Mighty Mage

thumbnail

Niet nieuw, wel goedkoop

Het Paasweekend geeft de gelegenheid om weer wat spellen uit de kast te trekken maar als er wat indie-games voorbij komen ter review, dan zijn we nooit te beroerd om deze titels te spelen, zelfs niet games die voor nog geen 5 Euro te krijgen zijn en al in 2023 uit kwamen. Wij kregen de mogelijkheid om Mighty Mage te spelen op de PlayStation 5, een game vol magie en monsters. Het spel is al enige tijd uit voor de PC en console, maar nu er wat gratis keys uitgegeven zijn met Pasen konden wij het spel voor het eerst beleven.

In het spel ben je een magiër die het opneemt tegen allerlei boze monsters. Je bevindt je in een kasteel, of wat het ook mogen zijn en daar komen 15 waves aan vijanden op je af. Je kunt als main character top-down aan de gang en een ‘element’ kiezen, waaronder water, elektriciteit, vuur en aarde. Na elke wave die je kunt afknallen kun je upgrades kiezen, waaronder meer health, meer damage of meer kans op critical-hits. Daarnaast zijn er ook 20 spells waar je uit kunt kiezen en welke zo nu en dan flinke damage doen bij opponenten. Je kunt enkel bewegen en je tegenstanders af knallen, maar je kunt ook dodgen. Verder kun je niks, behalve het kiezen van upgrades tussen elke wave in. Het behalen van de vijftiende wave is betrekkelijk makkelijk en na 3x proberen lukte het mij al vrij snel om de laatste ronde te bereiken en te winnen. Wil je de game aan het werk zien in onze gameplay-stream? Kijk dan snel hier voor de video.

Elements die weinig toevoegen

Het spel is is roguelike en kent dus geen progressie of levels die je kunt spelen. Alles speelt zich af in hetzelfde gebied en je kunt dus niet nieuwe elementen in de game unlocken. De elements die je kunt kiezen, waaronder vuur en water hebben betrekkelijk geen verschillen. Alleen de vuurballen zien er wat anders uit dan de waterspetters die je af schiet en de spells die je kunt vergaren zijn net wat anders. Echter voelt de gameplay constant hetzelfde en heb je het spel na eenmaal uitspelen eigenlijk wel redelijk gezien. De game is lekker toegankelijk en speelt op zich wel lekker weg, maar meer dan dat zal het ook niet zijn en met ‘n uurtje vermaak heb je de platinum trophy alweer bijna binnen. Daar moet je echter het spel vier keer voor uitspelen met een playthrough in combinatie met alle verschillende elements die je kunt hebben.

Grafisch ziet het spel er matig uit met allerlei ouderwets ogende teksten die je skills tonen. Daarnaast heb je radar-achtige lijnen in je beeld die de radius van je wapens weer lijken te geven. Het ziet er echter lelijk uit en voegt vrij weinig toe, aangezien het schieten toch volledig automatisch verzorgt wordt en weinig skill vereist. Daarnaast heb je nog diverse portals waarmee je naar de andere kant van het level kunt teleporteren, maar dat was het dan ook wel zo’n beetje. Qua audio is het spel vrij eenzijdig met constant dezelfde soundtrack die voorbij rolt, maar nooit zeer irritant wordt.

Mighty Mage is voor weinig verkrijgbaar, maar biedt ook bijzonder weinig voor dat geld. De vijftien waves die je moet zien te doorstaan vallen al met al wel mee en de gameplay is vergelijkbaar met die van Hero Survival. Echter biedt laatstgenoemde veel meer uitdaging en meer replay-waarde wat mij betreft. Mighty Mage is dan ook een hersenloze game die best ‘n uurtje leuk kan zijn, maar verder niet heel veel interessants weet te bieden.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Top-down shooter | Release: 2023 | Uitgever: Afil Games | Ontwikkelaar: Afil Games
  Graphics: 4.0 | Geluid: 5.0 | Gameplay: 6.5 | Besturing: 7.0 | Replay: 5.5
  5.5
  + Toegankelijke shooter
  + Upgrades zijn interessant
  +
  - Wave 15 is snel behaald
  - Grafisch vrij lelijk
  - Na 'n uur heb je het wel gezien

  4.5 2 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2746
  11 dagen geleden

  Ziet er niet zo aantrekkelijk uit.Zo eentje zo ik echt alleen spelen als het me werd aangeraden.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx