Tim Sweeney: PS5 SSD en I/O architectuur efficiënter dan PC

thumbnail

Tim Sweeney is erg te spreken over de architectuur van de PlayStation 5. De topman bij Epic Games heeft via de WCCFTECH gezegd dat de hardware van de console een stuk efficiënter werkt dan bij een PC. In het gesprek vertelt hij wat meer over de techniek en wat zijn ervaringen zijn tot dusver, al gaat hij op de exacte architectuur van de PS5 niet helemaal in:

Het brengen van data van een hoge-bandbreedte opslag naar het videogeheugen vereist een hoge compressie van de hardware die efficiënt is. De software en hardware bepalen in grote mate de maximale bandbreedte en de minimale latency. De PC-cijfers zijn theoretisch en zijn van de drive naar het kernel-geheugen. Vanuit daar is het een langdurige reis via software compressie naar de grafische processor driver naar het videogeheugen waar het uiteindelijk gebruikt kan worden. Het pad bij de PlayStation 5 is een stuk beter en meer efficiënt. En dan heb je het over latency. Op de PC is er veel latency (vertraging) en overhead. Intel’s werk aan non-volatile NVDIMM’s is een interessante manier om PC data transfer in de komende jaren te versnellen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in.
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Play

Erg cool!!!!!

John

Complete BS. Er zijn nu al PCIe 4.0 SSDs die sneller zijn dan de 5GB/s en met die nieuwe DirectX compressie API nog veel efficienter.

Naar boven
2
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x