Kingdom Come: Deliverance II komt in 2024

thumbnail

De hooggeprezen Action RPG Kingdom Come: Deliverance, krijgt een langverwacht vervolg dat later dit jaar zal verschijnen.

Kingdom Come: Deliverance II is een direct vervolg op het eerste deel, maar dan op zo’n manier ontwikkeld en geschreven dat de game perfect is voor zowel nieuwkomers als fans van het origineel.

De game werd aangekondigd tijdens een wereldwijd digitaal evenement dat je hier kunt terugkijken. De aankondiging ging gepaard met een verbluffende trailer die je hieronder kunt bekijken.

In de trailer vertellen de acteurs en ontwikkelaars over deze fantastische middeleeuwse saga, gevolgd door de betoverende muziek van Jan Valta, de componist van de game.

Kingdom Come: Deliverance II begint waar de voorganger eindigde. Spelers kunnen de adembenemende wereld van het vijftiende-eeuwse Bohemen (Centraal-Europa) opnieuw betreden in de schoenen van Henry, de standvastige zoon van een smid, die raakt verwikkeld in een aangrijpend verhaal over wraak, verraad en zelfontdekking.

In dit meeslepende vervolg trekken spelers door zorgvuldig vormgegeven middeleeuwse landschappen, van een eenvoudige smederij in een nederig dorpje tot de indrukwekkende hoven van koningen. Daarbij moeten spelers ook rekening houden met de verraderlijke stromingen van een koninkrijk dat door een burgeroorlog wordt verscheurd.

Op twee nieuwe kaarten – waarmee de game twee keer zo groot is als de voorganger – kunnen spelers eerst hun weg zoeken door het gevarieerde, paradijselijke Bohemen (een echte locatie die je nog steeds kunt bezoeken in Tsjechië) met het majestueuze Trosky-kasteel, om vervolgens de stedelijke omgeving te bezoeken van het zilvermijnstadje Kuttenberg (dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat).

De verhalende elementen van Henry’s reis krijgen een extra dimensie door meer dan vijf uren aan boeiende cutscenes, die spelers steeds nieuwsgierig houden naar de verdere dramatische ontwikkelingen.

Het vechtsysteem van Kingdom Come: Deliverance II is vernieuwd om het toegankelijker te maken, maar blijft daarbij trouw aan zijn aard, als realistische weergave van echte middeleeuwse vechtkunst – van elegante zwaardgevechten tot dodelijke afstandsaanvallen, dit keer ook met kruisbogen en vroege vuurwapens.

De kern van de game is een ware RPG-ervaring, waarin je missies op verschillende manieren kunt benaderen, Henry naar eigen voorkeuren kunt ontwikkelen, en je je eigen weg kunt vinden door een levensecht reagerende wereld.

Ga later dit jaar met Henry op zoek naar verlossing en wraak in het Bohemen van 1403 en onthoud: “Audentes fortuna iuvat!”

Kingdom Come: Deliverance II verschijnt later dit jaar voor pc, PlayStation 5 en Xbox Series S|X.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2819
  1 maand geleden

  Hier heb ik ook zeker zin in.De eerste gaf een verrassend realistische middeleeuwse ervaring.Voelde echt alsof je een ervaren zwaardvechter bij het einde was.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx