Stelling: Games zijn te duur

thumbnail

Games zijn gemiddeld zo’n 50 a 60 euro. PC en handheld games zijn misschien nog iets goedkoper dan console games, maar we kunnen toch niet zeggen dat games goedkoop zijn. Zeker niet wanneer je ziet dat er games zijn die in singleplayer mode maar een paar uur mee gaan en niet over een online optie beschikken. Daarom de stelling: zijn games te duur? En bovendien de vraag of de hoge prijs recht geeft een game illegaal te downloaden.

Jakfire kwam met de volgende reactie: Ik vind dat je geld over moet hebben voor een game. Misschien verdien, of krijg je niet veel geld maar dat betekent nog niet dat je games kunt gaan branden, wat bovendien strafbaar is. Als ik echt uitkijk op een game leg ik altijd wel wat geld apart of begin ik al van te voren te sparen voor een game.

En later schreef hij nog: Haast elke gamer weet tegenwoordig wel wat ze van een game kunnen verwachten door meerdere site’s waarin er filmpjes, reviews, en previews worden geplaatst waaruit je zelf kunt bepalen of het wat voor je is en dan uiteindelijk de game toch nog aanschaffen.

Hij heeft natuurlijk een punt wanneer hij zegt dat branden eigenlijk gewoon niet kan, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat games wel erg duur zijn. Bovendien moet je er eigenlijk ook rekening mee houden dat er heel wat super goede games met een zeer kleine levensduur zijn.The Grimreaper kwam daarop met de volgende reactie: Ja, games zijn te duur, soms betaal je €45 tot €50 euro voor een game, en dan kun je die in 1 week al uitspelen. Ik vindt dat producers de game moeten prijzen naar de houdbaarheid ervan. Bij WoW kun je tot in den treuren doorgaan, dus wil ik er best 50 euro voor betalen.

Dat is een punt waar ik me wel bij kan aansluiten. Maar om een prijskaartje aan een game te binden kijkend naar de levensduur lijkt me onbegonnen werk. Z@3 Redrum benadrukte dat de ontwikkelingskosten voor een game wel erg hoog liggen. Sommige games zijn zelfs enkele jaren in ontwikkeling. Iets waar we natuurlijk wel rekening mee moeten houden.

Yellow13NL begon over de prijsverschillen in Europa en Amerika. Iets waar hij in de volgende reactie zeker een punt mee maakt: Games zijn te duur. 50 a 60 euro of nog meer is een schandalige prijs voor iemand die gewoon eens een avondje of een middag wat entertainment wil. Ik zie veel mee in de prijzen die Amerika hanteert, daar betalen ze max. 50 dollar voor een game en dan heb je ook nog een collector’s edition. Ik ben hiermee overtuigd dat games hier best wat goedkoper mogen zijn.

Als laatste nog de reactie van Sule: Als er minder gedownload word en meer gekocht word, gaan we prijzen omlaag, en gaan er meer mensen de game kopen. De vraag is alleen, bij wie ligt de eerste zet? Moeten gamers beginnen met games kopen zodat de prijzen daarna zakken, of moeten de publishers het spel goedkoper maken zodat meer games het spel kopen?

Uiteindelijk is het moeilijk hier een conclusie aan vast te binden. We kunnen wel zeggen dat het downloaden in ieder geval geen mogelijkheid zou moeten zijn, maar genoeg mensen vinden games gewoon veel te duur. Natuurlijk moeten we rekening houden met de hoge ontwikkelingskosten, maar er zijn gewoon te veel games die je te snel uit speelt en daardoor eigenlijk geen waar voor je geld zijn. Bovendien zit er nog een flink verschil in de prijs tussen Amerika en Europa en zouden wat dat betreft de prijs van de games al best wat omlaag mogen.

De poll laat in ieder geval zien dat de bezoekers van Evilgamerz games te duur vinden. 75% was het namelijk eens met de stelling.

Je mening op deze stelling kan je geven in de volgende topic:
https://www.evilgamerz.com/Forum/viewtopic.php?t=9841&start=0

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box