De beste games in 2023 om naar uit te kijken op een rij

thumbnail

Het jaar 2023 staat al redelijk voor de deur. Nog slechts anderhalve maand en het is alweer zover; Het vuurwerk kan dan weer uit de kast gehaald worden en de Kerstboom weer ingepakt. Tijd dus om alvast vooruit te kijken naar games waarnaar we in 2023 uit kunnen gaan kijken! Wat opvalt? Veel toppers komen al begin 2023 uit! Dus zet diverse games alvast in je agenda!

Starfield

Starfield is het eerste nieuwe universum in 25 jaar van Bethesda Game Studios, de bekroonde makers van The Elder Scrolls V: Skyrim en Fallout 4. In deze next-generation role-playing game die zich afspeelt tussen de sterren, creëer je elk gewenst personage en verken je met ongeëvenaarde vrijheid terwijl je begint aan een epische reis om het grootste mysterie van de mensheid te beantwoorden.
Het jaar is 2330. De mensheid heeft zich buiten ons zonnestelsel gewaagd, heeft nieuwe planeten gekoloniseerd en leeft als een ruimtevarend volk. Van een bescheiden begin als een ruimtemijnwerker, sluit je je aan bij Constellation – de laatste groep ruimteverkenners op zoek naar zeldzame artefacten in het heelal – en navigeer je door de uitgestrekte Settled Systems in Bethesda Game Studios’ grootste en meest ambitieuze game. Redfall, de nieuwste game van Arkane Austin, is een open-wereld, co-op FPS die zich afspeelt in het eilandstadje Redfall, Massachusetts dat is overspoeld door een legioen vampieren. De eerste officiële gameplay onthulling toonde de moment-tot-moment gameplay, met de creatieve game mechanics waar Arkane Austin bekend om staat.

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy geeft spelers de mogelijkheid om hun eigen verhaal te maken in de Wizarding World dankzij unieke RPG-gameplay. Hiermee bouwen we de aantrekkingskracht van het label Portkey Games verder uit voor fans’, zegt David Haddad, directeur van Warner Bros. Games. ‘Avalanche heeft deze rijke, krachtige wereld tot leven gebracht. Hij zit vol magie en actie en bevat een gedetailleerd, mysterieus verhaal dat fans en gamers zal aanspreken.’ Het spel is al vele malen uitgesteld maar zal eindelijk in 2023 uit gaan komen. De release valt in februari van 2023.

Forspoken

Een andere game die het nodige uitstel te verduren heeft gehad is toch wel Forspoken. Januari is echter de datum al voor deze game, waarmee begin 2023 dus proppievol lijkt te zitten. Forspoken is ontworpen voor de PS5 en zal de volledige kracht van deze console benutten als toonbeeld van Luminous Productions’ filosofie om een game-ervaring als nooit eerder te leveren door de nieuwste technologie met creativiteit te combineren. Forspoken wordt in januari gelijktijdig gelanceerd voor de PS5 en pc (via STEAM, Epic Games Store of Microsoft Store).

Diablo IV

Er is geen gouden pad dat je in Diablo IV moet volgen; spelers kunnen kiezen hoe ze verder willen komen, op welke niet-lineaire manier ze maar willen. Deze open-ended ervaring strekt zich uit tot het eindspel, waar spelers hun vaardigheden kunnen testen in Nightmare Dungeons, kunnen genieten van strijdlustige chaos in speciale PvP-zones, Paragon Boards kunnen bouwen om hun personages verder te ontwikkelen en aan te passen boven het maximale level, en zich kunnen bezighouden met de Tree of Whispers om verdere werelddoelen en bounties vrij te spelen en Legendarische uitrusting te verwerven.

Naast de iconische klassen Barbarian, Sorceress, Rogue en Druid wordt de strijd aangegaan met de legendarische Necromancer, de vijfde speelbare klasse, die terugkeert met nieuw ontworpen ondoden-mechanica. Spelers kunnen het Boek der Doden van de Necromancer gebruiken, een volledig nieuwe vaardigheid voor de klasse, waarmee ze het slagveld kunnen domineren met een diepere aanpassing van hun ondodenleger dan ooit tevoren. Vecht met agressieve Skeleton Warriors, vecht als snel aanvallende schermers, verdedigers met zwaard en bord, of zeis zwaaiende maaiers. Laat een litanie aan spreuken los met Skeleton Mages, door ze te doordrenken met schaduw-, koude- en offermagie. Zet tankende Bone Golems, gezondheidsstelende Blood Golems en opladende Iron Golems in. Of offer ze allemaal op om hun kracht te absorberen.

