GamesCom 2019 – Asterix, Borderlands 3, Caliber

thumbnail

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir

Na al dat geweld op de Gamescom is het altijd lekker om even wat anders voor de kiezen te krijgen. Een lekkere platformer met een klassieke stijl is dan wel wat. Asterix & Obelix XXL 3 is zo’n game; een lekkere platformer, toegankelijk voor iedereen. Tijdens een forse speelsessie van ruim een half uur kregen we de tutorial en een complete missie voorgeschoteld. In het spel kun je de Romeinen op hun donder geven met Asterix en de welgezette Obelix. Wat opvalt is direct dat de game erg kleurrijk is en zeer toegankelijk. Het vechtsysteem is simpel, maar toch uitgebreid naar mate de game vordert. Zo werd getoond welke abilities onder andere Oblix heeft na vergevorderd te zijn in de game. Het spel kent een schuine topview waarin je speelt, en dat zorgt voor veel overzicht. Alleen kun je switchen tussen beide characters, waarbij elk character zo z’n eigen krachten kent. Zo is Asterix wat sneller, en is Obelix wat sterker. Op een gegeven moment krijgt hij ook een grote steen op z’n rug, waar weer extra krachten in verborgen kunnen worden. Zo kun je de steen op de grond laten vallen om Romeinen te verstijven in het ijs, maar je kunt ze ook verbranden met vuur. Het platformen werkt verder prima, en opvallend zijn de toch best wel grote omgevingen die je hier en daar zult zien, vooral de locatie van je eigen stad waar je gevestigd bent. Ook de kampen van de Romeinen zijn groots opgezet, maar zien er veelal hetzelfde uit. Object re-usage wordt dan ook veel toegepast in de game. Het spel ziet er ook tamelijk blurry uit hier en daar, waarmee de scherpte van de animatieseries en oudere tekenfilms redelijk teniet wordt gedaan. Toch lijkt Asterix & Obelix een prima game te worden voor de liefhebbers.

Borderlands 3

Het welbekende concept van Borderlands 3 wordt weer uitgebreid. Met weer een nieuw deel lijkt de wereld van Borderlands verder uitgebreid te worden. In een presentatie op de Gamescom kregen we te horen dat er goed geluisterd is naar de feedback van de spelers. Zo wilde men vooral meer variatie en een betere storyline. Ook de characters moesten meer karakter krijgen, en dat lijkt te zijn gelukt. Helaas konden we echter niet heel veel van het verhaal meekrijgen, maar mochten we een specieke game mode spelen. Op level 30 mochten we aan de slag met de verschillende classes. De classes bestaan ui t de Gunner, de Operative, Siren en Beastmaster. Ieder heeft zo z’n eigen kwaliteiten en uiteraard ook weer z’n eigen skill trees. Wat leuk is en nieuw in de game, en overigens optioneel, is de gesyncte moeilijkheidsgraad. Daar waar voorheen mensen van een laag level simpelweg mensen met een hoog level konden joinen, daar was het makkelijk voor de low-level mensen om snel goede gear en level-up te gaan. Dit kan nog steeds, maar je kunt ook gebruik maken van de sync-mogelijkheid. Hierdoor zal de low-level speler vijanden zien van zijn niveau, en zal de high-level speler vijanden zien van zijn niveau. Dit was een veelgevraagde feature van gebruikers, en is er nu dus optioneel. Het is aan jou wat je wilt gebruiken! Verder zal het spel nu geen miljoenen maar miljarden soorten wapens krijgen. De combinaties zien er nu een stuk meer uniek uit, en de wapens onderscheiden zich niet enkel door de kleurververschillen. Ook kun je nu een soort van horde-mode spelen in de game, en hiermee gingen wij aan de gang. Je wordt in verschillende arena’s gezet die elkaar opvolgen, waarna er flink wat vijanden op je af gestuurd worden. Door alle vijanden te verslaan, en te voldoen aan diverse optionele uitdagingen, waaronder het overhouden van zoveel mogelijk tijd, krijg je uniekere loot dan normaal. Daarnaast kun je ook sneller levelen door meer XP snel te vergaren. Op zich dus een leuke toevoeging, vooral co-op. Alle content van de game, zowel de main quest als andere modi, zijn online met andere spelers speelbaar. Belangrijk was daarnaast dat split-screen bewaard bleef, en dat is nu nog steeds het geval in Borderlands 3. Daarmee blijft dit een van de weinige ‘couch-games’ die trouw blijven aan het originele concept. Qua gameplay verandert er niet veel, maar op zich hoeft dat ook niet, aangezien de snelle en brute actie een perfecte combinatie is met de erg sterke RPG-elementen die de franchise al enige tijd rijk is.

Caliber

Wargaming kennen we vooral van de World of Tanks games en de andere massive online games, maar men komt binnenkort met een nieuwe free-to-play game. Caliber is een 3e persoons actie game en richt zich op de wat oudere gamer. De focus ligt vooral op communicatie, coördinatie en tactiek. In teams van vier personen kun je missies tegen AI volbrengen in PVE Spec Ops mode. Uiteraard kun je ook lekker online losgaan tegen andere groepen van vier in de PVP-modus. Op de Gamescom konden we een korte blik werpen op de game. Na een verwijzing naar de beursvloer kon het spel met meerdere mensen gespeeld worden. Spelers hebben de keuze uit diverse Special Forces uit verschillende landen zoals de Poolse GROM, de Amerikaanse US Navy SEALs en de Kommando Spezialkräfte. De uniformen, emblemen en wapens van deze classes zijn allemaal uniek. Je kunt als assault, medic, support en sniper aan de gang, waarmee je dus classes hebt naar jouw wens. Het spel voelt best strategisch aan, en is vooral gericht op communicatie tussen de spelers. In teams van 4 personen kun je missies tegen de AI voltooien in een PVE Spec Ops Mode. Online kun je vervolgens los gaan in groepen van 4 in een PVP-mode. Hoe de game precies zal gaan spelen wanneer deze online volledig beschikbaar zal zijn is nog even wachten, maar het lijkt weer een game te gaan worden die online erg populair zou kunnen worden. Qua gameplay heeft het een beetje weg van een kruising tussen Ghost Recon en Call of Duty, al is de gameplay vrij toegankelijk, snel en casual. Het lijkt er in ieder geval op dat Wargaming wat meer de serieuze, core gaming kant op wil gaan. We zijn benieuwd wat het uiteindelijke resultaat zal zijn.


Auteur: | Genre: GamesCom | Release: 22-08-2019 | Uitgever: | Ontwikkelaar:
Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Naar boven