Sony komt met onthulling Project Q tijdens Showcase

thumbnail

Sony Interactive Entertainment (SIE) verblijdde fans woensdagavond 24 mei met een PlayStation Showcase, die bol stond van indrukwekkende content en nieuwe game-onthullingen. Het digitale evenement onthulde een mix van verschillende genres en creatieve concepten, waarbij de toewijding aan kwaliteit en variëteit in de portfolio centraal staat. De software line-up was ook een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van gaming, met iconische gamefranchises als Metal Gear Solid en Resident Evil en vervolgen op publieksfavorieten als Dragon’s Dogma, Alan Wake en het Nederlandse Arizona Sunshine. De Showcase bood ook een eerste blik op het nieuwe Project Q, een apparaat waarmee je PS5-games kunt spelen via Remote Play en de allereerste officiële draadloze oordopjes van PlayStation.

PlayStation Studios, alom bekend om zijn meeslepende singleplayer-titels, heeft vandaag de sluier opgelicht van drie ambitieuze nieuwe multiplayer-projecten voor PlayStation 5 en pc. Onder de aankomende titels bevinden zich Fairgame$ van Haven Studios en Concord van Firewalk Studios, gepland voor lancering in 2024. Bovendien keert Arrowhead Game Studios terug naar de geliefde coöperatieve sci-fi shooterwereld met Helldivers 2, dat later dit jaar wordt verwacht. Als klap op de vuurpijl heeft Bungie, sinds juli 2022 onderdeel van SIE, een geheel nieuwe game aangekondigd – Marathon – een sci-fi extractieshooter en het eerste volledig nieuwe project van Bungie in tien jaar. Ook kondigde zij de langverwachte uitbreiding The Final Shape voor Destiny 2, die het spectaculaire slotstuk zal vormen van de decennialange Light & Darkness-saga van Destiny.

Een indrukwekkende line-up
Naast de onthullingen van PlayStation Studios heeft de Showcase ook een breed scala aan aankondigingen van gerenommeerde third-party-uitgevers zoals Capcom, EA, Konami en Square Enix, evenals geliefde indie-ontwikkelaars zoals Dreamlit Games, Devolver Digital, Giant Squid en Kepler Interactive. Fans kunnen zich verheugen op grote updates voor langverwachte titels, waaronder Assassin’s Creed Mirage, Street Fighter 6 en Final Fantasy XVI. Voor de liefhebbers van virtual reality blijft de ondersteuning voor PlayStation VR2 sterk met de verrassende wereldwijde release van het fenomeen Beat Saber en de aankondigingen van Synapse, Arizona Sunshine 2, Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2, Resident Evil 4 VR Mode en Crossfire: Sierra Squad.

Project Q
Naast alle nieuwe software aankondigingen, toonde SIE ook Project Q, een apparaat dat later dit jaar moet verschijnen en waarmee de speler elk compatibel spel dat op de PS5-console is geïnstalleerd, kan spelen via Remote Play over Wi-Fi. Het apparaat is voorzien van een 8-inch LCD-scherm dat kristalheldere beelden en soepele gameplay levert met een resolutie tot 1080p bij 60fps, rechtstreeks gestreamd vanaf je PS5, zonder dat de TV daarvoor nodig is. Bovendien beschikt het apparaat over alle knoppen en functies van de DualSense draadloze controller, inclusief adaptive triggers en haptische feedback, voor een meeslepende spelervaring.

Ook onthulde SIE de eerste officiële draadloze oordopjes van PlayStation, die een meeslepende audio-ervaring bieden op zowel de PS5 als pc en kunnen via Bluetooth met smartphones worden verbonden. De oordopjes worden later dit jaar gelanceerd en zullen gebruikmaken van nieuwe draadloze technologie ontwikkeld door SIE, waardoor je kunt genieten van lossless audio met lage latency voor een hoogwaardige geluidservaring. Meer details over beide accessoires worden in de komende maanden bekendgemaakt.

“Onze fans verwachten en verdienen een gestage stroom van geweldige content. Vandaag hebben we laten zien dat we vastbesloten zijn om hen het beste en meest gevarieerde aanbod aan games te bieden,” aldus Jim Ryan, president en CEO van SIE. “Daarnaast benadrukt het ook de enorme populariteit en kracht van de PS5, nu de wereldwijde community van ontwikkelaars samenkomt om de geavanceerde mogelijkheden maximaal te benutten. We doen aanzienlijke investeringen in de toekomst met baanbrekende hardware, zoals de PlayStation VR2 en het recent onthulde Project Q. Daarnaast verandert onze stap naar pc, mobiel en live service gaming de manier waarop en waar onze content ervaren kan worden.”

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx