Life is Strange 2 – Episode 3

thumbnail

Nu we de release schedule kennen van Life is Strange 2 weten we waar we aan toe zijn. Eind dit jaar eindigt deel 2 en inmiddels is deel 3 uit van het 5-episodes lange avontuur dat we nu meemaken. Met Wastelands gaan Sean en Daniel Diaz verder waar ze zijn gebleven in episode 2.

In Wastelands gaat de reis naar Mexico dus verder. Nadat ze ontsnapt zijn uit Beaver Creek komen ze terecht in de bossen van Californië. Daar worden ze herenigd met Cassidy en Finn, die in een hechte gemeenschap wonen in de bossen. Het is een vrij eenzaam en geïsoleerd hippieachtig bestaan. Om genoeg geld te verzamelen werken ze op een illegale boerderij waar ze wietplanten moeten knippen. Zonder al te veel te spoilen kunnen we wel zeggen dat het niet de favoriete bezigheid is van ons hoofdpersonage. Daarnaast blijkt dat Finn graag wil profiteren van de jongste in het gezelschap, om zo snel meer geld binnen te harken. Of de krachten van Sean hierbij verborgen kunnen blijven is de vraag, wanneer ze besluiten om de eigenaar van de boerderij een slag toe te brengen. Of dat allemaal de goede kant op gaat?

Het verhaal van Wastelands is niet verkeerd, maar komt helaas wel uitermate langzaam op gang. Hoewel het einde van de episode wat spannender wordt, zul je merken dat relaties in deze aflevering de rode draad vormen. Wantrouwen, jaloezie, liefde en beslissen over goed en kwaad zijn nu erg belangrijk geworden en maken dat je als Sean zijnde aardig wat ingrijpende beslissingen moet maken. Niet alleen om je broer te beschermen, maar ook om jezelf te vinden, wat zowel fysieke als mentale veranderingen teweeg kan brengen. Hoewel de game grafisch best prima in elkaar zit, kan het acteerwerk helaas niet echt overtuigen ditmaal. De drugsboerderij-eigenaar doet zich weliswaar voor als een soort van Gustavo uit Breaking Bad die een heel drugscartel leidt, maar de beslissingen die hij neemt zijn vaak eerder van een kinderlijk niveau waarbij hij zich verlaagt tot een domme babysitter. Ook op het einde komt het allemaal helaas verre van overtuigend over. Hetzelfde geldt overigens voor zijn bodyguard, die weinig bedreigend over komt, maar dat juist wel zou moeten zijn. Toch is Wastelands een avontuur dat wel interessant blijft. Hoewel het dus erg traag op gang komt, en ook zo weer voorbij is (3 uurtjes), heb ik me wel vermaakt met het verhaal en de beslissingen die je maakt in dit deel. Je hebt echt het idee dat de impact van de beslissingen in dit deel het grootst is.

Hoewel het acteerwerk van de bijrollen in dit deel weinig overtuigend is, en het grafische aspect van de game daar ook niet echt positief aan bijdraagt, is Wastelands wel een game waarbij de beslissingen des te drastisch zijn. Het duurt wel even voordat het spannend wordt, maar het einde brengt zeker een stuk meer waar voor je geld, met een goede climax waardoor je weer uitkijkt naar het volgende deel. Of Life is Strange 2 echter ooit het hoogtepunt bereikt waarop we eigenlijk al 3 episodes wachten is nog een beetje de vraag…


Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Adventure | Release: 11-05-2019 | Uitgever: Square-Enix | Ontwikkelaar: Dontnod
Graphics: 6.0 | Geluid: 7.5 | Gameplay: 7.0 | Besturing: 8.0 | Replay: 7.0
7.0
+ Beslissingen voelen impactvol
+ Geweldige soundtracks
+
- Acteerwerk van bijrollen is weinig overtuigend
- Echte hoogtepunten ontbreken nog
-

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x