Space Punks is vanaf 14 juli speelbaar in Early Access op PC, exclusief via Epic Games Store

thumbnail

De toonaangevende Britse videogame-uitgever Jagex, ontwikkelaar van de iconische RuneScape-franchise, heeft vandaag de aanstaande Early Access-lancering aangekondigd van zijn free-to-play actietitel Space Punks, die op 14 juli 2021 exclusief in de Epic Games Store zal verschijnen. Space Punks, ontwikkeld door de Poolse studio Flying Wild Hog, vooral bekend om zijn veelgeprezen Shadow Warrior-serie, zal de eerste titel zijn die wordt uitgebracht onder Jagex’ externe publicatieprogramma, Jagex Partners.

Space Punks is een coöperatieve sciencefiction-ARPG, ontwikkeld door de toonaangevende Poolse gamestudio Flying Wild Hog. Space Punks biedt te gekke, over-the-top actie in een unieke, oneerbiedige sciencefiction-omgeving waar spelers zich een weg banen naar roem, glorie en rijkdom door lucratieve opdrachten aan te nemen in de verste uithoeken van het sterrenstelsel. Space Punks is ontworpen om een levende, ademende en steeds veranderende spelwereld te zijn en zal groeien en evolueren via Early Access, Open Beta en daarna.

Phil Mansell, CEO van Jagex zei: “We zijn ongelooflijk verheugd om Space Punks te onthullen – een game waarbij we niet kunnen wachten om deze exclusief op de Epic Games Store op de markt te brengen als de eerste van de games die zijn gepubliceerd door Jagex Partners. Space Punks belichaamt perfect onze filosofie van levende games door spelers een diepe, sociale en steeds evoluerende multiplayer-ervaring te bieden. We kijken er erg naar uit om de vaardigheden en ervaring te gebruiken bij het bouwen van enorme communities die we in de 20 jaar van de ontwikkeling van de RuneScape-franchise hebben opgedaan om Space Punks en toekomstige games te ondersteunen die onder de paraplu van Jagex Partners komen.”

Michał Szustak, CEO en mede-oprichter van Flying Wild Hog, zei: “We maken al meer dan 12 jaar explosieve, snelle actiegames. Het maakt deel uit van ons DNA. Met Space Punks zetten we die traditie voort en zijn we blij deze nieuwe toevoeging aan ons portfolio van explosieve games aan te kondigen. We zijn trots op wat ons Krakau-team heeft bedacht: een verrukkelijke mix van over-the-top sci-fi actie-RPG die is verpakt in zelfbewuste humor.”

“We zijn erg blij om samen te werken met het zeer ervaren team van Jagex Partners en met Epic Games Store om Space Punks naar gamers over de hele wereld te brengen. We kunnen niet wachten tot ze het zelf gaan proberen.”

De gameplay zal niet alleen die-hard fans van het dungeon crawler / looter-shooter-genre tevreden stellen, maar ook spelers van over de hele gamewereld. In echte ARPG-stijl zullen er natuurlijk ook uitgebreide skilltrees zijn die het mogelijk maken om verschillende karakters te verbeteren naarmate personages ervaring opdoen, naast tonnen buit en uitrusting om hen te helpen bij hun avonturen.

Michał Kuk, hoofd van Crakow Studio voor Flying Wild Hog en Space Punks Game Director, voegde toe: “Space Punks combineert een kleurrijke stripboekvibe en een oneerbiedige, humoristische sfeer met een surrealistisch tintje. We wilden iets nieuws, iets fris en iets explosies creëren! We vonden dat er echt een gebrek was aan games zoals Space Punks. Een van onze belangrijkste troeven als studio is onze ervaring met actiegames. We kennen en houden van soepele melee-gevechten en snelle shooters, dus we hebben die kennis in een top-down perspectief geplaatst – met een focus op multiplayer en een vleugje humor.”

“Waar we het meest naar uitkijken, is het verzamelen van alle waardevolle spelersfeedback bij de Early Access, zodat we Space Punks kunnen omvormen tot een echt levend spel voor wanneer het in de winter de Open Beta voor PC betreedt en volgend jaar voor consoles beschikbaar wordt gesteld.”

Belangrijkste kenmerken van Space Punks:

 • Eindeloos arsenaal: geweren, granaten en gadgets. Welk wapen je ook zoekt, dit sterrenstelsel heeft het en ze zijn allemaal ontworpen voor één ding: onmiddellijke voldoening
 • Grenzeloze kracht: in dit universum wil je alleen maar MEER. Het draait allemaal om de ruimtepoen. Krijg spullen. Beroemd worden. En word krachtiger met elke run
 • Geen helden: buitenbeentjes. Piraten. Schurken. Noem ze gewoon geen helden. Ze hebben misschien een hart van goud, maar ze zouden ze graag verpanden voor wapengeld
 • Share the Glory: Natuurlijk moet je je buit verdelen, maar er gaat niets boven de gedeelde voldoening van een succesvolle run met je beste vrienden in de melkweg
 • Brilliant Galaxy: Het is een prachtig universum vol rare en niet-zo-wonderbaarlijke dingen… allemaal klaar om je te vermoorden. Je kunt ze beter voor zijn

Space Punks komt op 14 juli in Early Access in de Epic Games Store voor PC, met open bèta in de winter en console-release in 2022. Spelers kunnen tijdens Early Access in het spel komen door hun interesse in het ontvangen van een gratis key te registreren, of door een Founders Pack in de Epic Games Store te kopen, hier. Een Founders Pack garandeert een plaats in Early Access en ze zijn verkrijgbaar in twee varianten:

 • Swag Pack: Het basispakket voor elk ontluikend buitenbeentje biedt gegarandeerde Early Access en ontgrendelt alle vier de hoofdpersonages. Het bevat ook een Season 1 Battle Pass voor Open Beta en exclusieve achtergronden, vier emotes, het Epic Cape en Epic Dash-effect. Prijs: € 23,99
 • Splendor Pack: Het ultieme starterspakket voor alleen de hardcore schurk, bevat alles in het Swag Pack en andere extra voordelen: vier Epic Character Skins, Epic Player Entrance en meer. Prijs: € 39,99

Spelers over de hele wereld kunnen hier de lanceringstrailer zien en kunnen pre-purchase ontvangen om toegang te krijgen tot Early Access in de Epic Games Store hier.

Jagex Partners werkt nauw samen met Flying Wild Hog om distributie en operationele diensten te leveren die specifiek zijn afgestemd op hun behoeften, waaronder gebruikersacquisitie, digitale marketing, analyse- en publiekinzichtsystemen, ontwerp voor het genereren van inkomsten, factureringssystemen, klantenondersteuning en gemeenschapsleiderschap.

Early Access-lancering op pc in juli, gevolgd door Open Beta in de winter en console-release in 2022

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box