PlayStation 5 zou AMD RDNA 3 naast RDNA 2 features hebben

thumbnail

Industrie insider Tidux, die het vaak aan het goede eind heeft, laat via Twitter weten dat de PlayStation 5 niet alleen ondersteuning heeft voor alle AMD RDNA 2 features, maar dat ook RDNA 3 features worden ondersteund. RDNA is ook wel Radion DNA, een codenaam voor de GPU (grafische processor) micro-architectuur en de daarbij behorende instructieset. RDNA features worden veel genoemd nu de next-gen consoles aangekondigd zijn.

Eén van de belangrijkste features van RDNA is VRS, waarbij VRS staat voor Variable Rate Shading. Het is een feature die het renderen van shading versnelt qua performance. Als je bijvoorbeeld een 4K resolutie hebt, dan zijn er bepaalde visuals die niet in 4K weergegeven hoeven te worden, zoals motion blur track details. VRS zorgt ervoor dat de performance verbetert door deze onnodige 4K-details in een lagere resolutie te verwerken. Daardoor houdt de GPU capaciteit over om andere dingen te verwerken.

Sony heeft zelf niet te kennen gegeven dat men ook RDNA 3 ondersteunt naast RDNA 2 features.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Koopmans, Harry
  Gast
  Koopmans, Harry
  1 jaar geleden

  Tidux is helaas geen insider maar een verknipte Sony fanboy. Dat is al meermaals op grote fora blootgesteld. RDNA3 is nog lange niet taped out bij AMD, dus dit is dikke BS!


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box