Western komt met eerste SSD voor de PS5 en Xbox Series

thumbnail

Western Digital Corp. introduceert tijdens het Flash Perspective event drie nieuwe WD_BLACK SSD’s, waarmee het gamers voorziet van snelle, krachtige opslagoplossingen om hun pc- en console game-ervaring te upgraden. De nieuwe producten zijn WD_BLACK SN750 SE NVMe SSD met PCIe Gen4, WD_BLACK D30 Game Drive SSD voor next-gen consoles zoals PlayStation 5 en WD_BLACK D30 Game Drive SSD voor Xbox.

Geoff Keighley, game journalist en gastheer van The Game Awards, sprak tijdens het Flash Perspective event: “In de afgelopen jaren zijn de graphics van meeslepende game-werelden intenser geworden. Flash-technologie is van cruciaal belang geworden voor het verbeteren van de spelervaring. Gamers hebben niet alleen meer opslagruimte nodig, ze hebben ook snelheid nodig voor snelle toegang, zodat ze direct in de indrukwekkende virtuele werelden kunnen stappen en games kunnen ervaren zoals ze bedoeld zijn.”

De nieuw aangekondigde WD_BLACK gaming producten zijn:

WD_BLACK SN750 SE NVMe SSD

Met de WD_BLACK SN750 SE NVMe SSD kunnen enthousiaste gamers hun pc of laptop game-ervaring naar een hoger niveau tillen. De DRAM-loze interne SSD maakt gebruik van PCIe Gen4-technologie (met ondersteuning voor PCIe Gen3) om leessnelheden tot 3600 MB/s te leveren. De SSD verbruikt tot 30 procent minder stroom dan zijn voorganger. Laptop-gamers profiteren dus van een langere speeltijd tussen oplaadmomenten. Het meegeleverde WD_BLACK Dashboard bewaakt de status van de SSD en optimaliseert de topprestaties in de gaming-modus, zelfs tijdens het streamen.

 

WD_BLACK D30 Game Drive SSD
De WD_BLACK D30 Game Drive SSD stelt console-gamers in staat de laadtijden van games te minimaliseren en games snel te starten. De compacte high-performance SSD levert leessnelheden tot 900 MB/s. Dankzij de uitgebreide opslag tot 2 TB kunnen gamers meer spellen behouden. De SSD is ontworpen als perfecte aanvulling op de volgende generatie consoles. Dankzij de standaard kan de drive naast de console geplaatst worden.

 

WD_BLACK D30 Game Drive SSD voor Xbox
Deze officieel gelicentieerde versie van de WD_BLACK D30 Game Drive SSD is gebouwd om de game-ervaring op Xbox-consoles te verbeteren. De D30 voor Xbox biedt verhoogde snelheden en capaciteit, verpakt in een compact, op de Xbox geïnspireerd ontwerp. Het stelt gamers in staat hun game-bibliotheek verder uit te bouwen of ruimte te maken op hun console voor nieuwe titels, terwijl ze ook legacy Xbox One-favorieten rechtstreeks vanaf de drive kunnen spelen. Bij aankoop is een Xbox Game Pass Ultimate-lidmaatschap van 1 maand inbegrepen, met toegang tot meer dan 100 games voor consoles en pc, plus online console multiplayer.

 

Prijs en beschikbaarheid
De WD_BLACK SN750 SE NVMe SSD komt met een capaciteit van 250 GB, 500 GB en 1 TB vanaf €67.99. De SSD is nu beschikbaar voor pre-order in de Western Digital Store en zal naar verwachting deze zomer verkrijgbaar zijn bij geselecteerde Western Digital retailers, e-tailers en resellers.
De WD_BLACK D30 Game Drive SSD komt met een capaciteit van 500 GB, 1 TB en 2 TB vanaf €153.99. De drive is nu verkrijgbaar via geselecteerde Western Digital-retailers, e-tailers, resellers en de Western Digital Store.
De WD_BLACK D30 Game Drive SSD voor Xbox wordt geleverd met een capaciteit van 500 GB, 1 TB en 2 TB vanaf €160.99. De drive is beschikbaar voor pre-order in de Western Digital Store en is vanaf juni 2021 verkrijgbaar bij geselecteerde Western Digital-retailers, e-tailers, resellers, systeemintegrators en de Western Digital Sstore.
“WD_BLACK levert een duidelijke en eenvoudige belofte aan gamers: snelle en betrouwbare opslag die hun gameplay verbetert”, aldus Rob Soderbery, executive vice president en GM, Flash Business bij Western Digital. “Het WD_BLACK-portfolio biedt diverse door flash aangedreven oplossingen, zodat elke gamer – beginnend of expert – de uitgebreide en indrukwekkende werelden van de meest inventieve games kan verkennen.”
 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  loeder001
  Lid
  987
  23 dagen geleden

  Mooi ding.


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box