GamesCom 2015 – Just Dance 2016, Nintendo

thumbnail

Just Dance 2016

Ubisoft pakte weer groot uit met Just Dance 2016 op de beursvloer. Dit komt natuurlijk omdat voor Ubisoft dit een hele grote titel is die veel verkocht wordt aan casual gamers. Veel ‘gamers’ vinden dit natuurlijk niks, maar het is en blijft een heel goed lopende serie. Met verkopen die hoger liggen dan menig hardcore game. Voor 2016 gaat Ubisoft geen gekke dingen doen, weer een ijzersterke tracklist met veel dansbare nummers van artiesten als Martin Garrix, David Guetta, Shakira en Lady Gaga. Een tweetal vernieuwingen zijn toegevoegd aan de game. De ‘Dance party’ mode is toegevoegd, waarin je competetief of coop kunt spelen en video’s naar andere spelers kunt sturen. Een tweede vernieuwing is “Showtime” waar je de nummers kunt lip-syncen met effecten, hiervan kun je ook weer video’s maken. Just Dance 2016 brengt weinig nieuws maar het gaat net als in andere muziekgames om de muziek, de tracklist is weer erg goed dus hiermee zal de doelgroep zich ook wel vermaken.

Nintendo

Bij Nintendo werden we uitgenodigd om een aantal games uit te proberen, waaronder de nieuwe Starfox, Mario Maker, Chibi Robo en Mario & Luigi: Paper Jam.

Laten we beginnen met de 3DS/New 3DS titels genaamd Chibi Robo Zip Lash en Paper Jam. Chibi Robo is een platform game die al een aantal jaren meegaat. In 2005 kwam de originele Chibi Robo uit voor de Gamecube en sindsdien zijn er een aantal titels van verschenen. In de game speel je zoals de naam het zegt met een kleine robot. Gewapend met je zip lash slinger je door levels heen. Het is een redelijk standaard platform game, je loopt door 2d levels heen en op bepaalde oppervlaktes kun je de ziplash gebruiken om bijvoorbeeld te klimmen en een deur te openen waar treasure in zit. Het werkt allemaal zoals je van een Nintendo game verwacht, goed. Het is een leuke additie op het platform genre wat wel verzadigd is geraakt door alle Mario games. Ook het spelen met de new 3DS is erg prettig, zelf in het bezit van de eerste 3DS is het verschil van 3D goed merkbaar. Door eyetracking is het beeld nu veel beter. Maar of ik persoonlijk hierdoor vaak 3D zou aanzetten verwacht ik niet. Natuurlijk heeft Chibi ook zijn eigen amibo die je op de 3DS kunt zetten.

Mario & Luigi Paper Jam is een RPG waarin de werelden van Mario/Luigi worden gecombineerd met de invloed van paper Mario. Je speelt met een team van Mario, Luigi en Paper Mario, het is een leuke combinatie van 2d en 3d elementen van beide gameseries. Het is turn based en je activeert de acties door de A, B en Y knop. Paper mario heeft unieke acties zoals het veranderen in een papieren vliegtuig of zichzelf kopieren om zo meer schade aan te richten. Het spel ziet er goed uit, maar doet weinig nieuws voor beide series. Fans van de paper serie en normale mario serie zullen niks nieuws vinden, maar het combineren van deze twee werelden leid wel tot een goede game.

De eerste Wii U game die we speelden was de Mario Maker, we konden ons eigen level creeren en daarna erdoor heen racen. De creator is erg uitgebreid waardoor een eindeloos aantal mogelijkheden ontstaat. Wat me vooral aansprak aan deze game is de content, doordat spelers hun eigen levels kunnen creeren en delen zal er in principe een oneindig spel ontstaan. Een super mario game met honderden, zo niet duizenden levels. Je kunt de levels nabouwen van originele mario world games. Grafisch ziet het er erg goed en fris uit. Als je creatief benten het leuk vind levels te maken zul je hier je hart kunnen uitstorten. De game zal wel staan of vallen met de support die het krijgt van de community en Nintendo.

De grootste titel voor Nintendo dit jaar zal de nieuwe Star Fox Zero zijn. Wie niet bekend is met de serie even in het kort. Je speelt als Fox McCloud, een vos (duh!), en je bestuurt een vliegtuig. Op de Nintendo 64 was dit een van de grotere games maar sindsdien is de serie wat in het slop geraakt. Tijd voor Nintendo om nieuw leven in de serie te blazen met een nieuwe game. De game pakt de basis van de N64 die al uitstekend was en bouwt hierop verder. Je bestuurt normaal het vliegtuig van Fox en je doel is om de tegenstander uit te schakelen. Het vliegen gebeurd gedeeltelijk erg veel on rails, maar er zijn open gebieden op het einde van een level waar je meer ruimte hebt om rond te vliegen, hier komt ook de eindbaas/einddoel. Nieuw in deze starfox is dat je kan transformeren van een vliegtuig in een robot om op de grond te lopen, deze robot heeft veel weg van een kip. Hierdoor bestaan missies uit meer dan alleen vliegen. De wiipad is innovatief gebruikt tijdens het spel, je bestuurt het vliegen met de joysticks, maar het richten van je wapen kun je doen door middel van het tilten van je gamepad. Wanneer je vijanden zich op de grond begeven kun je hier overheen vliegen en op de gamepad heb je cockpit view waardoor je de vijanden vanuit de cockpit kunt beschieten. Dit kost wel wat tijd om onder de knie te krijgen, maar dan werkt het wel goed. De nieuwste Starfox pakt de goede dingen uit de originele game en voegt er wat verbeteringen aan toe. Als je een leuke shooter/actiegame zoekt zal deze je zeker bekoren.


 • Auteur: | Genre: GamesCom | Release: 12-08-2015 | Uitgever: | Ontwikkelaar:
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx