Sony zou werken aan CMOS-oplossing voor de PS4 en PS5

thumbnail

Eerder deze maand kregen we diverse meldingen over problemen met de PlayStation 4 en PlayStation 5 wanneer de CMOS-batterij kapot gaat in de console. Hierdoor is het niet mogelijk om fysieke en digitale games op de console te spelen. Het offline spelen van games wordt hierdoor geblokkeerd. Sony zou dit softwarematig wel kunnen oplossen en dat lijkt het concern ook te gaan doen door alle commotie die is ontstaan. Via de DoesItPlay1 lezen we dat men gehoord zou hebben dat Sony bezig is met het probleem. Het zou interne informatie zijn die men heeft vernomen. Veel spelers zouden zich zorgen maken, net nu de PS3 en Vita Stores down zouden gaan. Sony kwam echter terug op dit laatste. Sony heeft officieel nog niet bevestigd dat men het issue softwarematig op zal lossen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  4 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  loeder001
  Lid
  2145
  3 jaren geleden

  Afwachten dan maar.

  Yellow13NL
  Lid
  741
  3 jaren geleden

  Ik heb liever ook dat ze oplossen dat ik gewoon mijn dure controller voor de Playstation 4 kan gebruiken voor de Playstation 5. Het kan alleen met PS4 games. En wat betreft plus. Ik heb nooit plus gehad en kan sinds de komst van mijn PS5 dus alles overnieuw doen omdat de cloud service van Sony niet gratis is i.t.t. Microsoft helaas. Was dat bij Microsoft zo gewend, dat ik erbij Sony nooit bij stil gestaan heb. Niet dat het de grootste ramp is, maar met Ghost of Tshushima was ik toch al een behoorlijk eind en dat is wel… Lees verder »

  TommyNL
  Lid
  383
  3 jaren geleden

  Wat is dat toch voor gezeik? Die hele Cmos batterijen zijn helemaal geen probleem. En zodra dat het wel wordt zijn we jaaaaren verder. De Xbox consoles hebben ook cmos batterijen, waarom horen we daar niks over?. En daarbij zijn ze relatief makkelijk te vervangen na heel wat jaartjes gebruik. Iemand heeft dit een keer op internet gezet hey! Er zit een batterij in mijn Playstation? En de pers brengt dit meteen als een mega probleem de wereld in terwijl dit totaal niet nodig is. 99% van alle Playstation bezitters hadden waarschijnlijk geen idee dat er een cmos in zat.


  Naar boven
  4
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx