The Last Kids on Earth and the Staff of Doom videogame komt uit op 4 juni 2021

thumbnail

Outright Games, de toonaangevende uitgever van gezinsvriendelijk interactief entertainment, kondigt samen met Atomic Cartoons (de Kids & Family-afdeling van Thunderbird Entertainment) en ontwikkelaar Stage Clear Studios aan dat The Last Kids on Earth and the Staff of Doom op 4 juni 2021 zal verschijnen. De productiesamenwerking wordt beheerd door Atomic Cartoons’ wereldwijde merchandise-, licensing- en videogamesagent, Cyber Group Studios.

Deze nieuwe action adventure game vindt plaats in het universum van het best verkopende, Emmy award-winnend The Last Kids on Earth, en verschijnt op 4 juni 2021 voor Nintendo Switch, PlayStation, Xbox en Steam. Fans kunnen de nieuwe verhaaltrailer hier bekijken: https://youtu.be/CI-xFwH8YME

In The Last Kids on Earth and the Staff of Doom kunnen fans zich verdiepen in een nieuw verhaal waarin ze de stad Wakefield moeten verkennen en het opnemen tegen hordes zombies. Kruip in de huid van de legendarische helden uit de reeks: Jack, Quint, June en Dirk, en ga op zoek naar de ontbrekende stukken van de immens krachtige Staff of Doom, terwijl ze het opnemen tegen Malondre Koningin van de Slime Monsters, die Rezzoch the Ancient Destructor of Worlds tracht op te roepen. Spelers kunnen op release tot en met vier spelers in de offline couch co-op modus spelen. Een patch zal nadien online multiplayer toevoegen.

Terry Malham, CEO van Outright Games: “We zijn verheugd meer details te kunnen delen over het originele verhaal dat we voor The Last Kids on Earth hebben bedacht. Onze samenwerking met Cyber Group Studios heeft ervoor gezorgd dat Outright Games kan werken aan enkele van de meest opwindende kids entertainment franchises dat de wereld tot heden kent. The Last Kids on Earth heeft bewezen te kunnen worden overgezet naar een videogame en samen met onze partners bij Cyber Group, Clear State en Atomic Cartoons hebben we vertrouwen dat fans en nieuwkomers verliefd zullen worden op wat we voor hen in petto hebben.”

De gloednieuwe game is gebaseerd op de boekenreeks The Last Kids on Earth van Penguin Random House, waarvan meer dan vijf miljoen gedrukte exemplaren zijn verkocht over de hele wereld. Daarnaast werd de serie genoemd in tal van bestverkochte boekenlijsten, waaronder die van The New York TimesUSA Today en The Wall Street Journal.  Ook werd er een nieuwe Last Kids-boek, genaamd “Thrilling Tales from the Treehouse”, gepubliceerd op 6 april 2021. Het boek vertelt zes gloednieuwe kortverhalen van Max Brallier met full-colour kunst door Anoosha Syed, Xavier Bonet, Lorena Alvarez, Jay Cooper, Christopher Mitten en The Last Kids on Earth-tekenaar Douglas Holgate.

Max Brallier, auteur van de bestverkochte boekenseries en Netflix Series Creator: “We begonnen met boeken, gingen toen interactief op Netflix, en nu hebben fans van The Last Kids on Earth de macht in handen om het lot van Jack, Quint, June en Dirk volledig te beheersen, terwijl ze het opnemen tegen de grootste vijanden ooit in hun strijd om de wereld te redden. De wereld van The Last Kids on Earth blijft maar groeien en ik kan niet wachten om te zien hoe lezers, kijkers en gamers over de hele wereld reageren op het volgende spannende hoofdstuk in de reis van deze geliefde personages.”

Naast de bestverkochte boeken, ging in 2019 een geanimeerde Last Kids Netflix-serie in première met een special van 66 minuten die een Emmy Award won voor ‘Best Special Class Animation Program’. Het werd gevolgd door twee extra seizoenen in 2020, en een speciale interactieve aflevering getiteld ‘Happy Apocalypse to You’ is te streamen vanaf 6 april 2021. Om de interactieve aflevering te produceren, maakte Atomic Cartoons gebruik van interactieve Netflix-technologie die van kijkers vereist dat ze keuzes maken met hun afstandsbediening om het verhaal vooruit te helpen.

De animatieserie bevat de stemmen van Mark Hamill, Rosario Dawson, Catherine O’Hara, Keith David, Bruce Campbell, Garland Whitt, Montse Hernandez en Charles Demers, naast Nick Wolfhard die het hoofdpersonage Jack Sullivan vertolkt. Wolfhard, Hernandez, Whitt en Demers zullen ook hun personages spelen in de aankomende videogame.

IE-rechten voor The Last Kids on Earth zijn in 2017 overgenomen door Thunderbird Entertainment Group, het moederbedrijf van Atomic Cartoons. Naast de Netflix-serie en videogame heeft Atomic ook een speelgoed- en merchandise-lijn gelanceerd op basis van de serie met Jakks Pacific, en een T-shirt-lijn met Hot Topic.

Matthew Berkowitz, Chief Creative Officer, Atomic Cartoons en Thunderbird Entertainment: “We zijn heel blij dat The Last Kids on Earth and the Staff of Doom nog maar een paar maanden verwijderd is van de release! Het was ongelooflijk om te zien hoe dit volledig originele verhaal, met de gloednieuwe schurk uit de serie Malondre, op zo’n epische manier tot leven kwam! We kunnen niet wachten tot fans over de hele wereld spelen als Jack, June, Dirk en Quint. Outright Games en Stage Clear Studios hebben fantastisch werk geleverd door onze helden, monsters, zombies en de stad Wakefield tot leven te brengen voor een volmaakt avontuur. Ze hebben echt een geheel unieke Last Kids-ervaring afgeleverd!”

The Last Kids on Earth and the Staff of Doom verschijnt op 4 juni 2021 op Nintendo Switch, PlayStation, Xbox en Steam met pre-orders die vanaf nu hier beschikbaar zijn: https://outrightgames.com/us/games/the-last-kids-on-earth/

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box