Vooruitblik op 2012

thumbnail

Het jaar 2011 is bijna ten einde gekomen, wat inhoudt dat 2012 alweer voor de deur staat. 2011 was een jaar vol toppers, verrassingen en aankondigingen, dus geheel onlogisch is het niet dat we in 2012 nog meer top titels, aankondigen en andere verrassingen kunnen verwachten. Of het jaar 2012 net zo verrassend zal zijn als 2011 moet nog blijken, maar Evilgamerz neemt je mee op de eerste vooruitblikken van 2012, met de meest opvallende games en aankondigingen tot nu toe. 2012 begint z’n eerste maand wat rustig maar in februari gaat het los. De maand februari staat omcirkeld voor de RPG liefhebbers en is dit jaar officieel aangekondigd. We hebben het natuurlijk over Final Fantasy XIII-2.

Final Fantasy XIII-2

Final Fantasy XIII-2 is het vervolg op Final Fantasy XIII en speelt zich een aantal jaren later af. De sequel zal er voor moeten zorgen dat de speler een betere ervaring krijgt dan het eerste deel. Het verhaal zal meer meeslepend zijn en zal tal van verbeteringen met zich meebrengen ten opzichte veel Final Fantasy XIII. Final Fantasy XIII-2 staat gepland voor 3 februari 2012.

Naast een moddervette RPG staat de maand februari ook in het teken van een nieuwe third-person actie game. Dit is natuurlijk NeverDead.

NeverDead

De game NeverDead speelt zich af in een wereld die bedreigd word door demonen. Eeuwen zijn verstreken sinds de wereld is bezweken aan de onvoorziene schaduw van de boosaardige ‘Demon King’. Wanneer een man, genaamd Bryce Boltzmann, en zijn geliefde vrouw het tegen hem op willen nemen, wordt de vrouw vermoord en wordt Bryce vervloekt met het eeuwige leven. Als de demonen naar het heden gaan, alles verwoesten en voor een onverbiddelijke chaos zorgen, moet Bryce Boltzmann standhouden. NeverDead zal ook op 3 februari in de winkels liggen.

Playstation Vita

Wie dacht dat dat alles was heeft het mis, want misschien wel de meest besproken handheld van de afgelopen tijd is natuurlijk de PlayStation Vita. De maand februari is eigenlijk de maand van de Vita, want Sony belooft met een grote launch te komen. Enkele games die vanaf de launch beschikbaar zullen zijn zijn: LittleBigPlanet, FIFA 12, F1 2011, Mortal Kombat Vitality, Rayman Origins, Resistance: Burning Skies en Uncharted: Golden Abyss. De PlayStation Vita ligt vanaf 22 februari in de winkels. Het is nog maar de vraag hoe dit uit gaat pakken, de launch beloofr in ieder geval groot te worden.

De maand februari zal misschien voor een aantal gamers een maand van keuzes maken zijn, want de maand februari kent nog een aantal toppers. Dit zijn onder andere: Tekken 3D: Prime Edition, The Darkness II en Soulcalibur V.

Aangekomen bij de laatste maand van het eerste kwartaal van 2012 is natuurlijk de maand maart. Maart begint direct met een tactical shooter genaamd Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier.

Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier

Tom Clancy’s nieuwe tactical shooter genaamd Ghost Recon: Future Soldier is de opvolger van de Advanced Warfighter reeks. Het spel zal zich afspelen in de toekomst in onder andere Noorwegen, het Midden-Oosten en Azië. Als speler maar je kennis met high tech wapens uit de toekomst welke gebruikt zullen worden door de future soldiers. Vanaf 9 maart kunnen de console bezitters aan de slag met Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier.

Dat de maand maart wederom een maand van keuzes maken wordt komt natuurlijk omdat de game Mass Effect 3 ook in diezelfde maand verschijnt.

Mass Effect 3

Het is de eerste keer dat alle 3 de versies (PC, Xbox 360 en PS3) op hetzelfde moment zullen verschijnen. Mass Effect 3, is zoals alle delen Shepard’s verhaal. De Reapers, een oud alien-ras, zijn begonnen aan een complete invasie van de melkweg en laten overal een spoor van verwoesting achter. De planeet Aarde is veroverd, het heelal bevindt zich aan de rand van totale vernietiging en jij moet de tegenaanval leiden. Als je faalt, wordt de mensheid uitgeroeid. Stap in de schoenen van commandant Shepard en neem allesbepalende beslissingen. Je kunt overigens je personage van Mass Effect 2 importeren en gebruiken in deel 3, let hier wel op dat beslissingen uit beide voorlopers effect kunnen hebben in deel 3. Mass Effect 3 verschijnt op 9 maart 2012.

Ninja Gaiden 3

Alsof er al niet genoeg keus is, want Ninja Ryu Hayabusa vliegt voorbij in Ninja Gaiden 3. Ninja Gaiden 3 is het vervolg van deel 2 en zal een stuk gewelddadiger en bloederiger zijn als z’n voorganger. Veel details zijn er nog niet, maar dat we weer flink mogen hakken mag zeker zijn. Daarnaast zal er een competitieve en co-operatieve multiplayer voor maximaal 8 spelers aanwezig zijn. Ninja Gaiden 3 zal naar verwachtingen op 23 maart 2012 beschikbaar zijn.

Er zijn ook nog een aantal toppers aangekondigd voor het eerste kwartaal van 2012 waar nog geen officiële release datums van bekend zijn. Enkele interessante games zijn: Aliens: Colonial Marines, Counter-Strike: Global Offensive, Diablo III, Max Payne 3, Metal Gear Solid Snake Eater 3D.

Aliens: Colonial Marines

SEGA heeft in 2012 helaas niet al te veel toppers gepland staan, maar wil met de nieuwe Aliens weer een flink succes boeken. De vorige Aliens game was een groot succes, hoewel de game zelf geen topper bleek wat betreft kwaliteit en innovatie. Toch was de claustrofobische ambiance in het spel overweldigend en dat hoopt men nu wederom te kunnen opwekken. Speel als de marines en probeer de aliens die onder je, langs je en zelfs boven je weg kunnen glibberen te slim af te zijn. Claustrofobisch wordt hij zeker weer, dat zagen we al op de GamesCom, maar of ook dit jaar weer een net zo’n groot succes wordt geboekt als met diens voorganger? Dat zal de vraag zijn…

Counter-Strike: Global Offensive

Een favoriet in dit lijstje is toch wel de nieuwe Counter-Strike game. De overstap wordt ditmaal gemaakt naar zowel de PC als de console, al zullen de echte fans waarschijnlijk de PC-versie ter harte nemen. Het alom simpele maar veel geprezen concept zal hetzelfde blijven: De terroristen mogen de bom plaatsen, de counter-terroristen moeten dit zien te voorkomen door de terroristen te killen of de bom onschadelijk te maken wanneer deze is geplant. Daarnaast zullen ook de hostage maps weer terug gaan keren, waarbij de counter-terroristen de hostages moeten zien te leiden naar hun eigen spawnplek. Maps als Dust, Dust 2, Assault en natuurlijk Aztecs en Office zullen natuurlijk ook weer aanwezig zijn, net als een vernieuwde engine met verbeterde graphics en physics.

Als we dit allemaal eens op een rijtje zetten dan hebben we toch een mooi begin van 2012.Het eerste kwartaal belooft veel goeds te worden en wie weet wat er nog aangekondigd gaat worden in de eerste drie maanden van 2012.

Diablo III

Eerst was het gedurende 2011, toen werd het eind 2011 en inmiddels is het 2012 geworden. Diablo III komt echter steeds dichterbij. Na de kritiek die het spel kreeg in 2010 toen de eerste beelden verschenen heeft men indruk gemaakt op onder andere de GamesCom. Het spel speelt heerlijk op de PC, ziet er sfeervol uit en straalt de echte Diablo-sfeer uit die het de reeks al ’n dik tiental jaren uniek maakt. Diablo III zit nog in een gesloten beta maar moet in 2012 dan eindelijk daadwerkelijk uit gaan komen voor de PC. Een console-versie is nog niet aangekondigd, maar lijkt zeer reëel.

Max Payne 3

Een game die al heel wat jaartjes op de werktafel ligt is natuurlijk Max Payne 3. Het spel vormt het vervolg 2 eerdere succesvolle delen en zal door Rockstar ontwikkeld worden voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Het gaat om een nieuw chapter in Max’s leven met deze game. Max is echter zoals nooit tevoren, een flink wat jaren ouder en cynisher. Hij verkeert in een neerwaartse spiraal, welke na Max Payne 2 zijn leven vormde. Hij probeert nu in dit moeilijke leven te overleven. Verwacht wordt veel van deze game. Het bewegen moet soepeler gaan dan ooit. Bullet-time moet overgaan in geweldige cinematic actie. Kogels vliegen in slow-motion om je heen met nog meer realisme dan ooit tevoren.

Metal Gear Solid Snake Eater 3D

Als we het over stealth action games hebben, dan denken de meesten van jullie ongetwijfeld aan Metal Gear Solid en natuurlijk mogen we ook in 2012 een Metal Gear Solid game verwachten. Misschien niet geheel een nieuwe naam, maar Metal Gear Solid Snake Eater verschijnt in 3D op de Nintendo 3DS. Het spel lijkt nu al een grootse hit te zijn. Afwachten is of de actie game ook zo populair zal zijn wanneer deze daadwerkelijk uit komt. Wat we in ieder geval mogen verwachten is verbluffende 3D beelden in een omgeving vol bossen en moerssen.

Afgezien van het feit dat er in 2012 ook nog tal van games zijn welke geen release datum kennen mogen ze zeker niet vergeten worden. Het tweede, derde en vierde kwartaal is nog ver, maar toch staan er al wat leuke titels gepland. Sommige titels zijn slechts aangekondigd en missen de eerste beelden nog, terwijl er ook titels zijn waarvan de eerste details en beelden al van zijn verschenen.

Assassin’s Creed III

Een titel welke inmiddels een enorme reputatie heeft opgebouwd is Assassin’s Creed. Veel is er over het derde deel nog niet bekend, maar Assassin’s Creed III belooft in ieder geval veel goeds. Dat de gameplay ongeveer gelijk zal blijven aan de andere delen mag wel duidelijk zijn, maar op een nog meeslepender verhaal en de nodige verbeteringen mogen we toch wel rekenen. Helaas moeten we nog even wachten tot we meer te weten komen over deze game. Tot die tijd kunnen we alleen maar uitkijken naar Assassin’s Creed III.

BioShock Infinite

De Bioshock franchise heeft zijn naam wel gevestigd in de afgelopen jaren. Deel 1 was een complete verrassing voor iedereen, hoewel er al veel verwacht werd van het spel en deel 2 deed daar nog een schepje bovenop. BioShock Infinite lijkt echter veranderingen door te moeten voeren aangezien je niet driemaal met hetzelfde recept kunt komen. Ontwikkelaar Irrational Games heeft al laten weten dat het spel minder lineair zal worden dan diens voorgangers en ook het verhaal zal geheel frisser zijn dan deel 1 en 2, net als de omgevingen. Zo ga je ditmaal het luchtruim in, Columbia, waar luchtkastelen waarheid worden.

Tomb Raider

Nog nooit ben ik zo verliefd geweest op Lara dan op het moment dat de eerste teaser van Tomb Raider uit komt. Lara Croft is voor het eerst natuurlijk, een mooi meisje zonder opgepompte voorgevel. Mooi, zelfs met de schrammen en het bloed die op haar wangetjes gekerfd staan. Het zal ditmaal niet alleen maar platformactie zijn waarin je verzeild zult raken. Het spel is een volledige reboot voor de franchise en zal onder andere een volledig nieuw skill-systeem bezitten. Middels een fast-travel feature zul je daarnaast van kampvuur naar kampvuur kunnen reizen. Meer vrijheid dan ooit, mooiere beelden dan ooit en hopelijk ook een origineler verhaal dan ooit. Tomb Raider zal in ieder geval onder ons vergrootglas blijven liggen in 2012 en wordt verwacht in het 3de kwartaal van 2012.

Wii U

Het Is en blijft knap hoe Nintendo ons altijd weer weet te verrassen met nieuwe consoles en handhelds. De Nintendo GameBoy was innovatief en immens populair, de SNES was meesterlijk, de Nintendo DS was revolutionair en de Wii bracht de arcadehal naar de huiskamer. Ditmaal gaat Nintendo de wereld van de iPad’s veroveren met een nieuwe gaming console waarvan de controller vergelijkbaar is met een tablet. De Wii U belooft de meest krachtige console ooit te worden van Nintendo, niet geheel onlogisch, aangezien je veelal geen zwakker apparaat uitbrengt in een nieuwe generatie, maar de console moet zich kunnen meten met de Xbox 360 en PlayStation 3, en zelfs licht eroverheen gaan wat betreft prestaties. Dit zorgt ervoor dat de console voor het eerst echte hardcore titels tot zich zal krijgen, waaronder Darksiders 2, Batman, Assassin’s Creed, Tekken, Aliens: Colonial Marines, Metro: Last Light en Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge, titels die je normaal niet verwacht op een Nintendo platform.

De Wii U-controller maakt het mogelijk om in je bed verder te gamen op het scherm van de controller. Hoewel de Wii U hiervoor zelf aan dient te zijn, lijkt dit wel een toegevoegde waarde te worden. De Wii U lijkt daarmee een beetje ’n console en handheld in één te zijn. De console zelf is wat dikker dan de Wii op dit moment is, maar heeft wel veel weg van de standaard Wii console. De kleur is wederom standaard maagdelijk wit en de unit zal compatible zijn met de WiiMote-controllers. Bij de aankondiging op de E3 werd gezegd dat de Wii slechts ondersteuning biedt voor een enkele Wii U-pad controller, maar geruchten gaan al enige tijd over de ondersteuning van eventueel meerdere controllers.

De Wii U wordt verwacht in Q4 van 2012.

Hitman: Absolution

Heel veel weten we nog niet over de nieuwe Hitman. Het spel moet in 2012 eindelijk uit gaan komen en is de laatste tijd ’n beetje minder populair geworden. Het lijkt er ’n beetje op dat games als Splinter Cell de regie over aan het nemen zijn maar Square-Enix wil hun franchises flink nieuw leven inblazen. Ze lieten dat al zien met de nieuwe Deus Ex en ook de nieuwe Tomb Raider belooft een ware topper te worden. Nadat de Hitman zijn voormalige baas Diana Burnwood heeft omgebracht, voert de enige echte huurmoordenaar haar laatste wens uit en gaat op een persoonlijke missie. Dit brengt Agent 47 naar Rosewood weeshuis in Chicago, waar hij terechtkomt in een overval van een bende criminelen die allemaal op jacht zijn naar dezelfde persoon.

StarCraft II: Heart of the Swarm

Een speciale maar grote doelgroep is die StarCraft II aanrekt. Het spel is lang niet bij iedereen populair maar de mensen die het spelen zijn veelal wel groots fan van de reeks. Deel 2 lanceerde enige tijd terug en werd direct een groot succes. Het spel zal ditmaal een gelijkwaardige multiplayer krijgen en wordt op dat gebied een pure expansion. Er is geen LAN-ondersteuning gepland maar er zijn wel significante veranderingen gepland voor de ultralisks en banelings. Ook een volledige singleplayer is aanwezig welke compleet nieuwe missies naar de reeks zal brengen.

Halo 4

Ook in het jaar 2012 is er goed nieuws voor de Halo liefhebbers, want wie dacht dat het voorbij was heeft het goed mis. Halo 4 komt kei hard terug en niet voor een nieuwe console, maar gewoon weer voor de Xbox 360. Volgens Microsoft zal dit het eerste deel zijn in een nieuwe Halo-trilogie. Maar wees gerust, onze Master Chief zal opnieuw centraal staan in de Halo reeks. Echt veel details zijn er helaas nog niet, maar 2012 zal zeker in het teken staan van Halo.

Far Cry 3

Een andere mysterieuze game die in 2012 moet verschijnen, als alles volgens plan verloopt, is Far Cry 3. Het spel had een succesvolle voorganger, en deel 3 belooft vooral voort te borduren op het succes van deel 2. Wederom zal het spel zich afspelen op een tropisch eiland, net als deel 1, al is de omgeving ditmaal zo’n 10 maal groter. De shooter lijkt daarnaast een beetje meer de Borderlands-richting op te gaan, met meer interactie, meer gebeurtenissen in de omgevingen en hopelijk ook meer RPG-elementen dan voorheen. De eerste screenshots zeggen nog weinig, maar zien er in ieder geval al alleraardigst uit.

En meer…

Natuurlijk komen er nog heel wat meer games uit in 2012, maar alle games bespreken zorgt natuurlijk voor onoverzichtelijkheid. Maar om je een indruk te geven van wat 2012 nog meer zal gaan brengen zie je beneden nog een kort lijstje met toppers die ook nog zullen lanceren.

The Darkness II
Resident Evil Revelations
The Last of Us
Inversion
Kingdoms of Amalur: Reckoning
Binary Domain
Mario & Sonic en de Olypmische Spelen Londen (3DS)
FIFA Street
Twisted Metal
SSX
Mario Party 9
Kid Icarus: Uprising
Prototype 2
Starhawk
Anarchy Reigns
Brothers in Arms: Furious 4
Devil May Cry
Dragon Quest X
FIFA 13
Guild Wars 2
Luigi’s Mansion 2
Lollipop Chainsaw
Prey 2
Silent Hill: Downpour
World of Warcraft: Mists of Pandania

Verder zal het jaar 2012 ook meer duidelijkheid geven over onder andere: Grand Theft Auto V, Borderlands 2 en Just Cause 3. Maar ook zal er in 2012 meer nieuws komen over de nieuwe Xbox console en het zou natuurlijk goed kunnen dan er in 2012 ook meer nieuws komt over een nieuwe PlayStation console. Dit alles moet nog blijken, maar het jaar 2012 belooft in ieder geval een jaar bomvol games.

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Naar boven