Sony stopt productie PlayStation 5 en werkt aan PS5 Slim

thumbnail

Sony heeft vandaag bekend gemaakt dat de productie van de PS5 per direct is stopgezet. Het concern laat weten genoeg units geproduceerd te hebben in 2020 en dat de gewenste winst en omzet is bereikt. De bestaande voorraad aan units zal nog uitgeleverd worden in de komende maanden. Dat zijn naar verwachting 2 miljoen units die bij de Kijkshop Nederland en Dixons webshop verkrijgbaar zullen zijn. Eerder deze week lazen we al dat Japanse medewerkers met 7 maanden aan winstuitkering naar huis gingen. Sony zegt nu dat de volgende cashcow de PS5 Slim moet worden. Deze moet in 2023 gaan verschijnen. In een reactie laat Sony weten:

Genoeg is genoeg. Als al het geld naar onze medewerkers gaat en we moeten witwassen met bonussen, dan weet je dat het niet goed gaat. Onze kas is goed gespekt en dus gaan we vooruit kijken naar een volgend project. De PS5 Slim moet zorgen voor een hogere install base maar voorlopig zetten we even een stop op de productie. De winst moet binnen de perken gehouden worden.

 

De PS5 Slim zal naar verwachting een Intel i10, 64 gig RAM en twee Geforce GTX 3080 kaarten in SLI aan boord hebben. Een prijs is nog niet bekend. Door het chiptekort bij AMD stapt Sony bij de productie over naar Intel en Nvidia. Sony zelf heeft het bericht nog niet officieel bevestigd.

 • 5 2 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  11 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  20 dagen geleden

  Loool bijna

  Laatst aangepast: 20 dagen geleden door Anoniem
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  20 dagen geleden

  1 april

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  20 dagen geleden

  Flauwe 1 april grap

  Kont
  Lid
  751
  20 dagen geleden

  PREORDERED

  Reiverdemon
  Lid
  358
  20 dagen geleden

  Je verdomme, heb ik net mijn PS5 komt de Slim er weer aan!!!
  Gauw verkopen maar, voordat de prijs inkakt, en iedereen de slim wil hebben

  Jeroen.
  Gast
  Jeroen.
  20 dagen geleden

  Ik had het all meteen door dat het om een 1 april grap ging. Hier mee hebben ze zich verraden. Intel i10, 64 gig RAM en twee Geforce GTX 3080 wat totaal onrealistisch systeem specificaties zijn. Die Geforce GTX 3080 kosten onderhand 1300 euro perstuk. dan zou die PS5 slim als die er twee krijgt wel heel erg duur worden.

  Jeroen.
  Gast
  Jeroen.
  20 dagen geleden
  Reageer op  Z@3 Redrum

  Nee natuurlijk geloof ik dat niet. Toen ik de kop las dacht ik meteen daar hebben we de eerste 1 april grap die met de playstation te maken heeft. Maar met systeem specificaties zijn ze wel extra mee door de mand gevallen want die zijn gewoon op dit moment niet mogelijk met de huidige prijzen wat sony voor een console vraagt. Ten zei ze 2000 euro voor dat ding vragen.
  

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  20 dagen geleden

  haha trapte re bijna in

  Griever
  Lid
  412
  19 dagen geleden

  Gaat nog even duren maar ben wel erg benieuwd naar hoe klein deze gaat worden.Het is ook zo een groot ding geworden de ps5.


  Naar boven
  11
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box