“Volgende Xbox-generatie verschijnt in 2026”

thumbnail

De volgende generatie van Xbox staat gepland voor 2026. Dat laat YouTuber Colteastwood weten, een insider in de gamesindustrie. Het zou gaan om een twee varianten waaraan ook het Microsoft Surface-team mee zou werken; Het betreft een krachtige high-end console en een handheld-achtige docking-versie. Het Surface-team werkt aan de handheld-versie van de console.

De handheld kan alle Xbox-games native weergeven en heeft ingebouwde bedieningselementen. Dit systeem zou de hybride cloudconsole met touchscreen zijn, waarover al meerdere keren is gerapporteerd. De nieuwe console is logischerwijs nog niet officieel aangekondigd, nu de Xbox Series nog zeer relevant is en op de markt is. Vooralsnog heeft Microsoft de volgende generatie consoles uitgebracht:

Xbox: De originele Xbox-console werd uitgebracht in 2001. Het was Microsoft’s eerste stap in de consolemarkt en bood concurrentie aan Sony’s PlayStation 2 en Nintendo’s GameCube.

Xbox 360: Uitgebracht in 2005, de Xbox 360 was een zeer succesvolle opvolger van de originele Xbox. Het bood verbeterde grafische prestaties, online multiplayer via Xbox Live, en een uitgebreide bibliotheek met games.

Xbox One: Uitgebracht in 2013, de Xbox One was de derde console van Microsoft. Het introduceerde functies zoals Kinect (bewegingsdetectie), integratie met andere Microsoft-diensten zoals Skype en Windows, en een verbeterde online infrastructuur.

Xbox Series X en Xbox Series S: Uitgebracht in november 2020, dit zijn de nieuwste generatie consoles van Microsoft. De Xbox Series X is ontworpen voor high-end gaming met krachtige hardware, terwijl de Xbox Series S een meer betaalbare optie is met iets minder krachtige specificaties.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 maanden geleden

  Zou best kunnen rond die tijd. Dat is over 2 jaartjes.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx