Paradox Interactive onthult Cities: Skylines II

thumbnail

Paradox Interactive en Colossal Order onthullen vandaag Cities: Skylines II, een revolutionair vervolg op hun populaire city-simulatie-game. Cities: Skylines II is de meest realistische city-simulatie ooit ontwikkeld en laat spelers elke soort stad bouwen die ze maar kunnen bedenken, waarbij ze de groei ervan kunnen volgen van een simpel dorpje tot een bruisende metropool. Cities: Skylines II biedt zowel nieuwkomers als ervaren stadsbouwers een diepe en meeslepende simulatie met vele factoren, van individuele huishoudens tot de economie en de transportsystemen van de stad. Cities: Skylines II verschijnt later dit jaar voor pc, Xbox Series X|S en PlayStation®5.

Cities: Skylines II geeft een moderne draai aan het stadsbouwgenre en laat spelers steden bouwen en beheren die als nooit eerder tot leven komen, met complete transport- en economiesystemen, een schat aan constructie- en aanpassingsopties en geavanceerde modding-mogelijkheden. Cities: Skylines II werd onthuld tijdens de Paradox Announcement Show 2023 en biedt een nieuwe evolutie van het stadsbouwgenre. Spelers kunnen de stad van hun dromen bouwen in de veelzijdigste stadsbouw-sandbox ooit gemaakt.

Cities: Skylines werd ontwikkeld door de hooggeprezen ontwikkelaar Colossal Order en in 2015 uitgebracht voor pc. Tijdens de afgelopen acht jaar werden 12 miljoen exemplaren van de game verkocht op vele platformen en werd de game uitgebreid met tientallen DLC-pakketten. De nauwkeurigheid en diepgang van de simulatie vielen ook in de smaak bij professionele stadsplanners, die Cities: Skylines gebruikten om problemen in de werkelijkheid op te lossen.

“Toen Cities: Skylines acht jaar geleden verscheen, legde het de lat hoger voor stadsbouwgames, en we zijn enorm trots op wat de game heeft bereikt. Met Cities hebben we een levendige community opgebouwd en gingen vele spelers voor het eerst steden bouwen,” aldus Mariina Hallikainen, CEO van Colossal Order. “De vele jaren aan ervaring die we opdeden met het origineel, hebben we gebruikt om een volgende stap vooruit te zetten in het stadsbouwgenre, voor zowel onze community als nieuwe spelers.”

“Het Cities-merk is al meer dan een decennium een belangrijk deel van Paradox’ game-catalogus. Cities: Skylines is een doorslaand succes met miljoenen verkochte exemplaren en alleen vorig jaar al ruim 5,5 miljoen nieuwe spelers. Daarmee heeft het een stevige basis gelegd voor Cities: Skylines II”, aldus Fredrik Wester, CEO van Paradox Interactive. “Met een ongekende schat aan aanpassings- en beheermogelijkheden, zal Cities: Skylines II de grenzen van het stadsbouwgenre blijven verleggen.”

Ga voor meer informatie naar de Cities: Skylines II-website en blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de officiële forums, Twitter, Instagram en Discord. Fans kunnen de komende maanden uitkijken naar meer onthullingen en gameplay, en op 10 maart de achtste verjaardag van Cities: Skylines vieren.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx