“PlayStation 5 kan geen 8K-output leveren, Xbox Series X wel”

thumbnail

Digital Foundry-expert John Linneman heeft gezegd dat de PlayStation 5 niet in staat is om 8K-resolutie naar de TV te sturen die dit ondersteunt. De Xbox Series X zou dit wel kunnen, zo lezen we via de PSL. Eerder hoorden we al van het verwijderen van de 8K-sticker op de doos van de PlayStation 5. Het is de aanleiding om verder onderzoek te doen naar de mogelijkheden van de console.

Linneman laat weten dat de PS5’s HDMI-mogelijkheden niet goed genoeg zijn om 8K te ondersteunen in combinatie met een FPS (framerate) van 60 frames per seconde zonder compromissen te doen. De consoles’ HDR (High Dynamic Range) is daarnaast gelimiteerd tot 8 bit, waardoor dat niet genoeg is om zuivere 8K weer te geven. Een minimum van 10 bit is hiervoor nodig. De Xbox Series X heeft dit wel. Linneman zegt er wel bij dat 8K op dit moment nog lang niet de standaard is en dat de populariteit van 8K ook nog te wensen over houdt. Mensen lopen dan ook niet zo warm voor deze resolutie, daar waar deze vooral op extreem grote TV’s een meerwaarde biedt, of wanneer je dichtbij de TV zit.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 maand geleden

  als de xbox serie X 8K aan kan. Dan moet mij iemand eens een game op noemen die 8K aan stabiele 60FPS is. Ze zijn nu nog niet eens instaat om games te maken die in native 4K draaien met 60FPS. Sterker nog er zijn zelfs games die dynamic 4K zijn die max 40 FPS halen. En dan moet je tv dit wel ondersteunen.

  Laatst aangepast: 1 maand geleden door Anoniem

  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx