Sony haalt opvallend kenmerk weg van PlayStation 5

thumbnail

Sony heeft een opvallend logo weg gehaald van zijn kartonnen doos waar de PlayStation 5 in plaatsneemt wanneer je deze aanschaft. Het gaat om het 8K-logo. Daar waar maanden geleden nog het logo te zien was op een box, daar is deze nu verdwenen. In een topic via PS Lifestyle lezen we dat het merk is verdwenen van de dozen. In het begin van de launch van de PlayStation 5 zei Sony nog dat de console 8K-display ondersteunt en dat er ook 8K content beschikbaar zou komen. Dit is ook zo maar wordt in de praktijk amper gebruikt en toegepast. Sony heeft daarom besloten om het prominenten logo weg te halen.

8K-resolutie verwijst naar een beeldresolutie van 7680 x 4320 pixels, wat resulteert in een totaal van meer dan 33 miljoen pixels. Dit is vier keer zoveel als 4K-resolutie (3840 x 2160) en zestien keer zoveel als Full HD (1920 x 1080). De extreme scherpte en detaillering van 8K-resolutie maken het ideaal voor grootschalige schermen en veeleisende toepassingen, zoals digitale bioscopen, videoproductie, en hoogwaardige televisie-uitzendingen. Het biedt een meeslepende kijkervaring met verbazingwekkende helderheid, vooral merkbaar op grote schermen waar de individuele pixels nauwelijks zichtbaar zijn.

Hoewel 8K-technologie indrukwekkend is, zijn er uitdagingen met betrekking tot de adoptie en het gebruik ervan. Het produceren en bewerken van 8K-inhoud vereist krachtige hardware en veel opslagruimte vanwege de enorme bestandsgroottes. Daarnaast moeten kijkers beschikken over compatibele schermen en apparaten om te profiteren van de volledige resolutie. Internetverbindingen moeten ook snel genoeg zijn om 8K-streaming te ondersteunen zonder buffering. Ondanks deze obstakels blijft de industrie vooruitgang boeken, en naarmate de technologie verbetert en betaalbaarder wordt, zal 8K-resolutie waarschijnlijk steeds meer mainstream worden.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx