Word een held in Dragon Age: The Veilguard

thumbnail

Electronic Arts en BioWare hebben vandaag de eerste gameplay-beelden onthuld van Dragon Age: The Veilguard, de langverwachte singleplayer fantasy rpg. Het gedurfde, heroïsche avontuur omvat alles wat de serie zo geliefd maakt: boeiende verhalen, fantasiewerelden, metgezellen, kameraadschap en een wereld waarin de speler een verschil maakt.

In Dragon Age: The Veilguard nemen spelers het op tegen machtige Elvengoden om de verwoesting die zij in de wereld veroorzaken, een halt toe te roepen. Spelers treden hiervoor in de schoenen van hun eigen personage, die bekend staat als Rook. Tijdens het avontuur hebben ze een unieke groep metgezellen aan hun zijde, elk met hun eigen verhaallijnen en motivaties. In ware Dragon Age-stijl staan de metgezellen centraal in het verhaal. Als Rook moeten spelers opstaan, hun team bijeenbrengen en relaties smeden om de onverwachte leider te worden waar de anderen in geloven. Dragon Age: The Veilguard is eind dit jaar verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.

“We willen dat elk moment in het uitgebreide verhaal van Dragon Age: The Veilguard impact heeft,” aldus Corinne Busche, Game Director van Dragon Age: The Veilguard. “Spelers reizen af naar meer gebieden dan ooit tevoren in een Dragon Age-game. Tijdens hun reis moeten ze hun vaardigheden continu upgraden en aanpassen om de steeds sterkere vijanden te verslaan. Daarnaast combineert ons gevechtssysteem vloeiende, dynamische actie met de diepgaande rpg-strategie waar de serie bekend om staat. Vandaag willen we spelers van over de hele wereld een eerste indruk geven van deze ervaring, die de meesterlijke en meeslepende singleplayer rpgs van BioWare omarmt en naar een hoger niveau tilt.”

In Dragon Age: The Veilguard wil de legendarische Elvengod Solas de zogeheten Veil neerhalen, die Thedas scheidt van de demonenwereld. Hij hoopt hiermee de onsterfelijkheid en glorie van zijn volk te herstellen. Echter, er gaat iets gruwelijk mis tijdens het ritueel, waardoor zijn ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt. Twee eeuwenoude goden ontsnappen en ze willen afmaken waar zij millennia geleden mee zijn begonnen, namelijk de totale overheersing van Thedas. De reis van Rook om de twee machtige goden te stoppen, voert spelers door bruisende steden, weelderige tropen, Noordelijke bossen, benauwende moerassen en diepe krochten. Spelers moeten te allen tijde op hun hoede zijn voor de kwaadaardige krachten onderweg, zoals de Dark Spawn, Venatori Cultists en Demons of the Fade.

De belangrijkste kenmerken van Dragon Age: The Veilguard op een rijtje: 

 • Reisgezelschap – De gloednieuwe metgezellen in Dragon Age: The Veilguard brengen leven in de brouwerij met de boeiendste en meest persoonlijke verhaallijnen in de geschiedenis van Dragon Age. Uitgebreide en dynamische verhalen verkennen liefde, verlies en complexe keuzes die de relaties en het lot van elk lid van de Veilguard beïnvloeden. Nieuwe metgezellen zoals de Veil Jumper Bellara, de Necromancer Emmrich en de Detective Neve komen elk uit een iconische factie in de lore van Dragon Age. Ze beschikken over unieke vaardigheden en gespecialiseerde uitrustingen voor geavanceerde teamontwikkeling. Ook vertrouwde gezichten maken hun opwachting, zoals de Scout Lace Harding, die terugkeert in de serie als vaste metgezel.
 • Keuzes en consequenties – Dragon Age: The Veilguard borduurt voort op de diepe role-playingwortels van de serie, met een buitengewone verhaalvertelling en wereldopbouw, diepgaande persoonlijkheden voor elke metgezel, ingrijpende keuzes en indrukwekkende filmische momenten. De banden die spelers smeden en de relaties die ze opbouwen, worden beïnvloed door de keuzes die ze maken tijdens hun reis.
 • Een meesterlijke ervaring – Dragon Age: The Veilguard biedt dankzij de focus op personages een meesterlijk verhaal die eer doet aan de rijke geschiedenis van BioWare-verhaalvertelling. De Lighthouse is een centrale plek waar spelers kunnen uitrusten en meer over de wereld te weten kunnen komen via gesprekken, terwijl de Crossroads de mogelijkheid biedt om met metgezellen naar verschillende verkenbare regio’s van de wereld te reizen. Spelers ervaren meer van Thedas dan ooit tevoren, terwijl het verhaal ze meevoert naar meesterlijk ontworpen biomen en prachtige regio’s, waaronder Rivain, Weisshaupt, Arlathan, Minrathous, de Deep Roads en nog veel meer. Elk van deze locaties nodigt uit om dieper in het verhaal te duiken en de mysteries van het land te ontrafelen.
 • Vloeiende gevechten – De gevechten zijn meeslepend, omdat ze vloeiende besturing met tactische beslissingen combineren. Spelers kunnen hun ervaring volledig afstemmen op hun eigen speelstijl met diverse vaardigheden binnen drie verschillende klassen: Warrior, Mage en Rogue. Spelers kiezen twee metgezellen die meegaan op hun quests en maken gebruik van krachtige teamcombinaties die het tij van elke strijd kunnen keren. Ze moeten strategische keuzes maken en metgezellen de opdracht geven om te vechten, energie te herstellen of zich terug te trekken met behulp van het gloednieuwe vaardigheidswiel.
 • Wees een leider – Dragon Age: The Veilguard biedt een robuust ontwerpsysteem om een eigen personage te creëren. Spelers kunnen hierdoor de leider zijn die ze willen zijn, inclusief een uitgebreid scala aan aanpassingsmogelijkheden. Dragon Age: The Veilguard beschikt over het meest uitgebreide personage-ontwerpsysteem dat BioWare ooit ontwikkeld, waardoor spelers dit verhaal volledig naar eigen hand kunnen zetten.

Fans kunnen Dragon Age: The Veilguard toevoegen aan hun wishlist op PlayStation, Xbox en pc via Steam en de Epic Games Store. Bezoek de officiële website voor meer informatie of volg Dragon Age: The Veilguard op Facebook, Discord, TikTok, Tumblr, Instagram, X en YouTube om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  3 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Kont
  Lid
  2314
  7 dagen geleden
  Reageer op  Z@3 Redrum

  Echt? Dit heeft echt helemaal niks met Dragon Age te maken haha. Ben zwaar teleurgesteld, spastische Fortnite generatie combat. Geen loot gezien, alleen vaasjes kapot maken voor health dingen. 0 RPG is t meer.

  Griever
  Lid
  2904
  7 dagen geleden

  De nieuwe handlangers lijken zien er cool uit.Ben heel benieuwd naar wat hun verhalen zijn.Vind het er heel episch uit zien en kan niet wachten totdat we eindelijk kunnen zien hoe het verder gaat met de dreadwolf.


  Naar boven
  3
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx