Drie goede PlayStation 5 DualSense-opladers op een rij gezet

thumbnail

De PlayStation 5 DualSense-oplader is maar lastig te krijgen op dit moment. Net als de PS5 zelf is de oplader onderhand net zo schaars. Maar wees niet ongerust, want er zijn genoeg alternatieven. We hebben het internet voor jullie afgestruind om de beste alternatieven op een rij te zetten. Gekeken is hierbij naar de prijs/kwaliteit-verhouding.

BEBONCOOL PS5-controller oplaadstation

De Amazon biedt veel alternatieven voor oplaadstations, maar de een is niet de ander, en ook qua look zien ze er allemaal verschillend uit. De één heeft een station waarin je de controllers er horizontaal in legt, in de ander weer verticaal, en weer een ander leg je ze simpelweg liggend in het station. Het oplaadstation van BEBONCOOL komt met micro USB dongles. De controller zet je op zijn kop in de lader en werkt perfect voor de PlayStation 5 DualSense. Je kunt gelijktijdig 2 controllers opladen, waarbij indicatoren aangeven wanneer je controller vol is, of nog aan het opladen is. Handig is de antisllip bodem, waardoor de oplader niet zomaar kan verschuiven wanneer je de controllers erin duwt. Verder beschermt de lader de controllers voor overladen wanneer je ze overdag of ‘s nachts in de lader laat zitten. Het product krijgt uitermate goede reviews en kost slechts 22,18 Euro, waarmee je dus vrij goedkoop klaar bent voor de toekomst.

Outeye DualSense oplaadstation

Een oplaadstation dat veel weg heeft van het design van de PS5 en ook van de standaard PS5 Sony oplader, is de Outeye DualSense charger. Via de Amazon kun je deze aanschaffen voor slechts 16,20 Euro. Met deze charger kun je 2 controllers tegelijk opladen en direct ook veilig opbergen, zonder dat je de controllers in de kast of in een donkere hoek hoeft te leggen. Je hoeft dus niet bang te zijn voor het overchargen van de controller, want je mag ze er gewoon non-stop in laten zitten. De lader heeft het meest weg van het standaard design dat Sony aanbiedt op dit moment, en lijkt dus bijna een rip-off van het design. Het ontwerp is 5.6 centimeters hoog en 15.8 centimeters diep, waarmee deze ook nog eens erg compact is. Over de daadwerkelijke kwaliteit van de oplader is nog niet heel veel bekend, maar ben je op zoek naar een goedkope rip-off van Sony’s oplader, die wel op voorraad is? Dan is dit een prima alternatief. Met een gewicht van slechts 100 gram is de oplader licht gevoelig voor verschuivingen, maar met wat dubbelzijdige tape of rubber nopjes aan de onderkant valt daar best een work-around voor te verzinnen.

Algebra PlayStation 5 Controller laadstation

Zoals je kunt zien hebben de chargers elk een onafhankelijk design. De controller kan vanuit alle fronten onderhand in je docking station gestoken worden. In de lader van Algebra liggen de controllers niet symmetrisch naast of over elkaar, maar liggen ze met hun voorkant tegenover elkaar. De lader komt met een meegeleverde USB type C-kabel en wordt daardoor dan ook gevoed. Verder kun je 2 DualSense-controllers tegelijk opladen en laat deze zien middels een rode LED wanneer de controllers volledig zijn opgeladen. Een blauwe LED laat je zien wanneer de controller aan het opladen is, en correct geplaatst is. Je kunt de DualSense er gewoon in laten zitten en deze dan ook gebruiken als standaard voor de controllers zodat ze mooi opgeborgen blijven. Met een prijs van 24,95 is de oplader niet de goedkoopste, maar zeker wel één van de meest modern ogende, met ook nog eens een goede kwaliteit.

Er zijn dus genoeg alternatieven voor Sony’s standaard oplaadstation. De kwaliteit is daarnaast niet eens heel veel minder dan de randapparatuur die Sony levert. Ten slotte is het eigenlijk ook gewoon een USB-oplader in een behuizing, en niet heel veel meer dan dat. Met veelal kunstof dat gebruikt wordt, straalt de design-kwaliteit er misschien niet van af, maar er is voor ieder wat wils. Persoonlijk vind ik de rechtopstaande stands, waarbij de controller met de poten rechtop staat, het mooist, en daarvan zijn er ook diverse verkrijgbaar. Laat je niet direct misleiden door de prijs, want er zijn ook goedkope prullen verkrijgbaar zoals de Heystop-oplader, die er misschien leuk uit ziet, maar erg gammel is, of juist je controllers niet volledig op zal laden. Verder zijn er ook opladers die direct ook dienen als dock en cooling voor de PS5 zelf. Is het nodig? Nee, het is overbodige luxe om je console nog cooler te houden. Aanraden zou ik het dan ook niet direct, tenzij je console echt opgehokt staat en de lucht flink uit bijvoorbeeld de kast geblazen moet worden. Verder is er niets meer irritant dan een oplader waarbij je connector niet makkelijk wilt pakken, en waarbij vervolgens een dag later de controller niet is opgeladen. Ga dan ook niet voor alternatieven als die van Tomoyou, welke in mijn geval ook voor de PS4 vaak te instabiel werkt, en niet goed connectie wil pakken. Hangende controller-chargers, ik zou zeggen, blijf er bij weg! Onze tip is dan ook; Zoek iets waarin je controller robuust geplaatst wordt, stabiel in zal hangen of liggen, en wat voldoet aan je eigen design-wensen. Er is genoeg op de markt op dit moment, maar laat je niet verrassen door alle Chinese, te goedkope alternatieven.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Reiverdemon
  Lid
  1311
  3 jaren geleden

  Blijf het rare dingen vinden. Wat is er mis met een mooi 2 meter kabeltje ?
  Vind de PS5 al veel ruimte innemen. Moet je er ook nog zo’n oplaadbak ernaast zetten 😛


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx