Fairytale Fights (hands on)

thumbnail

Onopgemerkt

Er wordt veel gesproken over de bekende games van tegenwoordig. Van Halo tot Uncharted. Eén van de games die meer aandacht verdient is Fairytale Fights. Dit spel geeft je een rondleiding door sprookjesland zoals je die nog nooit hebt gezien.

Fairytale Fights is een hack’n’slash/action adventure game van Playlogic Game Factory. Het verhaal gaat over een aantal sprookjeskarakters. Die vinden dat zij niet genoeg respect/aanzien krijgen. Zo gaan zij op avontuur om het respect en status te krijgen dat ze verdienen. Je komt zo ook bekende sprookjeslocaties tegen. Fairytale Fights kun je samenspelen. Samenspelen of samen spelen. Het spel ondersteunt namelijk multiplayer voor 4 spelers. Je kunt gezamenlijk de story mode tackelen, of je kunt elkaar tackelen in een versus mode. Klinkt leuk, en het is ook leuk. Dankzij een belangrijke visuele factor.

Meteen als je het spel opstart valt je op hoe kleurrijk het spel eruit ziet. Een beetje kinderachtig lijkt het wel. Totdat je wordt aangevallen door vijanden met diverse moordende wapens in hun handen, die je in stukjes kunt hakken met liters bloed spetterend door het hele scherm. Het spel speelt als een sidescroller. Je beweegt van links naar rechts of van rechts naar links door levels. Op een gegeven moment moet je vechten tegen vijanden. Je kunt pas verder als je de vijanden hebt vermoord, vergelijkbaar met Castle Crashers.

Onoverzichtelijk leuk

Je maakt kennis met de gekste wapens en de mafste moves die er spectaculair uitzien. Het vechtsysteem is wel wat apart. Je gebruikt je wapen door het rechter pookje op je controller te bewegen. Je kunt als een malloot met dat ding zwaaien en de tofste moves doen. Dat maakt het dan ook erg leuk. Je moet echter wel oppassen want je kunt gewoon je maatje raken. Dat is een manier om je maatje raken. Het spel is onoverzichtelijk. Door de onoverzichtelijkheid van het spel kun je je maatje ook raken. Er gebeurt heel veel op het scherm. Je raakt regelmatig jezelf kwijt of je denkt dat jij het karakter van je maatje bent. Er wordt ook niet duidelijk aangegeven wie Player-1 of Player-2 is. Misschien hebben de makers van het spel het expres onoverzichtelijk gemaakt. Het levert namelijk hilarische momenten op als je op je vriend loopt te hakken zonder dat je door hebt dat hij of zij de vijand niet is.

Tijdens de gevechten is er heel wat gaande op je beeldscherm. Helaas is het gevolg ook dat het spel regelmatig hapert. Het is een feit dat Fairytale Fights staande wordt gehouden door de Unreal Engine 3. Wij hebben de PS3-versie gespeeld. Het is algemeen bekend dat de PlayStation 3 en de Unreal Engine 3 niet erg goed samengaan in sommige games. Het is dan ook waarschijnlijk dat de Xbox 360 versie iets stabieler is, al wordt verwacht dat de PS3-versie nog gefixt zal gaan worden voor de release. Toch ziet het spel er mooi uit. Fairytale Fights is kleurrijk en heeft een leuk stijltje. Het geluid past ook bij het spel. Zo hoor je tijdens het spelen leuke sprookjesachtige deuntjes. Erg droog om sprookjesdeuntjes te horen tijdens het vermalen van vijanden met overal bloed.

Genoeg te doen

Fairytale Fights oogt als een Xbox Live Arcade of een PSN spel. Echter zal Fairytale Fights als een full release op Blu-Ray en DVD verschijnen. De prijs zou een reden kunnen zijn om het spel te negeren. Echter moet je rekening houden met het feit dat Fairytale Fights een singleplayer campaign heeft die je met maximaal 4 mensen kunt spelen, offline of online. Je kunt coöperatief of competitief spelen. Fairytale Fights heeft namelijk ook een versus mode, waar je het opneemt tegen je maatjes in een arena. Kortom, er is genoeg om je een lange tijd bezig te houden.

Als je Fairytale Fights speelt is het velen malen leuker om dat samen te doen. Het ziet er naar uit dat het een super co-op game wordt! Spreekt de stijl je aan en ben je geïnteresseerd? Dan moet je dit spel ongetwijfeld eens in de gaten houden voordat deze al uitgekomen is!
 • Auteur: Walid Atmar | Genre: Hack and Slash/Action-Adventure | Release: 22-10-2009 | Uitgever: Playlogic Entertainment | Ontwikkelaar: Playlogic Game Factory
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x