Postal 4: No Regerts

thumbnail

Ongeveer 19 jaar geleden kwam Postal 2 uit, voor die tijd een vrij heftige game omdat je zonder pardon alles en iedereen kapot kon schieten en daarna over de lijken kon heen urineren. Als een tiener net op de middelbare school was dat “cool” en vond ik het daadwerkelijk ook grappig om te spelen. Tegen de tijd toen deel 3 uitkwam had ik er geen interesse meer in (met nog vele met mij) en op de één of andere manier heeft ontwikkelaar Running With Scissors bedacht om toch weer met een vierde deel aan te komen. Het zegt genoeg dat ze zelf deze game omschrijven als “opvolger van Postal 2, dat bekend staat als de slechtste game ooit.” Een ontwikkelaar dat zo’n game kan maken neemt zichzelf sowieso niet al te serieus en dat is ook prima, maar wat ze hier met Postal 4 neerzetten is beschamend, kinderachtig en verre van leuk.

Tenenkrommend

Postal draait om de Postal Dude, die tijdens een bezoek aan een tankstation bestolen wordt en zijn auto, camper en al zijn andere bezitting kwijt is. Gelukkig voor de Postal Dude is het fictieve stadje Edinsin vlakbij en kan hij daar op zoek gaan naar werk om geld te verdienen en hopelijk ook meer informatie krijgen over zijn gestolen bezittingen. En dat is het. Je komt in Edensin aan en krijgt elke dag een aantal klusjes te doen zoals bewakers van een gevangenis helpen met een paar klusjes of lampjes vervangen in een riool. Tussendoor vind je nog wat “Go Postal” uitdagingen waarbij je een X aantal mensen moet omleggen op een bepaalde manier binnen de tijd. Met deze klusjes en uitdagingen kan je geld verdienen om tussendoor nieuwe wapens, munitie of ander gereedschap te kopen. Geen enkele klus is leuk om te doen en verveeld al op het moment dat je ermee begint. Het is overduidelijk dat Postal 4 draait om je als een bezetene te gedragen en zoveel mogelijk mensen ombrengt. Nu zou dat niet per se een probleem zijn als er grappige manieren zijn om mensen om te leggen en de combat leuk zou zijn. Het zal je niet verbazen als ik zeg dat dit totaal niet het geval is. Tegenstanders blijven dom staan of rennen in één rechte lijn naar je toe en wapens zoals pistolen en shotguns zijn slaapverwekkend saai om te gebruiken. De manier waarop je met wapens richt en schiet doet aanvoelen als een game van de jaren 90 waardoor het eerder frustrerend is om vuurwapens te gebruiken dan wat anders. Natuurlijk kan je mensen uitmoorden met allerlei andere wapens maar geen van deze maakt de combat vermakelijk.

Postal 4 is een open wereld spel maar doet eigenlijk alles verkeerd wat je verkeerd kan doen. De overzichtskaart is verschrikkelijk en het overzicht van je opdrachten is erg onduidelijk. Het is al bijna een spel op zich om hier doorheen te kunnen navigeren voordat je duidelijk hebt waar je bent en waar je heen moet. Het lijkt er bijna op dat Running With Scissors deze expres zó slecht heeft gemaakt om het open wereld genre voor gek te zetten, probleem is alleen dat het gewoon echt niet grappig is. Het navigeren door de wereld gaat tergend langzaam en er is niks interessants om te doen. Komt er ook nog bij dat je op willekeurige momenten, tijdens het verplaatsen door de stad, gigantische framedrops krijgt omdat het spel de rest van de stad moet inladen. Want behalve de verschrikkelijke gameplay is de game technisch gezien ook nog een ramp. Postal 4 ziet eruit als een 30 jaar oud spel maar loopt verschrikkelijk slecht, moet moeite behaal je 60 frames per seconde en om de haverklap stottert het spel of crasht het zoals je weer naar je bureaublad aan het staren bent. Ze zijn bij Postal 4 voor een soort cartoon / cell shaded graphics gegaan maar het ziet er niet uit. Animaties en explosies lijken nergens op en ook de stad Edensin is een paradijs van lelijke textures en copy-paste gebouwen. De klusjes die er te doen zijn lopen ook nog regelmatig vast of bevatten een game breaking bug waardoor je dus weer opnieuw moet beginnen. Zo was ik bezig om in een gevangenis een drietal celblokken vrij te maken van rellende gevangenen maar om de deuren open te krijgen moest je op zoek gaan naar de codes van de deuren. Nadat ik er twee van de drie gevonden had kwam ik bij de laatste computer aan maar daar stond alleen de code “???”. Nadat ik eerst een half uur gezocht had naar de juiste code bleek dit dus wederom een bug te zijn en moest ik het spel opnieuw starten omdat ik de gevangenis niet meer uit kon zonder die code.

Koop dit niet!

Ik ben me er bewust van dat bovenstaande recensie alleen maar een opsomming is van frustratie en walging waardoor het weinig spannend is om te lezen. Maar Postal 4 is zo tenenkrommend slecht dat het op geen enkele manier leuk is om te spelen en veel meer dan dit is het ook gewoon niet. De graphics zijn slecht, de humor is slecht, de klusjes zijn saai en het spel is technisch gezien ook belabberd. Zo’n 20 jaar geleden kon Postal er misschien nog net mee door aangezien het spel voor toen “vernieuwend” en grof was en je daar als jonge tiener wel om kon lachen. Maar tegenwoordig kan dit gewoon echt niet meer. Running With Scissors lijkt in gedachte te hebben gehad om een parodie te maken op open wereld spellen en daarmee voor de lol de aller slechtste ooit af te leveren, ware het niet dat ze er wel gewoon €34 voor durven te vragen op Steam. Mijn enige advies is om hier geen tijd in te steken en al helemaal geen geld want Postal 4 is op geen enkele manier de moeite waard.


 • Auteur: Daan Nijboer | Genre: FPS / Open wereld | Release: 18-04-2022 | Uitgever: Running With Scissors | Ontwikkelaar: Running With Scissors
  Graphics: 2.0 | Geluid: 2.0 | Gameplay: 1.0 | Besturing: 1.0 | Replay: 1.0
  2.0
  +
  +
  +
  - Technisch heel slecht
  - Slechte humor
  - Er is niks leuks aan Postal 4

  4.5 2 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Z@3 Redrum
  Lid
  1903
  2 maanden geleden

  Lol was te verwachten. RwS kan ook niks anders dan Postal en dat kunnen ze niet eens fatsoenlijk ontwikkelen. Zonde van het geld.

  Griever
  Lid
  1574
  2 maanden geleden

  Dacht dat misschien de humor er iets voor zou doen.Is dan zelf de budgetbak niet waard.


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box