Vernietig grote insecten in Starship Troopers: Extermination

thumbnail

Knights Peak heeft bekend gemaakt dat het werkt aan de shooter Starship Troopers: Extermination voor de PC, Xbox Series en PlayStation 5. Het spel zal 11 oktober verschijnen als alles volgens planning verloopt. De game biedt een co-op voor 16 spelers waarmee je dus in groepen immense insecten kunt vernietigen. In een trailer zien we de eerste beelden. Starship Troopers kennen we ook wel van de films die jaren geleden zijn uitgekomen.

De Starship Troopers franchise begon met de gelijknamige film uit 1997, geregisseerd door Paul Verhoeven en gebaseerd op de roman van Robert A. Heinlein. De film staat bekend om zijn satirische kijk op militarisme en fascisme, met een verhaal dat draait om een toekomst waarin de mensheid verwikkeld is in een oorlog met een buitenaards insectenras, de Arachnids. De hoofdpersonen, onder leiding van Johnny Rico, worden gevolgd van hun tijd op de middelbare school tot hun deelname aan de strijd. De film, hoewel gemengd ontvangen bij de release, heeft een cultstatus bereikt vanwege zijn scherpe commentaar en over-the-top actie.

De franchise breidde zich uit met verschillende sequels, animatiefilms en videospellen. “Starship Troopers 2: Hero of the Federation” (2004) en “Starship Troopers 3: Marauder” (2008) gingen verder met het verhaal, hoewel met minder kritische en commerciële impact. De animatiefilms, zoals “Starship Troopers: Invasion” (2012) en “Starship Troopers: Traitor of Mars” (2017), brachten nieuw leven in de serie door gebruik te maken van computeranimatie. Op het gebied van games zijn er titels zoals “Starship Troopers: Terran Ascendancy” (2000), een real-time strategiespel, en “Starship Troopers” (2005), een first-person shooter, die spelers de mogelijkheid geven om de strijd tegen de Arachnids zelf te ervaren. De games variëren in kwaliteit, maar dragen bij aan het uitgebreide universum van de franchise.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx