Tales from the Borderlands komt op 24 maart naar Nintendo Switch

thumbnail

Tijdens de Nintendo Direct afgelopen woensdagavond hebben 2K en Nintendo aangekondigd dat de bekroonde avonturengame Tales from the Borderlands op 24 maart 2021 voor het eerst op de Nintendo Switch zal verschijnen. Alle vijf originele episodes worden samenvoegt en uitgebracht in één pakket. Voor assets kun je een bezoekje brengen aan newsroom.2k.com of borderlands.com.

Daarnaast is de 2K <3 Switch Winter Sale van start gegaan met coole digitale aanbiedingen voor drie van 2K’s beste games. Voor beperkte tijd kun je genieten van 50% korting op digitale edities van Borderlands Legendary Collection en BioShock: The Collection, maar ook van 60% korting op digitale edities van XCOM2. De 2K <3 Switch Winter Sale loopt van 18 tot en met 28 februari 2021.*

En voor het geval je het hebt gemist, Tales from the Borderlands is al teruggekeerd in verscheidene digitale schappen! De re-release versie, die alle vijf originele episodes samenvoegt in één pakket, is vanaf nu beschikbaar op Xbox One, PlayStation 4 en pc via Steam en de Epic Games Store. Via backwards compatibility kun je de game ook spelen op jouw Xbox Series X|S of PlayStation 5. Bekijk de launch trailer van Tales from the Borderlands hier.

Oorspronkelijk uitgebracht tussen november 2014 en oktober 2015 als een serie van vijf afleveringen, biedt Tales from the Borderlands een op keuzes gebaseerde, verhalende avonturengame die plaatsvindt tussen de gebeurtenissen van Borderlands 2 en Borderlands 3. Ervaar dit geliefde verhaal vanuit het perspectief van twee protagonisten die een onwaarschijnlijke samenwerking aangaan wanneer zij proberen een berg geld te bemachtigen waarvan ze beiden geloven dat die hun toebehoort.

Fiona is een full-time con-artist die een plan heeft ontworpen om een fortuin te verdienen door een neppe Vault Key te verkopen. Rhys – die je waarschijnlijk al kent uit Borderlands 3 als de CEO van Atlas Corporation – is een ambitieuze werknemer bij Hyperion die de recentelijk gestorven Handsome Jack verafgoodt en op zoek is naar een Vault Key. De deal die ze sluiten gaat mis op punten zoals alleen kan gebeuren in de Borderlands waarbij allerlei chaos wordt veroorzaakt. Hoe de rest van het verhaal verloopt is aan jou en is afhankelijk van de keuzes die je maakt tijdens de explosieve scènes en conversaties met bekende personages zoals Moxxi, Zer0, Marcus en Claptrap.

Tales from the Borderlands is een belangrijk hoofdstuk binnen de Borderlands-franchise dus als je deze chaotische en emotionele reis nog niet hebt gemaakt, dan is nu je uitgelezen kans. Deze re-release bevat alle vijf originele episodes in één pakket:

 • Episode 1 – Zer0 Sum
 • Episode 2 – Atlas Mugged
 • Episode 3 – Catch a Ride
 • Episode 4 – Escape Plan Bravo
 • Episode 5 – The Vault of the Traveler

Hoewel het niet mogelijk is episodes apart aan te schaffen, hoef je ook niet te wachten tot iedere volgende episode uitkomt. Wanneer je een bestaande safe file hebt kun je op hetzelfde platform verdergaan waar je was gebleven. Overzettingen van cross-generation saves binnen dezelfde console familie wordt ondersteunt voor de nieuwe Xbox Series X|S- en PlayStation 5-consoles.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x