Insider: Prijzen van PlayStation 6 en nieuwe Xbox hoger dan je denkt

thumbnail

De prijzen van de PlayStation 6 en een opvolger van de Xbox Series van Microsoft zullen waarschijnlijk hoger zijn dan we op dit moment verwachten. Dat laat een insider en tevens leaker weten via X. De speculatie komt een week nadat Sony aan haar aandeelhouders bekend heeft gemaakt dat de prijs van de PlayStation 5 erg lastig omlaag kan gaan. Eerder brachten Sony en Microsoft al de prijzen omhoog van hun standaard PS5 en Xbox Series console met zo’n 50 Euro per unit.

Volgens de insider Kepler komt de PS6 of voor een hogere prijs dan de huidige PS5, of zal de performance-verbetering van de console relatief minder groot zijn ten opzichte van de huidige generatie. Het reduceren van kosten wat betreft hardware voor de PlayStation 5 is zelfs jaren na de launch namelijk erg moeilijk voor Sony. Microsoft zou echter claimen dan technologisch de nieuwe Xbox-generatie de grootste sprong voorwaarts ooit moet worden.

Sony bracht twee versies uit van de PS5: de standaardeditie en een digitale editie zonder schijfstation. De prijs van de standaardeditie lag meestal rond de €499,-, terwijl de digitale editie iets goedkoper was, meestal rond de €399,-. Deze prijzen waren echter afhankelijk van verschillende factoren zoals regio en beschikbaarheid. Ondanks de hoge prijs was de vraag naar de PlayStation 5 enorm vanwege de krachtige hardware en de langverwachte exclusieve games. Bij de lancering kostte de Xbox Series X ongeveer €499 en de Xbox Series S ongeveer €299. Deze prijzen konden variëren afhankelijk van de regio en eventuele bundels of aanbiedingen die werden aangeboden.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2749
  1 maand geleden

  Ga daarom bij release van de next gen consoles niet meteen naar de winkel.Wacht altijd eerst even af totdat er meerdere titels op zijn verschenen die ik echt moet spelen.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx