Xbox Series en PlayStation 5 verwelkomen The Elder Scrolls Online: Console Enhanced

thumbnail

Tijdens het preview-event voor het Blackwood-hoofdstuk onthulde Bethesda met trots The Elder Scrolls Online: Console Enhanced, een next-gen versie die op 8 juni 2021 naar Xbox Series X|S en PlayStation 5 komt. Iedereen die The Elder Scrolls Online heeft gekocht of bezit voor PlayStation 4 of Xbox One, ontvangt gratis toegang tot ESO: Console Enhanced.

 • Bekijk hier de next-gen trailer: INSERT LINK HERE

ESO: Console Enhanced is een enorme sprong voorwaarts voor de prestaties en graphics op Xbox Series X|S en PlayStation 5. Kijk op de ESO-website voor een volledig overzicht van alle nieuwe functies die je kunt verwachten in Console Enhanced. Hier kun je alvast een korte blik werpen op de upgrades die je komende juni te wachten staan:

 • Next-gen-prestaties: Voorheen draaide ESO met 30 fps op console, maar dankzij de next-gen kracht van Xbox Series X en PlayStation 5 loopt de game nu met een soepele 60 fps in ‘Performance Mode’. Als je een visueel spektakel zoekt, kun je in native 4K spelen met 30 fps in de ‘Fidelity Mode’ van ESO.
 • Verhoogde draw distance: Voor spelers die de uitgestrekte schoonheid van ESO waarderen, is de draw distance van de game nagenoeg verdubbeld, waardoor je nog verder kunt kijken in de steeds groter wordende wereld van Tamriel.
 • Verbeterde laadtijden: De upgrade naar next-gen-kracht betekent dat laadtijden op Xbox Series X|S en PlayStation 5 nagenoeg gehalveerd zijn, zodat consolespelers zich in de wereld van ESO kunnen blijven en minder lang hoeven te wachten.
 • En nog VEEL meer: ESO: Console Enhanced brengt een aantal veranderingen met zich mee, waaronder verbeterde reflecties, schaduwen, scherptediepte, ambient occlusion met screen space global illumination, bijgewerkte anti-aliasing en ontgrendelde textures. Kijk op de website voor meer informatie.

Bethesda heeft nog veel meer te vertellen over ESO: Console Enhanced in de weken voor de release op 8 juni 2021.

Ook werd tijdens het Blackwood-hoofdstuk preview-event onthuld dat spelers de Daedric-complotten en tirannieke plannetjes moeten ontrafelen die de regio teisteren en het verband moeten ontdekken tussen de Prince of Destruction en zijn gruwelijke plannen voor Tamriel. Hoewel het verhaal van Blackwood op zichzelf staat, zet het wel het overkoepelende verhaal van Gates of Oblivion voort dat zich gedurende 2021 zal ontvouwen.

Bovendien kunnen spelers zich verheugen op het nieuwe Companions-systeem, waarmee je nooit meer alleen op avontuur hoeft te gaan, of je nu singleplayer of online met vrienden speelt. Nadat je deze functie ontgrendelt in het hoofdverhaal van Blackwood, kun je kiezen uit twee nieuwe Companions om mee te beginnen, en je bepaalt hun speelstijl door hun uitrusting te kiezen en hun vaardigheden te verbeteren. Iedere Companion heeft een eigen persoonlijkheid, eigen voorkeuren en unieke quests. Let goed op wat je doet, want je daden hebben invloed op je relatie met je Companion.

Wil je nieuwe, maar toch vertrouwde, gebieden verkennen? Reis terug naar de iconische locaties uit The Elder Scrolls IV: Oblivion, inclusief Leyawiin, dat dienstdoet als de centrale hub van de regio Blackwood. Achter de torenhoge muren liggen drie unieke biomen waar het wemelt van de sinistere handlangers van Mehrunes Dagon, de nieuwe Rockgrove Trial voor 12 spelers, wereldbazen, openbare dungeons, Oblivion Portal World Events en beloningen.

Spelers kunnen het Blackwood-hoofdstuk pre-orderen in de ESO Store of in een platformwinkel naar keuze. Het nieuwe hoofdstuk komt op 1 juni 2021 uit voor PC, en wanneer ESO: Console Enhanced uitkomt op console op 8 juni 2021. Houd ons officiële forum in de gaten voor het volledige patchoverzicht van de aankomende Update 30.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box