Evilgamerz redactie top 5 van Christiaan Ribbens

thumbnail

De beste games van dit jaar blijft natuurlijk een onderdeel wat erg moeilijk is, zeker doordat er dit jaar meer toppers uitkwamen dan dat er tijd voor was. Daarom sneuvelen er ook games in deze top 5 omdat ik er gewoonweg nog niet aan toegekomen ben. Zo moeten toppers als Portal 2, Gears of War 3 en Batman Arkham City nog even wachten. Dit zijn ook daadwerkelijk de top 5 beste games die ik daadwerkelijk kapot gespeeld heb in het jaar 2011!

5. Rayman: Origins

Veel mensen zullen nu wel denken, wat doet deze game hier nou op plaatsje vijf? Het ziet er ook nog eens uit op het eerste gezicht als een downloadable game. Maar dit is voor mij de verrassing van het jaar 2011 en deze kwam toevallig op mijn weg. Ben een groot liefhebber van de Rayman games met uitzondering van de Rabbids serie en het is ook de enige vrolijke game op mijn lijstje. Een heerlijke moeilijke platformer met heel veel content, namelijk 10 werelden met elk meerdere levels. Heel veel uitdagingen en elk level is op meerdere manier uit te spelen. Bovendien ziet de game met zijn handgetekende artwork er schitterend uit in full hd en 60fps, heerlijk!

4. Deus Ex Human Revolution

Een game waarvan de verwachtingen erg hoog waren en ze zo goed als allemaal waargemaakt werden. Vooral het feit dat de game op verschillende manieren uit te spelen was, zorgde voor heel veel diversiteit en maakte het mogelijk om halverwege van speelstijl te wisselen. Het verhaal was ook nog eens erg interessant en met 30 uur aan gameplay een erg diepe game. Maar toch viel mij achteraf de climax tegen en dan met name de eindbaasgevechten. De eindbazen ondersteunde meestal maar één speelstijl waardoor sommige debiel moeilijk waren. Daarom blijft de game helaas op plekje 4 steken.

3. Witcher 2

En dan komen we in mijn top 3 en zoals dit al meteen laat zien was het een geweldig jaar voor de RPG liefhebber en het begon allemaal met de game Witcher 2. Je zou hem haast nog vergeten omdat hij aan het begin van het jaar uitkwam, maar deze game legde de standaarden van het visuele en diepgang al meteen erg hoog. Witcher 1 was erg goed, maar met deel twee waren alle nadelen opgelost. Een diep en volwassen verhaal, heel veel mogelijkheden met potions en wapens en grafisch hoogstaand. Helaas was de game erg rechtlijnig, ondanks dat een waar diamantje!

2. Dark Souls

Ik heb nog steeds een haat liefde verhouding met deze game. Hij is zo enorm goed, maar zo frustrerend moeilijk. Een game waar doodgaan onderdeel is van de gameplay dat zien we niet vaak. Je moet voor elke meter in deze game vechten en de monsters hier nemen epische proporties aan. Maar de balans en leercurve is tot perfectie getweaked in deze game. Elk wapen speelt anders en kan hulpvol zijn bij verschillende vijanden. Als jij een weg kiest waar je niet verder komt dan moet je waarschijnlijk een andere kant op. Als je beter wordt dan zal je ook verder komen en als je eenmaal een stuk mastert dan is dat stuk heel gemakkelijk te doorlopen. De game speelt zelfs met het opzoeken en delen van informatie op het internet, omdat dit allemaal deel is van de sociale en multiplayer ervaring. De game is zo goed dat ik na 1 miljoen keer doodgaan de game blijf spelen.

1. The Elder Scrolls 5: Skyrim

De RPG en game die voor mij dit jaar het allerbeste was, is natuurlijk Skyrim. De stap vooruit is mogelijk kleiner dan van Morrowind naar Oblivion, een game die genoeg content heeft voor 200 uur en dan nog steeds leuk blijft, je volledige vrijheid geeft en nu ook met draken en superkrachten, dat blijft maar smullen. Betere gezichtsanimaties en een levelsysteem dat ervoor zorgt dat dingen verbetert door het meer te doen, werkt als een trein. Na meer dan 50 uur rondgelopen in de game moet ik maar eens aan het hoofdverhaal beginnen, want dat zit er blijkbaar ook in!

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in.
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Anoniem

Heb ze allemaal niet gespeeld. Nummer 5 t/m 3 lijken me ook best tof. The Witcher staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstje. Mooie lijst.


Naar boven
1
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x