007 tevens uitgebracht voor het Wii-systeem.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen, dat speciaal gemaakt is om optimaal gebruik te maken van alle functies van de DS, bevat 16 officiële olympische uitdagingen, waaronder twee nieuwe evenementen die exclusief zijn voor de handheldgame: schoonspringen (10-metertoren) en wielrennen. Met de unieke touchscreen en Nintendo DS stylus kunnen spelers het spel bedienen terwijl ze zich springend, zwemmen, rennend, schietend, trappend en salto’s makend een weg banen door authentieke competities om gouden medailles te winnen. De Nintendo DS-editie bevat tevens acht droomevenementen – waarvan er vijf uitsluitend te vinden zijn in de handheldgame. Elk droomevenement vertegenwoordigt een olympische sport en beeldt deze uit in een door videogames geïnspireerde wereld boordevol obstakels, power-ups en bekende tegenstanders uit de werelden van Mario en Sonic. Deze evenementen vormen zelfs voor de allerbeste spelers een grote uitdaging. De exclusieve DS-droomevenementen zijn: droomkanoën, droomboksen, droombasketballen, droomverspringen en droom(kleiduiven)schieten. Droomevenementen kunnen zowel in de solo- als multiplayer-modus worden gespeeld.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen geeft DS-spelers de kans om één van de 16 videospelpersonages te spelen – acht uit de wereld van Mario en acht uit de wereld van Sonic – elk met hun eigen talenten en atletische vaardigheden. Dankzij de drie spelmodi zit het spel boordevol uitdagingen voor alle soorten gamers: de Single Event Mode waarin spelers een specifiek evenement kunnen kiezen, de Circuit Mode waarin spelers kunnen meedoen aan een serie evenementen, en de Mission Mode waarin spelers de kans krijgen om een serie solo-uitdagingen aan te gaan waarin hun atletische vaardigheden, timing en reflexen op de proef worden gesteld. Mario & Sonic op de Olympische Spelen bevat verder een galerij, waarin minigames en interessante olympische weetjes worden gecombineerd om het DS-spel nog leuker en verslavender te maken.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen voor de Nintendo DS bevat ten slotte onweerstaanbare mogelijkheden voor meerdere spelers, omdat het spel optimaal gebruikmaakt van de draadloze communicatie-mogelijkheden van de DS. Deze bieden ondersteuning voor zowel Single-Card als Multi-Card Play. Zowel de Single Event Mode (met inbegrip van de droomevenementen) als de Circuit Mode bieden ondersteuning voor meerdere spelers (maximaal vier om precies te zijn). DS-spelers die willen weten hoe ze het op internationaal niveau doen, kunnen hun scores via Nintendo Wi-Fi Connection uploaden naar het wereldklassement om deze te vergelijken met die van spelers uit de hele wereld.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx