Capcom Spotlight onthult nieuwe details over  Resident Evil 4 , Exoprimal en Street Fighter 6!

thumbnail

Hoogtepunten waren het nieuws dat vanaf vandaag een spannende demo verkrijgbaar is voor het vernieuwde Resident Evil 4, dat de dino’s onderweg zijn voor de lancering van Exoprimal op 14 juli, en dat volgende week een open beta test voor die game begint. Daarnaast werd een in-game commentator voor Street Fighter 6 aangekondigd, en meer!

Resident Evil 4-demo vanaf vandaag verkrijgbaar!

Resident Evil 4-producer Yoshiaki Hirabayashi maakte tijdens de presentatie bekend dat vandaag de Resident Evil 4 Chainsaw Demo verschijnt! Spelers kunnen deze demo zo vaak ze willen spelen, om op een geheel nieuwe manier te beleven hoe Leon zijn eerste stappen zet in het mysterieuze Europese dorp. De Chainsaw demo is beschikbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en pc via Steam.

We hopen dat de Chainsaw Demo fans voorbereid op de gruwelen die hen wachten wanneer Resident Evil 4 op 24 maart 2023 verschijnt voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en pc via Steam.

De dino’s komen op 14 juli in Exoprimal

Vandaag werd bekend dat de strijd tegen de dino’s op 14 juli 2023 losbarst in Exoprimal  voor Xbox Series X|S, Xbox One, Windows, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc via Steam. De online-action-game is meteen bij de lancering beschikbaar met Xbox Game Pass voor console, pc en Cloud. Tijdens Capcom Spotlight werden ook nieuwe Exosuits, dino’s en de Open Beta-test aangekondigd.

De Exoprimal Open Beta Test (OBT) begint volgende week en loopt van vrijdag 17 maart om 01:00 uur tot maandag 20 maart om 00:59 uur op alle platformen. Tijdens de open beta kunnen spelers cross-platform samenspelen, zodat Exofighter-squads op verschillende platformen tegen elkaar kunnen strijden. Daarbij kunnen spelers alle 10 Exosuits proberen, inclusief de twee die vandaag werden aangekondigd. Als speciale bonus krijgen alle deelnemers aan de beta een Aibius Medal die ze in de volledige game als decoratie van hun Exosuits kunnen gebruiken.

Er werden tijdens de uitzending twee nieuwe Exosuits aangekondigd: Krieger en Nimbus. Elk model heeft unieke krachten om bondgenoten op het slagveld mee te ondersteunen. Krieger heeft een indrukwekkend arsenaal wapens om vijanden mee te stoppen. Dit zware Tank-type Exosuit draagt zware artillerie en kan het team dekking geven met formidabele vuurkracht. De Nimbus is een zeer mobiele Exosuit van het Support-type. Deze rolschaatsende revolverheld kan zich schietend in de strijd storten, of door groepen dino’s slingeren om gewonde teamgenoten te genezen.

Tijdens de uitzending werden ook nieuwe prehistorische dreigingen onthuld die Exofighters moeten overleven om te ontsnappen aan de tijdbuigende experimenten van de sinistere A.I. Leviathan. De gepantserde Stegosaurus keert terug uit het verleden met de vreemde nieuwe mogelijkheid om met zijn gebrul Exosuits uit te schakelen. Pas ook op voor de Sinornithosaurus! Deze gevleugelde beesten zijn misschien klein, maar ze bewegen in groepen en klemmen zich vast aan Exosuits om hun bewegingen te hinderen. Daarnaast werden twee nieuwe soorten mutanten onthuld: de Stealth Neosaur en Cryo Neosaur, die onzichtbaarheid en ijsaanvallen gebruiken om Exofighters te overweldigen en chaos te veroorzaken.

Let op:  Om Exoprimal te spelen is een CAPCOM ID vereist.

Nieuwe in-game commentator van Street Fighter 6 onthuld

Street Fighter 6 zorgt voor een revolutie in de serie met een gloednieuwe, realtime commentaar-functie. Vandaag maakte Capcom bekend dat de populaire Japanse actrice Hikaru Takahashi is toegevoegd als achtste commentator die bij de lancering beschikbaar is. Het realtime commentaar wordt geleverd door de stemmen van populaire Fighting Game Community (FGC)-commentators en invloedrijke persoonlijkheden. De commentaren sluiten in realtime aan op de gameplay en bieden heldere uitleg over de acties. Er zijn vier experts die play-by-play commentaar leveren:  Jeremy “Vicious” Lopez, Ryutaro “Aru” Noda, Kosuke Hiraiwa en Steve “TastySteve” Scott. Daarnaast zijn er vier Color Commentators: Hikaru Takahashi, Thea Trinidad, H.E. Demon Kakka en James “jchensor” Chen. Er zijn ondertitels in 13 talen beschikbaar voor het realtime commentaar.

Vandaag werd ook Rally Support aangekondigd, wat inhoudt dat commentators deelnemers aanmoedigen om de opwinding op te voeren naarmate de strijd vordert!

Spelers van over de hele wereld kunnen vanaf 2 juni 2023 aan de slag in Street Fighter 6 op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en pc via Steam.

Capcom 40th Anniversary

Capcom viert dit jaar zijn 40e verjaardag. Vandaag werd bekendgemaakt dat deze historische mijlpaal ook wordt gevierd met Capcom Town, een digitaal themapark met een museum en meer dat op 12 juni 2023 zijn deuren opent.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx