CMOS-batterij issue doet zich ook voor bij PlayStation 5

thumbnail

Eerder lazen we dat wanneer de CMOS-batterij kapot gaat in de PlayStation 4, dat je dan geen digitale games meer kunt spelen op de console. Hetzelfde is het geval met de PlayStation 5, zo lezen we via de PSU. Het offline spelen van games is niet mogelijk wanneer de CMOS-batterij niet functioneert. De CMOS slaat onder andere de datum en tijd van de console op in het geheugen, welke bewaard wordt door de batterij die ook functioneert wanneer de console niet aanstaat. Naast digitale games kunnen ook fysieke games niet meer gespeeld worden. Omdat er geen verbinding gemaakt kan worden met het PlayStation netwerk, kan een valide licentie niet meer gevonden worden. Of Sony dit met een update zal oplossen is niet bekend. Uiteraard is de kans niet groot dat de CMOS-batterij zomaar kapot gaat. Het zijn dan ook vooral pechgevallen waarbij dit gebeurt.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  loeder001
  Lid
  666
  19 dagen geleden

  Vervelend voor de playstation gebruikers.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box