Nieuwe seizoen van Rainbow Six Siege, Operation New Blood, start 11 juni

thumbnail

Tijdens de finale van de Blast R6 Manchester Major is het tweede seizoen van Rainbow Six Siege’s Year 9, Operation New Blood, uit de doeken gedaan. Dit seizoen bevat een complete remaster van de Recruit, de geliefde originele Operator, ingrijpende wijzigingen in de gamebalans, de introductie van het R6-lidmaatschap en andere belangrijke gameplay-updates zoals Playlist-optimalisatie en updates voor spelerscomfort. Het seizoen gaat live op 11 juni.

Na negen jaar vindt Siege zijn eerste Operator opnieuw uit. Recruit heeft nu een frisse look en beschikt over twee nieuwe archetypes om als aanvaller of verdediger te spelen, evenals de mogelijkheid om hun uitrusting aan te passen door twee gadgets te kiezen uit de bestaande beschikbare gadgetpool, afhankelijk van hun rol. Hierdoor kan de Recruit zich aanpassen aan de strategieën van spelers, gaten opvullen waar nodig en nieuwe spelers de kans geven om verschillende secundaire gadgets en gameplaytactieken te verkennen.

Striker, de aanvallende rekruut, kan twee verschillende gadgets kiezen uit het brede scala aan aanvallende secundaire gadgets. Denk bijvoorbeeld aan claymores, EMP-granaten, hard breach charges of flitsgranaten. Striker is bewapend met de M4 of M249 als primair wapen en een 5.7 USG of ITA 125 als secundair wapen. De defensieve rekruut Sentry kan kiezen uit elke defensieve secundaire gadget in het arsenaal, zoals C4’s, impactgranaten of een inzetbaar schild. Sentry’s uitrusting bestaat uit de Commando 9 of M870 als primair wapen en de C75 Auto of Super Shorty als secundair wapen.  Aangezien alle spelers toegang hebben tot de Recruit, ontvangen Premium Battle Pass-bezitters een Operator-voucher die kan worden ingewisseld voor een willekeurige Operator. Spelers die alle beschikbare operators al bezitten, ontvangen 600 R6-credits.

Rainbow Six Siege blijft de nadruk leggen op eerlijk en strategisch spel in seizoen 2 van Year 9. Met Operation New Blood komen er balanceringswijzigingen voor verdedigende Operators Fenrir en Solis, die te sterk waren in matches en veel aandacht opeisten van aanvallers.  Het aantal F-Natt Dread Mines in Fenrirs bezit is teruggebracht tot 4 en ze zijn niet langer kogelvrij. Daarnaast zijn voor het eerste deel van de balanceringsupdate van Solis de duur en het bereik van haar SPEC-IO Elektro Sensor verminderd om de feedback van spelers te weerspiegelen en de balans tussen aanvallers en verdedigers te bewaren.

Dit seizoen komt ook het R6-lidmaatschap van de grond. Houders van een actief lidmaatschap zullen maandelijks exclusieve content ontvangen, waaronder tijdelijke uitrusting, geanimeerde Legendary skins, 10x Battle level skips, een Bravo Pack en toegang tot de Premium Battle Pass.

Na de introductie van de Marketplace beta, vanaf 25 juni, krijgen spelers die Two-Factor Authentication hebben ingeschakeld en minstens level 25 zijn toegang tot de Rainbow Six Siege Marketplace, waar ze veilig en anoniem skins kunnen verhandelen met R6 Credits.

Operation New Blood voegt de standaard mapfilter toe met selecties voor de Ranked Map Pool, Non-Ranked Map Pool en All Maps. Spelers kunnen nu hun unranked matchmaking-ervaring aanpassen aan casual of competitief spel.

Training en inwerken blijven een prioriteit, met belangrijke updates om ervoor te zorgen dat nieuwe en ervaren spelers hun vaardigheden kunnen aanscherpen. Spelers kunnen nu hun mikvaardigheid en kaartnavigatie trainen met feedback in Endless Drill. Versus AI heeft ook belangrijke kaart- en Operator-uitbreidingen gekregen om de trainingservaring te diversifiëren.

Andere updates voor dit seizoen zijn onder andere veranderingen aan de Caster Card om de ervaring te verbeteren, veranderingen aan de lay-out van de Stadion maps, Alpha en Bravo, en updates aan het spelerscomfort voor audio en flashbang-aanpassingen.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X | S, Amazon Luna, Windows pc via Steam en de Ubisoft Store, en als onderdeel van Ubisoft+, Ubisofts abonnementsservice.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx