Nieuwste Resident Evil 4 -trailer onthult nieuwe locaties

thumbnail

Tijdens het nieuwste PlayStation State of Play-evenement onthulde Capcom, een toonaangevende ontwikkelaar en uitgever van videogames, spannende nieuwe details over de komende release van Resident Evil 4. Nieuw beelden van deze geliefde titel toonden Leon S. Kennedy in verschillende nieuwe omgevingen, een messcherpe confrontatie met Jack Krauser, en meer! Behalve gameplay-onthullingen werd in de trailer ook een demo aangekondigd voor Resident Evil 4 en bevestigd dat “The Mercenaries”-mode na de lancering terugkeert als gratis DLC. Resident Evil 4 verschijnt op 24 maart 2023 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en pc via Steam.

Om te ontsnappen uit een Europees dorpje dat wordt geteisterd door Las Plagas, moeten Leon en zijn metgezel Ashley Graham hun weg vinden door verschillende gebieden die door de sekte van Los Illuminados worden beheerst. Tijdens hun tocht door een enorm kasteel, vervallen mijnen en andere omgevingen, worden ze geconfronteerd met geïnfecteerde dorpelingen, gestoorde sekteleden en andere vijanden die worden aangestuurd door de Las Plagas-parasiet. Terwijl Leon en Ashley deze vijanden het hoofd bieden, moeten ze hun hersenen gebruiken om geheimzinnige structuren, verborgen mechanismen, esoterische puzzels en andere geheimen te doorgronden. Wanneer de twee menen het pad naar veiligheid gevonden te hebben, worden ze geconfronteerd met de koelbloedige special forces-agent majoor Jack Krauser.

In de trailer werden ook twee spannende ervaringen aangekondigd. Voor fans die niet kunnen wachten op de release van  Resident Evil 4 is een demo van de game aangekondigd, terwijl fans die na het uitspelen van de hoofd-campaign naar meer actie verlangen blij zullen worden van het nieuws dat de beroemde challenge mode “The Mercenaries” na de lancering van Resident Evil 4 terugkeert als gratis DLC. Meer informatie over de releasedatums van de demo en “The Mercenaries” DLC wordt later bekendgemaakt.

In Resident Evil 4 volgen we Leon S. Kennedy 6 jaar na zijn helse ervaringen tijdens de biologische ramp in Raccoon City. Vanwege zijn ongeëvenaarde vastberadenheid werd hij gerekruteerd als agent direct onder de president van de Verenigde Staten. Met de ervaring van meerdere missies achter de rug, wordt Leon uitgezonden om de recent ontvoerde dochter van de president te redden. Leon traceert haar in een afgelegen Europees dorp, maar na het eerste contact ontdekt hij dat er iets grondig mis is met de lokale bevolking.

Dit herziene overlevingsverhaal keert terug, met een moderne visuele stijl die eer doet aan de originele release. Veel teamleden van het bekroonde en bestverkochte Resident Evil™ 2 uit 2019 keren ook terug voor een diepere duik in de essentie van Resident Evil 4. Fans en nieuwkomers kunnen genieten van zowel het nieuwe als het bekende; De RE Engine zorgt ervoor dat de creatieve richting van het origineel verhoogd is, om zo een verhaal te vertellen dat duisterder en nog verontrustender is.

Resident Evil 4 verschijnt op 24 maart 2023 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC (Steam).

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx