System Shock vanaf nu verkrijgbaar op consoles

thumbnail

Eindelijk is het zover. De award-winnende remake van System Shock, gebaseerd op de iconische sci-fi action game uit 1994, is nu wereldwijd verkrijgbaar op consoles.

Nightdive Studios’ verbluffende, getrouwde remake van de klassieke mix van een shooter en meeslepende sim verscheen in 2023 al voor pc’s en werd toen warm ontvangen.

Nu kunnen ook console-spelers de strijd aangaan met SHODAN — de originele, doorgedraaide AI met kwaadaardige bedoelingen — op PlayStation 4|5 en Xbox One en Series X|S. Daarbij worden spelers verplaatst naar de duistere diepten van Citadel Station waar ze moeten proberen de aarde van de ondergang te redden.

De System Shock remake combineert de gameplay van het origineel met gloednieuwe HD-beelden, aangepaste besturing, een vernieuwde interface en gloednieuwe geluiden en muziek.

Nightdive Studios heeft nauw samengewerkt met vele leden van het originele System Shock-team, inclusief Terri Brosius, de originele stem van één van de meest iconische schurken in games: SHODAN.

“Voor de allereerste keer kunnen console-gamers de waanzinnige wereld van System Shock betreden,” aldus Stephen Kick, CEO van Nightdive Studios. “We vinden het geweldig om onze kijk op dit pionierende stukje game-geschiedenis nu naar een heel nieuw publiek te brengen.”

Kenmerken van System Shock:

Ontrafel het bloedstollende verhaal van SHODANs opkomst, verken de mysteriën van Citadel Station, en achterhaal de waarheid in een sfeervolle sci-fi-wereld Overwin verraderlijke valstrikken, spannende puzzels en gemuteerde vijanden, gemaakt en bestuurd door SHODAN zelf Tot 4K 60FPS beelden op PlayStation 5 en Xbox Series X De console-versie heeft een aangepast einde dat een nieuwe dimensie geeft aan de eindconfrontatie met SHODAN Kies voor een mannelijke of vrouwelijke Hacker-protagonist Aangepaste besturing voor PlayStation- en Xbox-controllers

De console-release van System Shock biedt vele verbeteringen, inclusief een aangepast einde, een optionele vrouwelijke hacker-protagonist, een easy mission-niveau, verbeterde gevechten met vijanden (inclusief nieuwe aanvallen en nieuw gedrag van vijanden) en een verbeterde game-balans.

System Shock is nu te koop, in digitale vorm voor PlayStation 4|5 en Xbox One and Series X|S en in fysieke vorm voor de huidige generatie consoles.

System Shock is ook verkrijgbaar voor Windows PC via Steam (speelbaar op Steam Deck), Epic Game Store, GOG en de Humble Store.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2905
  28 dagen geleden

  Mooi man,Deze wilde ik al een tijdje spelen,Maar had er niet de goede apparatuur voor in huis.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx