GTA 5, Stray, Demon’s Souls, Ratchet & Clank, Sackboy, Gran Turismo en nieuwe Spider-Man voor PS5

thumbnail

Sony heeft tijdens het PlayStation 5 event vanavond aangekondigd dat GTA 5 naar de PlayStation 5 zal gaan komen. De game kennen we uiteraard al op huidige platformen. Ook zal een nieuwe Gran Turismo game gaan verschijnen, net als een nieuwe Spider-Man (Miles Morales) game. Tijdens het event zijn diverse gameplay-beelden voorbij gekomen van de games. De video’s zullen ongetwijfeld later online verschijnen als zijnde onafhankelijke video’s. Naast Gran Turismo 7, die gemaakt wordt door Polyphony Digital, komt er ook een nieuwe Ratchet & Clank game uit. Deze laatstgenoemde game is een platformer en heet volledig Ratchet & Clank: Rift Apart. Ook deze game liet diverse gameplay-beelden zien. Het spel ziet er grafisch beter uit dan ooit en biedt meer vrijheid dan ooit tevoren. Insomniac Games, bekend van de eerdere games in de franchise, zal het spel wederom gaan ontwikkelen.

Ook werd de game Stray aangekondigd. Een mysterieuze video met daarin een kat in de hoofdrol en robots. Veel is nog niet bekend omtrent de game, en het is dan ook de vraag wat deze titel precies in zal gaan houden. Verder komt Sony met Returnal, een futuristische shooter die exclusief voor de console zal verschijnen. Je speelt als een vrouwelijk character. Verder komt er ook een game gebaseerd op Sackboy, het bekende character van LittleBigPlanet. De spelwereld is volledig 3D ditmaal en gaat dus verder dan LittleBigPlanet. Sackboy – A Big Adventure komt ook exclusief voor de PS5 uit. Daarnaast werd er ook een nieuwe Oddworld-game aangekondigd voor de console. Ook komt Death Awaits naar de PS5 in januari 2021. Dit is een donkere game welke erg story-driven lijkt te zijn. In dezelfde maand komt ook Hitman III uit. De kale huurmoordenaar ziet er nog net zo jong uit als in zijn beginjaren. Square-Enix zal het spel uitbrengen en het spel wordt ontwikkeld door IO Interactive.

Sony kondigt daarnaast ook een nieuwe Demon’s Souls game aan, althans, nieuw, het is een remake van het origineel. Het spel wordt weer een flinke uitdaging voor de fans van het genre. De cinematics van het spel lijken zeer veelbelovend te zijn en ook flink opgepoetst. Concrete gameplay werd helaas niet getoond. Ook komt in 2021 Village Resident Evil, een horrorgame die je de stuipen op het lijf zal jagen. Het is dus niet de minste aankondiging vandaag.

Alle aankondigingen en gameplay kun je ook zien in de onderstaande video-stream:

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box