Wild Hearts

WILD HEARTS laat spelers los in een levendige fantasy-wereld, die zowel ongetemd als prachtig is. Met WILD HEARTS wilden EA en Koei Tecmo niet alleen de evolutie, invloed en dreiging van Kemono laten zien. Ze wilden ook iets creëren waarbij crafting de kern van de spelervaring vormde, door opnieuw aan te geven wat er allemaal mogelijk is in een monsterjachtspel. Ze hebben veel zorg besteed aan de afstemming van de Karakuri. Spelers kunnen deze krachtige mechanismen gebruiken om tegen gigantische beesten te vechten en de wereld te ontdekken. De titel moet al op 17 februari van 2023 gaan verschijnen voor de PC, Xbox Series en PlayStation 5. WILD HEARTS wordt gepubliceerd onder het EA Originals-label en is ontwikkeld door Omega Force, het team achter de populaire WARRIORS-serie. WILD HEARTS neemt spelers mee op een episch avontuur in een fantasy-versie van het feodale Japan, waar spelers vechten tegen gigantische natuurbeesten genaamd Kemono met behulp van Karakuri: geavanceerde mechanismen gemaakt van een verloren, oude technologie.

Skull & Bones

Als we het pareltje der uitstel moeten samenvatten, dan kunnen we simpelweg Skull & Bones erbij nemen. Het spel is van de ene naar de andere datum geslingerd en zelfs eind 2022 werd niet gehaald. Nu is het spel gepland voor 9 maart 2023. Skull and Bones is gëinspireerd op een van de dodelijkste periodes uit de geschiedenis – het einde van de 17e eeuw. Deze periode wordt beschouwd als de tweede Gouden Eeuw van de piraterij en vormt het decor voor een chaotisch en meedogenloos tijdperk van piraten, strijdende facties, machtige organisaties en keizerrijken die allemaal strijden om de macht van het ongetemde paradijs in de Indische Oceaan. Laten we hopen dat het uitstel de game goed heeft gedaan.

Redfall

Redfall is een verhaalgedreven shooter met een open wereld waarin spelers alleen of met maximaal drie vrienden de mysterieuze verschijning van vampiers in het eilandstadje Redfall, Massachusetts, kunnen ontrafelen. Met een divers team van helden om uit te kiezen, kunnen spelers een arsenaal aan gespecialiseerde wapens verzamelen en hun personage aanpassen met unieke vaardigheden en upgrades terwijl ze Redfall heroveren. De game verschijnt exclusief op de PC en Xbox Series. Eerder moest de titel al in de zomer van 2022 verschijnen maar dit werd bij lange na niet gehaald.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom komt op 12 mei 2023 naar de Nintendo Switch. Dit vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild speelt zich zowel op de grond als hoog boven Hyrule af. Het is misschien wel ‘de game’ voor de Nintendo Switch in 2023 en moet de game worden die alle concurrentie omver blaast, zowel op de Nintendo Switch maar ook ten opzichte van andere games op andere platformen. Met een retestrak verhaal en geweldige gameplay maakt Nintendo zich weer op voor een fantastische release. Met vernieuwde cel-shaded graphics gaat men ook een klein beetje de art-achtige stijl op met de franchise. We zijn benieuwd…

Is dat alles hoor ik je denken? Nee, 2023 heeft nog diverse andere toppers in de maak. Dead Space is ook zo’n game die in januari al uit gaat komen! Final Fantasy XVI, S.T.A.L.K.E.R. 2, Dead Island 2, Alan Wake II, Pragmata en ARK II zijn ook zeker niet de minsten. Het lijkt er dus op dat het een ijzersterk jaar zal gaan worden, daar waar 2022 hier en daar wel wat steekjes heeft laten vallen, vooral qua games die vooruit gezet zijn naar 2023. Laten we hopen dat 2023 niet weer zo’n jaar van ‘uitstel’ zal zijn.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx