Marvel’s Spider-Man: Miles Morales PC

thumbnail

Zo’n drie maanden na de PC versie van het Playstation spel Spider-man Remastered komt alweer een nieuwe PC port uit. Nu is het de beurt aan kleine broer Miles Morales. Het gaat hier niet om een compleet nieuw deel maar een spin-off van het originele spel. Hoofdpersonage Miles Morales wordt net zoals Peter Parker gebeten door een gemuteerde spin en krijgt ongeveer dezelfde krachten als Peter. Qua spel is dit precies hetzelfde als de Playstation versie maar wel met meer technische mogelijkheden. We zullen dus niet uitgebreid ingaan op het verhaal van deze port maar vooral kijken naar het technische aspect. De port van Spider-man was al een groot succes en we verwachten ook dezelfde kwaliteit voor Miles.

De andere Spider-Man

Het verhaal begint met een introductie met Miles en Peter waarbij ze een belangrijke maffiabaas uitschakelen. Kort na dit moment moet Peter de stad uit en laat hij Miles helemaal alleen, als enige superheld in New York. Door het uitschakelen van die maffiabaas verschuift er vanalles in de onderwereld en komen er een aantal nieuwe vijanden naar boven drijven. Bovendien komt er een technologisch bedrijf aanzetten waardoor er veel gaat veranderen in de stad waar zeker niet iedereen het mee eens is, ook in zijn eigen wijk. En of Miles nog niet druk genoeg is moet hij tegelijkertijd ook nog zijn persoonlijke leven onderhouden. Insomniac Games is hier doorgegaan waar ze bij Peter Parker zijn begonnen. Deze superheld is niet alleen bezig met heroïsche zaken maar is buiten dat ook nog een gewone tiener die ook een normaal leven wil leiden. Dit zorgt voor veel hilarische momenten waarbij het superhelden leven regelmatig zijn normale leven verstoord.

De gameplay in Miles Morales is in principe gelijk aan zijn grote broer Spider-man. Je slingert door de straten, voltooid missies en maakt gebruik van het heerlijke vechtsysteem. Je bent als een enorme atleet tussen de vijanden aan het springen, schoppen, slaan en “webben”. Vooral wanneer je na een tijdje het systeem echt goed onder de knie krijgt kan je heerlijke combinaties aan elkaar rijgen. Omdat Miles toch een wat andere superheld is dan Peter krijgt hij gelukkig ook wat andere tools om zijn vijanden een kopje kleiner te maken. Miles krijgt namelijk een soort van elektrische kracht waarmee hij extreem veel schade kan doen, of heel handig deuren van stroom van voorzien. Een kleine verandering maar zeker een spectaculaire. Zodra je tegenstanders raakt of juist ontwijkt bouwt de meter zich op en kan je de kracht activeren zodra deze vol is. Net zoals in Spider-man kan je jouw aanvallen steeds beter maken en nieuwe aanvallen vrijspelen. Eén van jouw vrienden, Ganke, is ook één van de weinige die weet van jouw krachten. Toevallig genoeg is deze ook zeer handig met computer en kan jou helpen met het upgraden van jouw aanvallen. Je hebt uiteraard in de loop van het spel de keuze uit verschillende soorten pakken en deze hebben ook verschillende bonussen. Deze pakken kan je dan ook nog volstoppen met modificaties om jouw Miles nog verder uit te breiden. Door middel van het doen van missies en uitdagingen verdien je Token en Parts waar je dan zelf kan kiezen aan welke upgrade je deze uitgeeft. De extra uitdagingen bestaan voornamelijk uit het uitschakelen van zware criminelen en bankovervallers. Leuk om tussendoor te doen maar al vrij snel repeterend.

Veel opties

Zoals we al beschreven is Miles Morales exact hetzelfde spel maar dan met meer technische mogelijkheden. Net zoals de port van Spider-man draait Miles ook als een zonnetje. Als je een stevige pc hebt waarbij je met raytracing kan aanzetten en alles op ultra dan zijn er weinig spellen indrukwekkender dan dit. De gebouwen en schaduwen zijn scherper dan de PS5 versie, de sneeuw lijkt bijna echt en de speciale aanvallen van Miles zien er nog mooier uit dan ze al waren. Maar waar het echt indrukwekkend wordt zijn de gezichtsanimaties. De emoties spatten van de gezichten af en trekken je meteen het verhaal in. Maar ook als jouw pc niet zo krachtig is blijft de grafische kwaliteit van hoog niveau. Er zijn zo ontzettend veel opties om mee te spelen zodat je zelf kan sleutelen tot je de perfecte balans tussen kwaliteit en framerate hebt gevonden. Ondanks de vele opties is de framerate soms wel wat wisselend. Wanneer je bovenop gebouwen aan het slingeren en springen bent dan blijft de framerate meer dan prima, maar zodra je echt door de straten en vlak over de auto’s gaat slingeren zakt deze aanzienlijk. Het is niet enorm storend maar wat stabieler zou zeker gewenst zijn. Gelukkig geeft de port ook de optie om gebruik te maken van technieken zoals DLSS, FSR2.1, XeSS en IGTI. Alle vier zijn boost technieken om de grafische kwaliteit zo goed als hetzelfde te houden maar een flinke boost aan de framerate te geven. Het kan zelfs zo’n 20fps schelen als je de juiste techniek voor jouw systeem hebt gekozen. Vooral voor de mensen die zoveel mogelijk gebruik willen maken van de grafische mogelijkheden van Miles Morales is dit een godsgeschenk. Ondanks dat de PC gamers nu kunnen genieten van dit spel zijn ze gelukkig niet vergeten waar Miles vandaan komt. Zonder problemen kan je de Playstation 5 controller aansluiten en maak je meteen gebruik van de mogelijkheden van de DualSense. De haptic feedback en subtiele vibraties werken uitstekend en voegen zeker wat toe.

Zoals we eigenlijk al wel een beetje verwacht hadden is Miles Morales net zo’n uitstekende port geworden als zijn grote broer Spider-man. Hoewel het spel niet heel veel nieuws doet is hij wel aan te raden voor de fans van Spider-man. Miles is een meer dan leuk hoofdpersonage en is hopelijk veel vaker te zien in toekomstige spellen. De enorme bak aan grafische opties geeft de pc gamers bijna oneindig veel opties om alles in te stellen voor de perfecte balans tussen grafische kwaliteit en framerate. Met de boost technieken zoals FSR en DLSS lukt het zelfs om met wat mindere pc’s veel eye candy op het scherm te laten verschijnen, wat ook nog eens soepel loopt. Twijfel geen moment en slinger naar de (digitale) winkel om Miles Morales in huis te halen.


 • Auteur: Daan Nijboer | Genre: Actie | Release: 18-11-2022 | Uitgever: Playstation | Ontwikkelaar: Insomniac Games
  Graphics: 9.2 | Geluid: 8.0 | Gameplay: 8.0 | Besturing: 8.0 | Replay: 7.5
  8.5
  + Miles
  + Veel grafische opties
  + Gameplay
  - Kleine framedrops
  - Zijmissies repetitief
  -

  5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Z@3 Redrum
  Lid
  2190
  12 dagen geleden

  Heb de spiderman games nog altijd niet aangeraakt. Jammer maar het is niet echt een van mijn favoriete karakters tot dusver. Qua gameplay lijkt t me nog wel altijd een prima game.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx