Immortals Fenyx Rising: Myths of the Eastern Realm DLC

thumbnail

Zo’n drie maanden na de release van Immortals Fenyx Rising is het alweer de beurt aan de tweede DLC van de seasonpass. De snelle releases van extra content houden de game relevant en na de prima eerste DLC “A New God” komt Ubisoft nu met Myths of the Eastern Realm. Eén van de kritiekpunten bij A New God was dat het hele open-wereld gedeelte was weggevallen en eigenlijk alles draaide om het oplossen van puzzels. Dit keer krijgen we gelukkig weer een open-wereld voorgeschoteld net zoals met Fenyx Rising, alleen draait het nu om de Chinese mythologie en een nieuwe held: Ku.

Eastern Rising

Een aparte keuze om het karakter waar je makkelijk zo’n 40 uur in hebt gestoken aan de kant te schuiven en opnieuw kan beginnen. Opnieuw beginnen is misschien wat overdreven want bijna alle skills zijn al vrijgespeeld en je God-powers volgen daarna heel snel, het probleem is echter dat je exact hetzelfde begint aan het verhaal als met het basisspel. Je wordt wakker in een vreemde wereld waarbij iedereen in steen is veranderd. Wederom zijn er Goden (Nuwa en Gong Gong) die van alles aan het verpesten zijn en aan Ku de taak om de balans weer te herstellen in het YingYang gevormde eiland . Dit eiland is een stuk kleiner dan Golden Isle wat opzich ook niet erg is voor DLC. Beter een kleiner eiland waar leuke dingen te doen zijn dan zo groot mogelijk met totaal nutteloze opvulling. Wat wel tegenvalt is dat de omgeving er zo goed als hetzelfde uitziet als in Fenyx Rising met alleen als groot verschil de gebouwen die in Oosterse stijl zijn. Dit is ook van toepassing op de rest van de wereld; de vijanden, het fruit wat je oppakt voor je levens en de paddestoelen die je plukt voor je stamina. Het is allemaal hetzelfde alleen met een andere naam. De animaties van Ku tijdens de combat zijn iets anders dan die van Fenyx, maar de God-powers zijn wederom exact hetzelfde alleen met een andere naam. Gelukkig hebben ze nog wel wat nieuwe soort puzzels toegevoegd maar uiteindelijk ben je gewoon precies hetzelfde spel aan het spelen in een ander jasje. Tussen de opdrachten en puzzels door ben je weer je wapens en outfit aan het upgraden om zo betere tegenstanders aan te kunnen. Wanneer je Fenyx Rising hebt gespeeld komt het allemaal bekend voor en kan je Myths of the Eastern Realm zonder na te denken oppakken en in zo’n 8 uur uitspelen.

Re-skin

Voor DLC begrippen is content voor zo’n 8 uur eigenlijk hartstikke netjes. De game ziet er nog steeds fantastisch uit, de gameplay staat ook nog steeds als een huis en de humor is ook nog aanwezig. Toch houd ik er een zure nasmaak aan over. Bij de vorige DLC miste de open-wereld maar de puzzels waren zo vernieuwend waardoor je toch het idee had dat het een prima toevoeging was aan het Immortals pakket. Bovendien was je je eigen Fenyx karakter verder aan het uitbreiden waar je al zoveel uren in had gestoken. Bij deze DLC ben je alleen een re-skin aan het spelen met bijna een identiek verhaal en een compleet nieuwe held waar je nog weinig binding mee hebt. Myths of the Eastern Realm is echt bedoeld voor fans die méér van hetzelfde willen, voor de rest van het publiek voelt dit aan alsof ze tijdens het ontwikkelen van Fenyx Rising ook nog wat ongebruikte Oosterse assets hadden liggen en die maar gebruikt hebben als DLC. Hopelijk steekt Ubisoft wat meer energie in het vernieuwen van gameplay elementen in de derde DLC en minder in het cosmetische gedeelte.


 • Auteur: Daan Nijboer | Genre: Action/Adventure | Release: 25-3-2021 | Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft Quebec
  Graphics: 8.5 | Geluid: 8.0 | Gameplay: 7.0 | Besturing: 6.0 | Replay: 3.0
  5.5
  + Nog steeds prachtig
  + Wat nieuwe puzzels
  +
  - Bijna identiek verhaal
  - Alleen een reskin
  - Geen Fenyx meer

  5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2334
  2 jaren geleden

  Daarom wacht ik toch wel even voordat ik een season pass koop.Ben eerder ook een paar keer teleurgesteld met dlc content voor top spellen.

  loeder001
  Lid
  1923
  2 jaren geleden
  Reageer op  Griever

  Is mij inderdaad ook wel vaker gebeurd, geduld is een schone zaak.


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx