Epische shooter DOOM krijgt vervolg

thumbnail

Bethesda heeft aangekondigd dat er een nieuwe DOOM zal gaan komen voor de PC, Xbox Series en PlayStation 5. Het spel genaamd DOOM: The Dark Ages moet volgend jaar uit gaan komen en zal direct via de Xbox Game Pass verkrijgbaar zijn.

DOOM: The Dark Ages, ontwikkeld door id Software, is de prequel van de veelgeprezen DOOM (2016) en DOOM Eternal en vertelt het epische filmische oorsprongsverhaal van de woede van de DOOM Slayer. In dit derde deel van de moderne DOOM-serie stappen spelers in de met bloed besmeurde laarzen van de DOOM Slayer, in deze nooit eerder vertoonde donkere en sinistere middeleeuwse oorlog tegen de hel.

De geschiedenis van DOOM begint in 1993 toen het ontwikkelingsbedrijf id Software het eerste DOOM-spel uitbracht. Dit revolutionaire computerspel, ontworpen door John Carmack en John Romero, werd al snel een mijlpaal in de game-industrie vanwege zijn geavanceerde 3D-grafische technologie, snelle gameplay en multiplayer-mogelijkheden. DOOM introduceerde veel elementen die later standaard zouden worden in first-person shooters, zoals het gebruik van een in-game kaart en verschillende soorten wapens en vijanden. Het spel werd gekenmerkt door zijn intense actie en atmosferische horror-thema’s, wat een enorme impact had op zowel spelers als toekomstige game-ontwikkelaars. Bovendien leidde de eenvoudige modding-mogelijkheden van DOOM tot een levendige gemeenschap die talloze eigen mods en niveaus creëerde, waardoor het spel jarenlang populair bleef.

Na het succes van het eerste DOOM-spel volgden meerdere vervolgen en spin-offs. DOOM II: Hell on Earth, uitgebracht in 1994, bouwde voort op het succes van zijn voorganger met nieuwe wapens, vijanden en grotere, complexere levels. In de daaropvolgende jaren bleef de serie evolueren met titels als DOOM 3 (2004), een heruitvinding van het origineel met een sterkere nadruk op horror en verhaallijn, en DOOM (2016), een reboot die terugkeerde naar de snelle, actiegerichte gameplay van de klassieke spellen. DOOM Eternal (2020) breidde dit verder uit met nieuwe spelmechanieken en een nog intensere ervaring. De DOOM-serie is iconisch geworden in de gamingwereld, bekend om zijn innovatieve gameplay, technische vooruitgang en blijvende invloed op het genre van first-person shooters.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2905
  10 dagen geleden

  Deze ziet weet er weer zo episch uit te zien met een middeleeuws sfeertje.Een prequel klinkt altijd minder cooler,Maar dat is hier zeker niet het geval.Heb enorm veel zin in deze.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx