Tales of Arise verschijnt op 10 september 2021

thumbnail
Tales of Arise verschijnt op 10 september 2021 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X | S en pc. De game is het nieuwste deel in de Tales of-serie, die al meer dan 25 jaar een erfenis opbouwt en de volgende evolutie voor de JRPG-franchise is. Spelers die de game op PlayStation 4 kopen, kunnen gratis upgraden naar PlayStation 5. Voor Xbox-spelers wordt Tales of Arise een Cross-Generation Double Pack dat zowel de Xbox One- als de Xbox Series X | S-versie bevat.

Spelers worden ondergedompeld in het verhaal van Rena, de ster die de afgelopen 300 jaar met ijzeren vuist over de planeet Dahna heeft geheerst. Renans hebben Dahna van diens natuurlijke hulpbronnen uitgeput en hebben daarbij het grootste gedeelte van de bevolking van de planeet tot slaaf gemaakt. Dit verhaal volgt de strijd om de Dahnans van hun lot te bevrijden en wordt ervaren door de ogen van Alphen, een Dahnan met een ijzer masker op die vecht om zijn volk te bevrijden, en Shionne, een meisje uit Rena die op de vlucht is voor haar landgenoten. Ze worden tijdens hun reis vergezeld door verschillende personages, zoals Rinwell en Law, die hen helpen in hun strijd voor vrijheid.Tales of Arise draagt het DNA van de franchise en verlegt de grenzen met behulp van de door BANDAI NAMCO Studios ontwikkelde “Atmospheric Shader” die een nieuwe tint aan de graphics toevoegt, waardoor ze eruit zien alsof ze met de hand zijn getekend. Dit zal de onderdompeling van de spelers versterken, samen met een levendige nieuwe wereld waarin ze talloze biomen verkennen. Gevechten zijn ook geëvolueerd door meer directe effecten en aanvallen toe te voegen om een beter gevoel van spektakel te geven en directere feedback van spelers op basis van hun acties.

“We willen dat Tales of Arise een nieuwe mijlpaal vormt voor de Tales of-franchise”, zegt Yusuke Tomizawa, Producer van Tales of Arise, BANDAI NAMCO Entertainment Inc. “De game heeft een nieuwe artistieke richting en haalt het meeste uit de Unreal Engine en onze nieuwe ontwikkelde “Atmospheric Shader” om de grafische kwaliteit te verbeteren om spelers het gevoel te geven dat ze in een schilderij zitten. Met een volwassener verhaal dat in aanraking komt met meer essentiële thema’s dan eerdere games, hopen we dat spelers volledig worden ondergedompeld in de reis van Alphen en Shionne. We kunnen niet wachten tot je de game later dit jaar kunt spelen.”

Tales of Arise is nu beschikbaar als fysieke en digitale pre-order op alle platformen. Pre-orders ontvangen een nieuw kostuum voor Alphen en Shionne, evenals outfitsaccessoires, nieuwe kookrecepten en ingrediënten. Op digitale platformen zijn een Deluxe en een Ultimate Edition beschikbaar. De Deluxe-editie heeft de volgende items:

 • Premium Item Pack met goud, kookartikelen en boosts
 • Premium Costume Pack, inclusief acht volledige kostuums en zes accessoires
 • Premium Travel Pack, voor betere kook- en knutselvaardigheden en kortingen in de winkels
De Ultimate Edition bevat alle inhoud van de Deluxe Edition alsmede nieuwe kostuums voor de personages, inclusief speciale kostuums in samenwerking met andere BANDAI NAMCO-games. Meer informatie over deze edities is te vinden in de BANDAI NAMCO Entertainment Europe Store.

Er komt een fysieke Collector’s Edition beschikbaar die dezelfde inhoud bevat als de Ultimate Edition, samen met een exclusieve figurine, een steelbook, een artbook en de soundtrack van de game. Deze editie is te koop bij deelnemende retailers en hier.

Een speciale Hootle Edition is exclusief en in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar in de BANDAI NAMCO Entertainment Europe Store. Deze editie bevat, naast de game, een steelbook, een artbook, de soundtrack, een 15 cm lange Hootle-knuffel met vier accessoires, Hootle DLC voor de game, evenals stickers en drie art prints.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  474
  19 dagen geleden

  Tales of Arise is een van de spellen waar ik het meest naar uit kijk dit jaar.Heb 3 maanden terug Berseria voor de tweede keer uitgespeeld.Had daar nog veel grade punten voor behaald tijdens de eerste playthrough.Zodat je de new game plus met extras kon beginnen.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box